Friday 15 May 2015

PELARIS PERNIAGAAN PUNCA TELUR GORENG BERDARAH ???

Paparan di zoom memperlihatkan sesuatu seperti darah keluar daripada telur goreng selepas dibacakan surah Al Rukyah. -Sumber gambar Facebook

Masyarakat diminta berhati-hati dan tidak mudah percaya dengan dakwaan di media sosial yang menunjukkan telur goreng mengeluarkan darah selepas dibacakan bacaan surah Al Rukyah yang dipasang dari laman YouTube.

BICARA NEGARA BERSAMA TUN M : KENYATAAN MEDIA KETUA PENERANGAN UMNO PERAK


KENYATAAN MEDIA
KETUA PENERANGAN UMNO PERAK
Saya merasa kesal terhadap tindakan pihak tertentu yang menyebarkan risalah kononnya Menteri Besar Perak, Dato' Seri Dr. Zambry Abd. Kadir akan hadir dan berucap dalam program 'Bicara Negara Bersama Tun Dr. Mahathir Mohamad' di Ipoh petang esok.

FESYEN HIJAB 'TERNAK CENGKERIK' DARI MELLY GOESLOW !!!


Penyanyi terkenal Indonesia, Melly Goeslaw mendapat kecaman dan kritikan dari peminat setelah memuat naik fotonya memakai hijab dengan gaya yang pelik.

KENAPA LINDSAY LOHAN DELETE GAMBAR PEGANG AL-QURAN ???


Pelakon Hollywood, Lindsay Lohan dikatakan sedang mendalami agama Islam gara-gara foto terbarunya yang sedang memegang senaskhah al-Quran di Brooklyn, New York baru-baru ini.

KADIR SHEIKH FADZIR TUBUHKAN PARTI IKATAN


KUALA LUMPUR 15 Mei - Tan Sri Abdul Kadir Sheikh Fadzir hari ini melancarkan penubuhan Parti Ikatan Bangsa Malaysia (Ikatan) yang memegang aspirasi kepimpinan berbilang kaum dan mendukung bangsa Malaysia bersatu padu, maju, adil, saksama dan bahagia.

LAGI RAKYAT MALAYSIA DICULIK DI SANDAKAN

Culik Rakyat Sabah
KUALA LUMPUR – Episod penculikan di Sabah yang reda selepas pembebasan Lans Koperal Zakia Aleip, 26, pada 7 Mac lalu berulang apabila dua rakyat tempatan diculik dipercayai didalangi oleh kumpulan Muktadil Brothers.

BERAS PALSU DI PASARAN?


Dari geng Applikasi WhatsApp telah menjadi perhatian dan tanda tanya..... Diberitakan bahawa pihak berkuasa di Singapura telah melaporkan bahawa terdapat beras palsu yang diperbuat dari plastik resin dan kentang atau keledek.