Wednesday 30 April 2014

SARI YANTI TAK JADI BERCERAI.... ???


Pelakon terkenal, Sari Yanti Mohd Nazari tidak jadi bercerai dengan suaminya, Mohd Edy Casmadi Che Hussin selepas aktres berusia 30 tahun itu menfailkan bantahan terhadap dakwaan nusyuz.

MAHKAMAH ARAH MUSTAFA ALI BAYAR RM 100 RIBU KEPADA FELDA


KUALA LUMPUR 30 April : 
Mahkamah Tinggi KL hari ini memerintahkan Setiausaha Agung Pas, Datuk Mustafa Ali, Ketua Pengarang Harakah dan empat yang lain membayar ganti rugi RM100,000 kepada Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (Felda) hari ini selepas konglomerat perladangan itu menang tuntutan samannya terhadap mereka.

PELAJAR LELAKI TINGKATAN 3 SMA RAWANG MAUT DALAM PERGADUHAN DENGAN RAKAN SEKOLAH

HIASAN

KUALA LUMPUR : 
Seorang pelajar tingkatan tiga Sekolah Menengah Agama Rawang dipercayai mati selepas terbabit dalam pergaduhan dengan rakannya di gelanggang bola tampar sekolah itu malam tadi.

BIL MAKAN TENGAH HARI RM 17,017.00 HANYA UNTUK 2 MENU HIDANGAN ????

Foto

DI MEDIA SOSIAL semalam, heboh nak rak pasal bil makan tengah hari berjumlah RM17,017 di sebuah restoran (mewah?). myMetro mendedahkan bahawa ianya adalah perkara biasa jika menikmati hidangan eksotik udang galah dan patin buah di Restoran Samudra Exotic River Fish di Kampung Baru.

AWAS !!! PENIPUAN JUAL BELI KENDERAAN TERPAKAI SECARA ONLINE !!

HIASAN

MASYARAKAT kini suka membeli belah secara online kerana ia mudah dan menjimatkan masa dan tenaga. Namun ada pihak yang cuba mengambil kesempatan ke atas perkembangan teknologi itu dengan melakukan jenayah dan penipuan, tidak kira ia membabitkan peniaga mahupun pembeli.

#MH370 : ADAKAH RAJA DALELAH BENAR.... PESAWAT TERHEMPAS DI LAUT ANDAMAN ???


KETIKA dalam penerbangan pulang dari mengerjakan umrah pada 8 Mac 2014 yang lalu, tarikh yang sama MH370 dilaporkan hilang ketika penerbangan dari KLIA - Beijing, seorang wanita Raja Dalelah Raja Latife, 53,  telah menyaksikan objek besar yang sebahagian daripada badan yang didakwa sebagai pesawat itu tenggelam dan sebahagian lagi timbul. Ketika itu, dia telah memaklumkan kepada ramai pihak di dalam penerbangan berkenaan tetapi telah dipandang ringan. Malah ketika memberitahu rakan di sebelahnya mengenai perkara demikian, beliau telah ditertawakan...... BACA SETERUSNYA ( DI SINI  ).

HARTA KARUN PULAU NANGKA : SEGALANYA AKAN TERJAWAB HARI INI ???

Sebahagian lubang yang berjaya ditebuk sehingga sedalam tujuh meter.
USAHA pencarian harta karun yang dilakukan di Pulau Nangka bermula dengan projek kajian  sejarah dan eksplorasi pada 1995 yang dilaksanakan Perbadanan Muzium Melaka (Perzim).

GAMBAR SELFIE SELEBRITI SUAMI ISTERI PUN KECOH !!!

 “Tadi bermanja dgn dakcik.. Sekarang saya kacau daksar pula :p“.
Kali ini, sekeping gambar yang dimuat naik oleh Diana Danielle telah menjadi bahan perbualan hangat di kalangan para peminat sekaligus menimbulkan kontroversi. Gambar tersebut yang menunjukkan kemesraan antara dirinya dan suami, Farid Kamil menyebabkan banyak pihak rasa kurang senang. Gambar di bawah dimuat naik dengan caption “Tadi bermanja dgn dakcik.. Sekarang saya kacau daksar pula :p“. 

MAKNA AIR BAGI RAKYAT SELANGOR..


Kesiannya....smpai macam tu sekali...???