Thursday 21 February 2013

ISU PUTUS TUNANG : AZLYN MASSIELA NAFI ISTERI ORANG...PULAK DAHHHH!!!!!


Bukan setakat kami, malah semua peminat diseluruh negara sudah mula keliru dengan kenyataan-kenyataan yang diberikan. Dari pertunangan yang hanya sempat bertahan beberapa hari, kemudian timbul isu mengatakan Azlyn Massiela sudah berkahwin. Lihat di sini

Hari ini, bekas tunang Fizz itu memberitahu bahawa dia tidak pernah berkahwin. Namun, belum sempat berita ini diketahui umum, muncul satu lagi kenyataan dari seorang lelaki bernama Ramli (bukan nama sebenar) yang mengaku Azlyn sememangnya adalah isterinya. Ya, isteri kedua.

( FOTO ) : PERTANDINGAN RATU CANTIK BANDUAN....


Pertandingan Ratu Cantik ini di adakan di penjara perempuan Centro de Orientacion Femenino (COF) di Fraijanes, sekitar 40 km sebelah timur Guatemala City. Pertandingan ini diadakan dalam rangka Perayaan Hari Narapidana. COF memiliki jumlah penghuni seramai 135 orang. 

APABILA 'ULAMA ZUHUD TERSOHOR' GILA BABI....SAMAKAN PENERIMA BANTUAN KEWANGAN DENGAN AYAM DAN LEMBU!!!!

Beliau disanjung oleh puak-puak yang menyokongnya sebagai ULAMA...... Ulama yang sangat zuhud .....!!!
Tetapi ulama apakah beliau apabila menyamakan para penerima bantuan (yang sebahagiannya adalah penyokong-penyokong tegar beliau sendiri) sebagai AYAM DAN LEMBU....????!!!!


BLOGGER PR MENGAKU BUAT FITNAH SEBAB DI BAYAR...!!!


Selama ini, bila kami kata mereka dibayar untuk buat kerja-kerja fitnah, mereke tak mengaku dan pembaca tak percaya.....

Tetapi lihatlah sendiri.... APPLEBIRU baru sebentar tadi --->>> Teman jenguk kejap tadi blog Ameno World. Tiba-tiba teman ternampak benda kat atas ni. Sendiri mengaku. Nak kata apa kan.. Senang betul la zaman sekarang ni. Buat fitnah boleh dapat duit. Patut la berbakul-bakul UMNO/BN kena fitnah, rupanya ada bayaran untuk memfitnah. Syiookk!!!!Kome nilai la sendiri weh!..

FUZIAH RESTU KALIMAH ALLAH DALAM BIBLE..

SHAH ALAM: Naib Presiden PKR Fuziah Salleh hari ini secara terbuka menolak pendirian Syura PAS bahawa kalimah Allah tidak boleh diguna sebagai terjemahan God dalam Bible Bahasa Melayu. 

Fuziah turut menyokong desakan Setiausaha Agung, DAP Lim Guan Eng yang mahukan penganut Krisitian di Semenanjung menggunakan Bible Bahasa Melayu yang mengandungi kalimah Allah.

Beliau mendakwa adalah tidak wajar untuk melarang bukan Muslim menggunakan kalimah Allah walaupun ia boleh menimbulkan kekeliruan mengenai maksud Allah. 

“Contohnya kalau konsep Allah dalam Bible dia rujuk kepada konsep trinity (Tuhan dalam tiga bentuk). Tapi Allah dalam konsep Islam ialah Allah yang satu. Jadi lain maksudnya,” kata beliau. 

“Akan tetapi (walaupun) perkataan itu membawa maksud berbeza kepada penganut agama lain,  ianya bukan hak mutlak umat Islam,’ katanya. 

“Di situ boleh timbul confusion (kekeliruan), tapi dengan timbul confusion itu tidak bermaksud kita (boleh) melarang yang lain ataupun kita menyekat yang lain sebab itu (tindakan) tidak wajar,” Fuziah memberitahu Antarapos.