Thursday 15 November 2012

12 KAUM YANG DIBINASAKAN KERANA ENGKAR...!!!Sekadar gambar hiasan


Dalam al-Quran, banyak sekali diceritakan kisah umat terdahulu yang telah dibinasakan oleh Allah kerana mereka mengingkari utusan-Nya dan melakukan berbagai-bagai penyimpangan yang telah dilarang.  Berikut dipaparkan secara  ringkas sejarah kaum-kaum yang dibinasakan :

HEE YIT FOONG SEDIA PERTAHAN KERUSI BERSAMA BN


ADUN bebas Jelapang Hee Yit Foong, salah seorang wakil rakyat Pakatan Rakyat yang berpaling tadah pada 2009, mengumumkan untuk mempertahankan kerusi itu dengan tiket BN pada pilihan raya akan datang. 

Dalam satu wawancara disiarkan akhbar berbahasa Cina Oriental Daily News semalam, Hee berkata beliau akan bertanding kerusi yang dirampas Pakatan pada 2008 itu "bawah bendera BN".

CARA PALING CANGGIH PAS CARI DANA ...!!!


NAH!!! Gambar sebesar penumbuk aku bagi...hahaha

PAS terdesak buat promosi kempen pilihanraya. "Islam untuk semua, undilah pas".

Ini baru satu yang dijumpai...banyak lagi cara PAS sebenarnya cari dana...

Kalau kat kampung aku tu, ada sorang tokey kelapa sawit potong duit orang kampung yang jual sawit kat dia masuk tabung PAS. Apa cerita???

Desperado sungguh PAS sekarang ni.....

SUMBER : jawaber6

BERPANTANG MAUT SEBELUM AJAL...


SEORANG REMAJA MASIH MAMPU UNTUK TERUSKAN HIDUP, WALAUPUN TOMBAK KECIL MENEMBUSI KEPALANYA.... ALLAH SELAMATKAN KAMU!

Terkadang luka kecil di kepala saja mampu membunuh seseorang, namun keajaiban benar-benar telah menyelamatkan Yasser Lopez yang kepalanya telah ditembusi tombak sepanjang satu meter. Selain kuasa Tuhan, semangatnya, keselamatan hidupnya juga berkat perjuangan sepasukan doktor di Hospital Jackson Memorial, Miami.

Seperti yang dipetik dari Courier Mail, kemalangan  ini terjadi ketika Yasser Lopez dan kawan-kawannya memancing ikan dengan menggunakan tombak kecil. Tanpa sengaja, seorang daripada mereka melepaskan tembakan pistol tombak ke arah Lopez dan tobak itu tertusuklah di bahagian kepalanya. Serta-merta beliau telah dikejarkan ke hospital yang berhampiran dengan keadaan tombak sepanjang satu meter itu masih terpacak di dahinya.

Doktor mengatakan, tombak yang menembusi kepala Lopez hanya kira-kira lima sentimeter di atas mata kanan dan keluar di bahagian belakang tengkoraknya. Tombak tersebut dipotong dahulu untuk melakukan rontgen, sebelum pembedahan mengeluarkannya dijalankan. Sangat menakjubkan, tombak itu tidak megenai pembuluh darahnya, namun akibat trauma pada otak,  Lopez tak mampu mengingati kejadian tersebut.
Wallahu'alam....

SEMUA SALAH UMNO KAH WAHAI PR HARAMJADAH.....!!!!


Pedih ...ini obat memang pahit yang tidak akan sama sekali diterima oleh penyokong pakatan. Berguling atau tidor atas jalan pun belum mampu untuk pulihkan meroyan pakatan. Minum air kaki Nik Aziz pun belum tentu dapat hilangkan kepanasan dek kebenaran ini. 

Bagaikan syaitan terdengar azan,ramai puak pakatan pasti lari daripada kebenaran ini.1. Video seks Anwar Ibrahim tersebar dan yang sebarkannya adalah Datuk Eskay (bukan pemimpin UMNO)

MUKTAMAR PAS HURU-HARA..??? AHLI PAS MENGAMUK..???!!!MAHU jelas lagi.... lihat video ni....


DS DR. HASAN MENGAKU BERKHALWAT......

Sekadar gambar hiasan
PUTRAJAYA – Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Seri Dr. Hasan Abdul Rahman yang ditangkap berkhalwat dengan seorang jururawat berstatus isteri orang diarah membayar denda RM3,000 oleh Mahkamah Tinggi Syariah di sini semalam selepas dia mengaku bersalah atas pertuduhan tersebut.

PUAK PR KATA PENEROKA = LEMBU....?????


Rupanya kejayaan Himpunan Generasi Baharu Felda yang selesai dilangsungkan di UiTM Shah Alam akhir minggu lalu, tidak hanya mengundang perasaan megah generasi kedua Felda tapi ia juga menyebabkan ada pihak yang tidak senang duduk kehadiran besar di acara tersebut.

Ehehehehe....... sesuai tak...?

Dianggarkan kira-kira 12,000 orang generasi muda dan anak peneroka Felda dari seluruh negara termasuk Sabah hadir ke majlis tersebut yang turut melibatkan pengumuman rasmi pembahagian durian runtuh fasa ketiga oleh Perdana Menteri, Dato' Seri Najib Tun Abdul Razak.

GEMPAR !!! 'HARIMAU JADIAN' MEMBUNUH DIRI....???

AVNER ditemui mati di rumahnya di Tonopah, Nevada, AS, pada 5 November lalu.

Seorang lelaki yang melakukan beberapa pembedahan muka selama beberapa tahun supaya wajahnya kelihatan mirip harimau betina ditemui mati di rumahnya di sini, lapor beberapa buah akhbar kelmarin.

WUPID 2012 TAMPILKAN 4 UNIVERSITI UTAMA DUNIA


KUALA LUMPUR  -  Empat universiti utama dunia adalah antara 30 universiti akan menyertai pertandingan tahunan Debat Jemputan Keamanan Universiti-Unversiti Sedunia (WUPID) 2012 di sini, bulan depan.
Menurut kenyataan Taylor’s University semalam, empat universiti berkenaan ialah :
1. Oxford University, England.

IZZAH DAN IRENE SENGAJA SERANG PERLEMBAGAAN....???


Mereka berdua mencabar subjek yang sama iaitu perlembagaan persekutuan. Perkara yang mahu dipinda adalah yang berkaitan dengan agama Islam, Melayu dan Bumiputera. Apakah kenyataan Nurul Izzah dan Irene Fernandez sudah pun dirancang awal?


“Apabila anda bertanya saya, tiada paksaan dalam beragama…bagaimana seseorang itu boleh berkata, maaflah, ini (kebebasan beragama) hanya terpakai kepada orang bukan Melayu, ia sepatutnya diguna pakai secara sama rata.”