Thursday 6 June 2013

SETELAH KUASAI EKONOMI, DAP MAHUKAN KUASA POLITIK PULA.......

Mahathir bin Mohamad

SHAH ALAM - Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad mendakwa bahawa parti DAP bukan hanya mahu menguasai ekonomi negara semata-mata tetapi juga politik Malaysia.

FRAMEWORK JAMBATAN KE-2 PULAU PINANG RUNTUH....4 DIKHUATIRI MAUT

Penyambung susur keluar Jambatan Kedua Pulau Pinang yang sedang dalam pembinaan runtuh dalam satu kejadian kira-kira pukul 7.15 petang tadi.

Runtuhan yang berlaku di Lebuh Raya Tun Dr. Lim Chong Eu berhampiran Batu Maung itu dikhuatiri menghempap beberapa kenderaan yang sedang melalui jalan berkenaan.

ADAM DAVIN TIPU RAJA AZMI...???


Produser filem, Raja Azmi Raja Sulaiman hari ini tampil dengan bukti bagi menolak fitnah ke atas dirinya yang dibuat oleh Adam Davin.

PELUANG TERBUKA LUAS UNTUK ANWAR CIPTA HELAH TERBARU LAWAN KES SAMAN TAHUN DEPANHari ini, Mahkamah Tinggi telah menetapkan 27 Januari tahun hadapan iaitu tahun 2014 sebagai hari mendengar keterangan dari Ketua PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim berhubung isu saman ke atas seorang blogger pro-kerajaan.

BLOG PAPA GOMO TINGGAL KENANGAN, UMUMKAN PERSARAAN.....???


Di dunia media sosial......Sebut aja nama Papa Gomo..... walaupun anda tidak memiliki blog... pasti ramai orang tahu mengenai blog tersebut.... Bagaimanapun, blogger hebat tersebut baru-baru ini telah membuat kenyataan yang pastinya mengejutkan ramai peminatnya...

Blogger terkenal, Papa Gomo yang 'memeriahkan' alam maya dengan entri-entri kontroversi mengumumkan mahu bersara daripada dunia blogging.

Menulis dalam laman mikro Twitter menggunakan nama @PapaGomo, blogger berkenaan memaklumkan perjuangannya dalam dunia blogging sudah berakhir.

GEMPAR !!! ASNAH BERJAYA PUJUK GUAN ENG MASUK ISLAM....???


Wajah muka takdak nur pun, ni spesis-spesis yang memalukan Islam dan umat Islam.

NIZAR LAMBAI HINA RASULULLAH S.A.W....???Tidakkah tweet Nizar itu mempersendakan junjungan kita Nabi Muhammad S.A.W....???
Anda nilailah sendiri....
Apa komen puak-puak PAS....???

Info selanjutnya.... di sini

PETRON MALAYSIA NAFI MIRZAN ADA JAWATAN, SAHAM....


Petron Malaysia Refining & Marketing Bhd (Petron Malaysia) menjelaskan bahawa Mirzan Mahathir tidak memiliki sebarang saham atau mempunyai sebarang jawatan dalam syarikat itu. Anak syarikat Petron Corporation (Petron Corp) dari Filipina itu menjelaskan demikian kepada Bursa Malaysia semalam bagi menjawab soalan seorang pemegang saham pada Mesyuarat Agung Tahunannya (AGM) baru-baru ini berhubung pegangan kepentingan Mirzan dalam Petron Malaysia, syarikat induknya serta syarikat pegangan utamanya iaitu San Miguel Corporation. 

TMJ DIUGUT BUNUH...???


Seorang kerabat diraja Johor membuat laporan polis terhadap seorang pemilik akaun Facebook yang didakwa menghina dan mengugut untuk mencederakan Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim.

Ungku Mohd. Shah Ungku Mansor, 27, dari Kampung Raja, Pagoh dekat sini membuat laporan itu di Balai Polis Jementah, Segamat kira-kira pukul 9.45 malam Isnin lalu selepas komen itu dimuat naik di laman sosial tersebut.

Menurutnya, komen berbentuk ugutan itu dibuat menerusi akaun Facebook atas nama Badri Razi Captain Kelantan 16 Piya.

“Komen tersebut dipercayai ada kaitan dengan pasukan bola sepak Johor yang akan menentang Kelantan dalam perlawanan akhir Piala FA pada 29 Jun ini.

“Kita minta pihak polis segera menyiasat komen itu,” katanya ketika ditemui di sini semalam.

KISAH KETUA PADERI YANG 'AMPUNKAN DOSA MANUSIA' BERTEMU JALAN YANG LURUS DAN BENAR......


BEKAS Paderi Besar Sabah, TAJUDDIN OTHMAN ABDULLAH, mengupas perbandingan yang cukup ilmiah di antara agama Islam dan Kristian berdasarkan pengkajiannya yang cukup mendalam lagi terperinci selama menjadi Paderi Besar Kristian selama 12 tahun. Iktibar Buat Mereka Yang Murtad AGAMA Kristian menurut kitab Injil yang asal jika dikaji sedalam-dalamnya maka jawapan akhir yang akan ditemui adalah ISLAM. Hakikat ini telah dibuktikan oleh ramai orang Kristian yang akhirnya mendapat hidayah Allah dan kemudiannya memeluk agama Islam. Tetapi apa yang paling menakjubkan kali ini, kita berpeluang berkongsi pengalaman hidup yang tiada tolok bandingannya bersama USTAZ TAJUDDIN OTHMAN ABDULLAH, seorang bekas paderi besar di seluruh Sabah, yang belajar sebahagian besar dalam hidupnya untuk menjadi paderi. Beliau yang selama ini berada di tahap paling tinggi dan mulia sekali di Sabah kerana berkedudukan untuk mengampunkan segala dosa yang dilakukan oleh orang-orang Kristian Sabah contohnya orang yang paling berpengaruh ketika itu Pairin Kitingan.