Saturday 10 November 2012

SENI AL-QURAN DI ATAS BATU PERMATA


Seorang seniman asal Iran, Raein Akbar Khanzadeh berhasil menyalin Alquran ke dalam dua lembar perak dan platinum. Lembaran-lembaran itu disusun dengan 2500 batu permata 20 karat, serta 10 karat batu rubi dan safir. Alquran salinan bertahta batu permata ini memiliki berat 6 kg.

Indahnya Seni Al-Quran Diatas Batu Permata

Khanzadeh berhasil menyelesaikan projek ini dalam waktu 10 bulan. Dia tidak meminta sponsor dari pihak manapun untuk menyelesaikan projeknya itu. Khanzadeh menghabiskan wang 150 ribu dirham miliknya sendiri untuk membeli berbagai perlengkapan yang diperlukan.

PENCACAI PEMBANGKANG HASILKAN 'KARYA SENI' MENJIJIKKAN....!!!


Sebuah karya seni (???) yang dipamerkan di Galeri Valentine Willie di Bangsar yang dihasilkan oleh seorang pencacai pembangkang,  Fahmi Reza secara jelas cuba untuk menghina Perdana Menteri Malaysia, DS Najib Tun Razak dengan menampilkan beberapa maksud tersirat seperti mata tertutup dan mulut yang disilang menggunakan riben keselamatan polis.

'BOSS' MALAYSIAKINI BERANG PEJABAT DISERBU...!!!


Pejabat portal berita Malaysiakini diserbu polis bagi menjalankan siasatan terhadap surat pembaca bersabit isu kenyataan Naib Presiden PKR, Nurul Izzzah Anwar, semalam. 

ANGKASA NAFI BUMI AKAN BERGELAP 3 HARI PADA DISEMBER


KUALA LUMPUR  :   Agensi Angkasa Negara (Angkasa) hari ini menafikan laporan blog dan artikel yang mendakwa bumi akan bergelap selama tiga hari mulai 23 Disember berikutan kedudukan bumi, matahari dan pusat Galaksi (Bima Sakti) akan berada pada kedudukan selari. 


Blog ini pernah mengeluarkan artikel dengan tajuk berkaitan..... lihat.. <  DI SINI  >

PRODUK AYAMAS DISAHKAN TIADA ANTIBIOTIK TERLARANG


Kementerian Kesihatan mengesahkan produk ayam syarikat Ayamas tidak mengandungi antiobiotik berbahaya setelah ujian dijalankan. Ujian yang dijalankan oleh kementerian itu pada 41 sampel produk ayam syarikat Ayamas Food Corporation Sdn. Bhd. (Ayamas) sehingga semalam mendapati tiada residu antibiotikChloramphenicol yang boleh menjejaskan kesihatan.

Produk Ayamas Bebas Antibiotik Berbahaya - Terbakor

Produk Ayamas