Wednesday 8 January 2014

PROJEK KLIA 2 : 'DATO' RASUAH RM 2 JUTA DITAHAN

Tapak projek pembinaan KLIA 2
Tapak projek pembinaan KLIA 2

Seorang ahli perniagaan bergelar ‘Dato’ dan rakannya ditahan reman selama lima hari bermula Rabu oleh pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) kerana disyaki menerima rasuah sejumlah RM2 juta.

KENAPA 'UBAH' PEMBANGKANG GAGAL ???


Dalam satu rancangan khas di Channel News Asia – saluran televisyen berpusat di Singapura – yang disiarkan pada 2 Januari lalu, kemenangan Barisan Nasional (BN) dalam Pilihan Raya Umum (PRU) Ke-13 tahun lalu dianggap antara 10 berita terhangat di Asia sepanjang 2013.

JEMAAH UMRAH TERKANDAS DI MEKAH MINTA PEJABAT PERDANA MENTERI BAWA PULANG

rakyatnews

KUALA LUMPUR 7 Jan - Jemaah umrah yang terkandas di Mekah sejak 3 Januari lalu memohon daripada pihak Pejabat Perdana Menteri agar mencari jalan penyelesaian untuk membawa mereka pulang ke tanahair.

TANAH RUNTUH DI JALAN MAHAMERU KESESAKAN LALU LINTAS SEJAUH 5 KM

tanah-runtuh-jalan-mahameru

KUALA LUMPUR 7 Jan. – Ribuan pengguna jalan raya yang dalam perjalanan pulang dari kerja melalui Jalan Mahameru, di sini terpaksa menempuh kesesakan lalu lintas teruk sejauh kira-kira lima kilometer berikutan berlakunya kejadian tanah runtuh di kawasan itu petang ini.

JASAD BAYI TERAPUNG BUKAN GAMBAR EDIT ???


SEORANG penggali kubur Abdul Ghani Ibrahim mengangkat jasad yang ditemui dan dikafankan semula sebelum dipindah serta disemadi.

AGNES MONICA BANGGA TAYANG BUAH DADA KEPADA DUTA BESAR AMERIKA...


Setelah sempat membuat heboh dengan gaya busana berkutang tirus pada November tahun lalu , Agnes Monica (gambar) kembali lagi melakukan penampilan tidak sopan . 

SUAMI BERHATI IBLIS.... BENARKAN SEPUPU ROGOL ISTERI HAMIL DAN RAKAM AKSI !!!Seorang isteri muda yang menjadi mangsa deraan seksual suaminya apabila dipaksa melakukan hubungan seks dengan seorang remaja berusia 15 tahun. Dalam kejadian di Arau yang berlaku jam 3 petang, 1 Januari lalu, si suami durjana itu turut membantu remaja terbabit merogol mangsa yang sedang hamil apabila wanita berkenaan meronta.

ISU KALIMAH ALLAH : PENGARANG 'THE HERALD' BERI KETERANGAN PADA POLIS

alt

SHAH ALAM, 8 Jan - Polis Selangor telah mengambil keterangan Pengarang majalah mingguan Katolik, 'The Herald', Paderi Lawrence Andrew berhubung isu penggunaan kalimah Allah.

JOHAN RAJA LAWAK MENANG SAMAN RM 1 JUTA

alt

Pelakon dan pelawak negara, Johan Raja Lawak berjaya dalam tuntutan saman RM1 juta terhadap Juara Film Production Sdn Bhd dan pengarah, Mohd Javed Mohd Nizar.