Wednesday 16 April 2014

AWAS !!! 2 WANITA MELAYU PENGASAS SISTERS IN ISLAM DI MALAYSIA ???


Mungkin dalam seminggu dua ini ramai yang menerima pautan melalui FB atau video melalui Whatsapp berhubung rakaman video solat yang diimamkan oleh seorang wanita sambil membuat terjemahan selari dalam bacaan solatnya.

AWAS! PERANGKAP SKYPE : TERKINI, PENGACARA TV AL-HIJRAH JADI MANGSA PENGGUNA DARI FILIPINA !!!


PERSONALITI dan pengacara TV Al- Hijrah yang sedang meningkat naik, Amin Idris menjadi mangsa terbaru seorang pengguna Skype dari Filipina.

WAN MUHAMMAD AZRI BUKAN PAPA GOMO !!!


KOTA BHARU 16 April :
Mahkamah Tinggi Kota Bharu memutuskan Wan Muhammad Azri Wan Deris hari ini bukan pengendali laman blog Papa Gomo sepertimana yang didakwa sebelum ini.

PENGHULU PAS MUKIM WAKAF BHARU MENIPU UNTUK TUNAIKAN 2 VOUCHER BR1M.....!!!


BUTIRAN TERTUDUH.

NAMA : MOHD SANUSI MOHAMMAD
NO. KP : 620805035575
ALAMAT : LOT 224 1A JALAN BARU WAKAF BHARU. 
NO. TEL : 0129517566


PEKERJAAN: PENGHULU MUKIM WAKAF BHARU/BILAL MASJID WAKAF BHARU.

KALAH KEPADA JDT : AMUKAN PENYOKONG PERAK SELEPAS PERLAWANAN TAMAT !!!


Empat penyokong Perak ditahan polis kerana merusuh dengan membaling batu, suar, mercun dan pelbagai objek ke dalam padang serta penyokong Johor Darul Ta'zim (JDT) selepas menyaksikan pasukan mereka tewas 1-0 dalam saingan Liga Super di Stadium Perak, di sini malam tadi.

#MH370 : AMERIKA NAFI TERLIBAT MISTERI KEHILANGAN


Amerika Syarikat (AS) menafikan sekeras-kerasnya dakwaan percubaan menutup misteri kehilangan pesawat MH370 milik Penerbangan Malaysia (MAS) itu, lapor New Straits Times.

WAHAI OSTAD DON.... BACALAH! SURAT UNTUKMU.....


Bismillahirrahmanirrahim. Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.

Salaam a'laikum warah matullahi wabarakatuh.

Ke hadapan Ostad Don Daniyal yang dihormati, moga anda dan keluarga berada di bawah lembayung kasih sayang dan rahmatNya, InshaAllah.

PADAH TEKUP MUKA IBU DENGAN BANTAL HINGGA MATI, WANITA DIJATUHKAN HUKUMAN GANTUNG SAMPAI MATI !!!


Shah Alam : 
Seorang wanita dijatuhkan hukuman gantung sampai mati oleh Mahkamah Tinggi semalam, selepas dia dan adik tirinya didapati bersalah menekup muka ibu mereka menggunakan bantal sehingga mati, dua tahun lalu.

WARDINA KECAM USTAZ DON ???


Bekas model dan pengacara terkenal, Wardina Safiyyah melalui Facebook Pagenya secara terbuka mengecam ceramah yang diberikan oleh Ustaz Don Daniyal.

ISU JIRAN TERGANGGU ALUNAN AZAN : HANYA SEORANG SAHAJA BUAT PENGADUAN, VOLUME PEMBESAR SUARA DAH DIPERLAHANKAN KE 50% !!!


PASIR GUDANG : 
Masjid Perjiranan 9, Taman Air Biru, Pasir Gudang mendakwa alunan azan serta tahrim yang dilaungkan tidak terlalu kuat sehingga mengganggu jiran berdekatan.

FIZO OMAR JELASKAN KENAPA TUDUNG JENAMA FAREEDA MAHAL HARGANYA....


Tudung Fareeda memang terkenal dengan harganya yang mahal. Memiliki Tudung Fareeda umpama menjadi impian bagi setiap perempuan bertudung di Malaysia. Di sini dikongsikan empat sebab kenapa Tudung Fareeda mahal. 

AWAS !!! PEPIJAT 'HEARTBLEED' GODAM AKAUN PENGGUNA !!!


KUALA LUMPUR – Pengguna laman sosial Facebook di negara ini perlu berhati-hati dengan pautan laman sesawang berantai yang disyaki mengandungi pepijat ‘Heartbleed’, iaitu sejenis penggodam akaun pengguna.