Wednesday 8 October 2014

APA MOTIF WASHINGTON POST FITNAH MALAYSIA SEBAGAI JUARA RASUAH ???


Mudah saja untuk menepisnya. Jelas dari laporan Transparency International bahawa pada 2013 kedudukan indeks rasuah Malaysia hanyalah ditangga ke 53 dari 177 buah negara dan indeks ini sentiasa diperbaiki dengan usaha pihak kerajaan yang tegas dalam menangani apa jua gejala bentuk rasuah.

SAMAN RM50 JUTA UNTUK ANWAR IBRAHIM


PUTRAJAYA, 8 Okt – Datuk Seri Anwar Ibrahim yang berdepan saman fitnah RM50 juta menafikan pertuduhan beliau meliwat bekas pembantunya, Mohd Saiful Bukhari Azlan pada 2008.

DEMONSTRASI BANTAH GST DI JALAN PARLIMEN


Demonstrasi Bantahan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) dan kenaikan 20 sen harga petrol RON95 yang dijadualkan hari ini nampak mendapat sambutan yang hambar.

Sumber Sarawakiana memberitahu setakat ini, demonstrasi anjuran beberapa Pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang dijadualkan berarak ke Jalan Parlimen bagi menyerahkan memorandum bantahan mengenai kenaikan minyak hanya di hadiri hanya lebih kurang 200 orang.

SIAPA ROSMAH MANSOR ITU SEBENARNYA..... ???


Rosmah Mansor. Org ni aku kenal sebagai bini Perdana Menteri.

Pertama kali nama ni bergegar dlm dunia fb adalah semasa Najib berjawatan TPM bilamana isu altantuya di mainkan puak2 pembangkang. Kononnya altantuya di bunuh atas arahan Najib terkait kerana bahan peledak c4 datang dari kem askar yg mana Najib sebagai Menteri Pertahanan. . Isu yg mula2 di mainkan oleh bloger Raja Petra Kamarudin yg semasa itu menjadi penjilat tegar pembangkang dan penggerak kuat utk menjatuhkan PakLah dari kekuasaan negara.

PENDEDAHAN MENGEJUTKAN PERIHAL SEORANG USTAZ TV POPULAR.....


Astaghfirullah al azim.... Jangan main-main dengan berita begini.

Dalam sebuah akauan Facebook milik individu yang menggunakan nama Haji Abu AlHafiz telah mendedahkan satu perbualan di dalam ruang sembang telefon di antara seorang personaliti tv agama sebuah stesyen television dan seorang wanita.

PELAKON TERKENAL HOLLYWOOD PERTAHANKAN ISLAM ???

Ben Affleck

Ben Affleck yang bakal muncul di dalam filem Batman telah berjaya memenangi hati jutaan penganut agama Islam seluruh dunia apabila mempertahankan agama tersebut di dalam rancangan televisyen bersama Bill Maher. Seorang lagi tetamu di dalam rancangan tersebut iaitu Sam Harris tiba-tiba mengkritik Islam dengan merujuk kepada cara Islam melayan kaum wanita, golongan homoseksual dan mereka yang tiada agama yang beliau sifatkan telah sebagai tidak dapat diterima akal.

ERMA FATIMA TERIMA UJIAN HIDUP BERMADU DENGAN KEIKHLASAN

ERMA bersama madunya, Aida Abdul ketika beraya di rumah mentua mereka. - Foto ihsan Erma Fatima

KUALA LUMPUR : Tindakan Erma Fatima memuat naik gambar beliau beraya bersama madunya, Aida Abdul di kediaman keluarga mentuanya membuktikan bahawa sutradara itu menerima dengan hati terbuka suratan suaminya, Bade Azmi berkahwin lain.