Tuesday 2 September 2014

PLAT 'MH 370' JADI BURUAN ???


Alor Gajah : Teka-teki mengenai siapa pemilik sebenar nombor pendaftaran kenderaan MH370 terjawab apabila ia sebenarnya ‘harta’ seorang warga emas dari Melaka. Sebelum ini, gambar sebuah kereta Proton Wira menggunakan nombor plat berkenaan menjadi ‘viral’ dan tersebar di laman sosial, tetapi sebenarnya ia hasil teknik pengubahsuaian gambar.

PENGALAMAN MENGURUS DAN MEMANDIKAN JENAZAH MANGSA #MH17


“Assalamualaikum. Siapa pun kamu, apa jua keadaan kamu, kami hanyalah menjalankan tugas dan tanggungjawab yang diberi. Bantulah kami dalam menyempurnakan jasad kamu sebelum dikebumikan nanti. Dari Allah kita datang, dan kepada-Nya kita kembali. Al-Fatihah.”

DEGIL : JURUGAMBAR NST DITUMBUK AHLI KELUARGA MANGSA #MH17


Seorang jurugambar  New Straits Times, Aizuddin Saad ditumbuk keluarga mangsa MH17 apabila dikatakan tidak menghormati permintaan mereka untuk tidak mengambil gambar. Kejadian dikatakan berlaku sejurus selepas jasad Paul Goes, Subashni J.Retnam dan Kaelamayajay Goes (21 bulan) tiba di Pusat Peringatan Nirvana di Sungai Besi. Beliau dikhabarkan cedera di muka dan kemeranya pecah,

KAMAL ADLI TIDAK DAPAT TERIMA KENYATAAN HUBUNGAN DENGAN INTAN LADYANA BERAKHIR ???

Mungkinkah Kamal Adli berpura-pura terkejut dan terkesima apabila kekasihnya, Intan Ladyana mengumumkan yang hubungan mereka berdua sudah hancur berkecai baru-baru ini? Tidak diketahui apa motif Kamal Adli buat-buat tidak tahu dan terkejut, namun pasti pelakon kacak ini ada sebabnya tersendiri. Ini kerana menurut Intan Ladyana, keputusan untuk berpisah diambil selepas mereka berdua berbincang sesama sendiri. Bukannya tiba-tiba putus seperti tali yang dipotong dengan pisau tajam.

ALIAA MAGDA ELMAHDY GADIS TANPA SEURAT BENANG ALIRKAN DARAH HAID ATAS KALIMAH ALLAH MAUT NAHAS NGERI ???


KESOMBONGAN seorang gadis Mesir, Aliaa Magda Elmahdy, yang menggemparkan umat dunia beberapa hari lalu apabila beliau dengan takburnya telah mengalirkan darah haid atas kalimah Allah kini dikhabarkan telah terlibat dalam kemalangan ngeri yang meragut nyawanya... demikian menurut sumber dari Upi.com.

ISTIADAT PENGHORMATAN 9 JENAZAH MANGSA #MH17


Menteri Besar Perak bersama Tuanku Sultan Perak mengaminkan bacaan doa sejurus jenazah pembantu juruterbang, Muhd Firdaus Abdul Rahim, dimasukkan ke dalam van jenazah ... di Padang Speedy Teluk Intan.... (foto dari Instagram DS Dr. Zambry Abd Kadir)

SEPANG, 2 Sept –  Hujan tidak menghalang berlangsungnya istiadat penghormatan bagi sembilan jenazah mangsa tragedi MH17 di Kompleks Bunga Raya Lapangan Terbang Antarabangsa KL (KLIA) di sini Selasa.