Thursday 10 April 2014

AIRASIA TIDAK BERPERIKEMANUSIAAN ???!!!


Masih ingat lagi peristiwa seorang ibu yang di tinggalkan bersama bayinya di vietnam kerana tidak dibenarkan menaiki pesawat airasia...???

Jika dibuat satu kajian, mungkin kita akan mendapati Air Asia merupakan syarikat paling kurang ajar di Malaysia. Jika semalam kami mengulas sikap biadap Air Asia sehingga mendapat teguran Perdana Menteri, petang ini mereka terpaksa memohon maaf dan menarik balik majalah majalah dalam pesawat miliknya, Travel3Sixty.

KENYATAAN AKHBAR PEJABAT TPM ISU LAWATAN KERJA KE DUBAI


Tentatif Lawatan Kerja Timbalan Perdana Menteri ke Dubai yang dimuatkan dalam blog pembangkang, semalam, telah membangkitkan dakwaan mereka yang TPM  lebih banyak membazirkan masa  dengan aktiviti bermain golf berbanding urusan kerja yang menurut mereka secara tidak langsung telah membazirkan wang rakyat. ( BACA DI SINI ).  Ikuti Kenyataan akhbar yang dikeluarkan oleh Pejabat Timbalan Perdana Menteri bagi menjelaskan mengenai tohmahan tersebut :

KECOH PASAL KOS PENJAGAAN PANDA DARI CHINA !!!


Puak Pakatan Pembangkang macam biasa... akan buat kecoh dan memperbesar-besarkan isu yang mereka sendiri tidak faham dan tidak menyelidikinya.. Admin percaya post di atas adalah berikutan berita dari keratan akhbar berikut :

PELATIH PLKN SELUDUP ROKOK DALAM ROTI SOSEJ !!!


KUALA LUMPUR 
Kelicikan seorang pelatih Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) untuk menyeludup 15 batang rokok dengan menyembunyinya di dalam tiga biji roti sosej di Sungkai, Perak tidak kesampaian apabila helahnya terlebih dahulu dihidu oleh pihak pengurusan kem.

HINA POLIS TRAFIK DI FACEBOOK, PEMBANTU AADK WANITA MASUK LOKAP !!!


Alasan yang diberikan ketika ditangkap ialah dia geram kerana diberi saman oleh anggota polis trafik yang menjalankan tugas. Dia disaman kerana memandu laju pada 17 Mac lalu dan baginya laluan tiga lorong di Jalan Bongawan-Papar, Sabah merupakan tempat yang tidak perlu dikenakan sebarang sekatan had laju.

PROFESSOR 'RAMAS DADA PELAJAR' DISIASAT POLIS


“Setakat ini saya tidak boleh memberi kenyataan sebab ianya masih dalam siasatan”

Itulah status terbaru Prof Izzi di laman Facebook rasminya hari ini yang dilihat enggan memberikan sebarang comment mengenai dakwaan dirinya #menca-bul seorang pelajar wanita UiTM Arau.

SUMBER PERISIKAN RUSSIA DAKWA #MH370 DILARIKAN KE AFGHANISTAN ???!!!


Sumber perisikan Rusia mendakwa MH370 yang dikatakan telah terhempas di Lautan Hindi sebenarnya telah dirampas dan dilarikan ke Afghanistan, berhampiran sempadan Pakistan.

BIAR BETUL !!!....HAKIM MAHKAMAH SYARIAH PUN BERKHALWAT ?????


Seorang hakim Mahkamah Tinggi Syariah, Adam Tumiran 47, dan pasangannya Nurul Izani Isa 37, diperintahkan untuk membela diri bagi pertuduhan khalwat. Perintah dikeluarkan hakim Mahkamah Tinggi Pulau Pinang, Zaim Mat Yudin selepas meneliti fakta kes dan mendapati wujud kes prima facie. Kedua-dua tertuduh dibenarkan ikat jamin RM1,000.

EXCO DAP 'NGOK'KAN CALON KETUA AMK


Timbalan Speaker DUN Selangor, Nik Nazmi Nik Ahmad akan bertanding untuk jawatan Ketua AMK dalam pemilihan PKR akan datang.

Dalam sidang DUN Selangor hari ini, Nik Nazmi telah berselisih pendapat dengan bekas Speaker yang kini adalah Exco Kerajaan Selangor, Dato' Teng Chang Khim.

AL-FATIHAH : JEREMY LITTLE TELAH KEMBALI KE RAHMATULLAH DI TANAH SUCI MEKAH

alt

Industri muzik hari ini dikejutkan dengan kematian Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Tune Studios, Jeremy Little, 31, di Makkah awal pagi tadi.