Sunday 16 February 2014

MASIH INGAT WATAK 'AYU 20 SEN' DI DALAM FILEM BUJANG LAPOK..... KINI BERGELAR NENEK.....


SRI RAHAYU SUDARMAJI

Sehingga kini, watak Ayu yang mulutnya perlu ‘ditutup’ dengan wang 20 sen agar tidak membuka rahsia percintaan di antara Sudin dan Zaiton di dalam filem Bujang Lapok terus diingati.

PELIK ! 4 TEMPAT DI DUNIA YANG PENDUDUKNYA TIDAK BOLEH MATI !!!


1. Itsukushima, Jepun:

Kematian adalah kitaran kehidupan yang akan dialami oleh semua makhluk hidup. Begitupun kita sebagai manusia. Dalam sehari pasti akan ada yang meninggal, ada pula yang dilahirkan. Di bandar-bandar berikut, kematian adalah sesuatu yang haram dan dilarang.

VOLKSWAGEN PASSAT KARAM SINGH WALIA DITEMUI DI JOHOR

VW Passat Milik Karam Singh Walia di Temui di Johor

Polis Johor menemui kereta Volkswagen Passat milik wartawan TV3 Datuk Karam Singh Walia di sebuah rumah di Kempas, Johor Bahru awal pagi tadi.

CURI BASIKAL - SUHADA AF2013 DIPERANGKAP ???


Kami baru sahaja menerima satu penjelasan daripada pihak Suhada, bekas Pelajar Akademi Fantasia 2013 mengenai kejadian tangkapan kes curi basikal semalam. BC Krew, profile facebook yang dimiliki oleh Borneo Crew merupakan kumpulan yang dianggotai oleh rakan dan adik Suhada mendedahkan sebenarnya Suhada telah diperguna dan diperangkap oleh suspek utama curi basikal. Baca penjelasan seperti dipaparkan dalam gambar di atas.

KEJAM !!! GADIS SYRIA DIREJAM HINGGA MATI HANYA KERANA ADA AKAUN FACEBOOK !!!


KEJAM DAN TIDAK BERPERIKEMANUSIAAN... 

Rakka, Syria : Seorang gadis muda telah dilempar batu hingga mati oleh kumpulan Sunni-militan di Syria kerana mempunyai akaun Facebook.

CELAKA ! SIAPA LETAK DAGING BABI DEPAN PINTU MASJID ???!!!


Awal pagi ini sebelum subuh seawal jam 5.30 pagi, seorang jemaah yang tiba di Masjid Cherok Tok Kun Atas di sini untuk menunaikan solat subuh terkejut besar apabila hendak memasuki masjid itu mendapati seketul daging diletakkan di hadapan pintu masjid berkenaan. 

AWAS !!! APLIKASI LUCAH DALAM iPAD ANAK BERUMUR 8 TAHUN !!


“Daniel baru berusia lapan tahun tapi sudah pandai menonton video muzik Barat dengan tarian seksi di YouTube, memuat turun aplikasi lucah dan sebagainya.
“Saya tak tahu dari mana dia belajar,” kata Azri Kamal, 34, antara ribuan ibu bapa di negara ini yang khuatir kebanjiran aplikasi lucah dalam laman web boleh menyebabkan kanak-kanak terdedah kepada bahan lucah sejak kecil.

KHALID IBRAHIM ENGGAN TANDATANGAN SURAT PERLETAKAN JAWATAN KERANA RASA DIPERMAINKAN OLEH ANWAR ???

Khalid Ibrahim Enggan Tandatangan Surat Letak Jawatan

Cita-cita Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menjadi Menteri Besar Selangor menerusi pelan hebatnya mungkin tidak akan kesampaian.

PEMAIN BOLASEPAK TEMPATAN MAUT DITETAK SELEPAS BERURUSAN DI ATM


Seorang pemain bola sepak kelab tempatan maut ditetak sekumpulan tiga lelaki bertopeng dan bersenjatakan parang selepas keluar dari sebuah bank di Jalan Sultan Yusuff berhampiran Ipoh Padang, di sini, pagi semalam.

GEMPAR ! SUARA TANGISAN DARI KUBUR WAKTU TENGAH MALAM ..... !!!

SEORANG penduduk mengusir orang luar yang datang ke kawasan perkuburan TPU Sunan di Kampung Kertapati di Palembang, baru-baru ini. - AGENSI
PALEMBANG, Sumatera Selatan - Tindakan orang ramai yang terus menerus mengunjungi kawasan perkuburan di TPU Sunan di sini, mengundang rasa kesal penduduk Kampung Kertapati, selepas kawasan itu didakwa mengeluarkan suara tangisan pada waktu malam.

( FOTO ) - LETUSAN GUNUNG BERAPI KELUD, JAWA TIMUR, INDONESIA


DIKATAKAN ....Suara letusan Gunung Berapi Kelud di Jawa Timur terdengar sehingga ke wilayah Jawa Tengah. Bahkan kaca di pemukiman warga di Pati, Jateng bergetar saat Kelud pertama kali meletus sekitar pukul 22.50 WIB.

( FOTO ) - BEKAS ARTIS AF 2013 DARI SABAH DITANGKAP CURI BASIKAL ???


Awal pagi semalam, sebuah akhbar telah melaporkan seorang bekas pelajar AF telah ditahan kerana mencuri sebuah basikal yang berharga lebih kurang RM14,000.

KUMPULAN PROFESIONAL CINA KECAM VIDEO ANDARTU TERESA COCKPETALING JAYA 15 Feb.- Sekumpulan profesional Cina hari ini mengecam video kontroversi 'Onederful Malaysia' terbitan Ahli Parlimen Seputeh dari DAP, Teresa Kok kerana didakwa mengandungi elemen-elemen memudaratkan masyarakat.