Sunday 12 January 2014

( FOTO ) : KERETA MEWAH ARMADA POLIS DUBAI


Memang tidak mustahil apabila polis Dubai  mempunyai koleksi kereta yang mewah-mewah belaka. Kereta terbaru yang menyertai armada polis Dubai adalah McLaren MP4-12C seharga US $ 280,000 kalau dalam RM 915038.12  McLaren MP4-12C.

( FOTO ) GEMPAR!! : ANGGOTA POLIS MABUK MINUM HEINEKKEN DI DALAM KERETA PERONDA, SENJATA TERBIAR DI BAWAH TEMPAT DUDUK BELAKANG ..???


Gambar-gambar yang dipaparkan ini dikatakan sudah tersebar di laman-laman sosial popular seperti Facebook dan WhatsApp.

BUKAN MUDAH UNTUK KEMBALIKAN ISA DAN ITU TIDAK MUNGKIN - ZAHID HAMIDI

ISA tidak mungkin diwujudkan semula - Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi

Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata, kerajaan tidak mungkin mewujudkan semula Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA).

LELAKI MABUK SALAH MASUK PIN, KAD BANK 'DITELAN', MENGAMUK TETAK 7 MESIN ATM


MENGLEMBU – Bengang akibat kad bank  ‘ditelan’, seorang lelaki bertindak ganas dengan menetak tujuh mesin juruwang automatik (ATM) dengan menggunakan pisau pemotong daging di sini, semalam.

TIADA SEORANG PEGUAM YANG LAYAK MEWAKILI SULTANAH JOHOR DI MAHKAMAH TINGGI SYARIAH ???


BERIKUT artikel yang aku petik dari  themalaysianinsider. Aku tertarik dengan artikel ini sebab nama bekas Sultanah Johor ada di dalamnya.  Sebenarnya 'cerita-cerita' dalam istana memang jarang diketahui oleh rakyat. Jarang tersebar dan kalau adapun semuanya cerita yang baik-baik sahaja dan itu adalah normal. Serius....aku juga langsung tidak pernah tahu bahawa Almarhum Sultan Johor pernah menceraikan Tuanku Zanariah dengan talak tiga....sehinggalah terjumpa artikel ini....... 

AKHIRNYA NYAWA AEROL SHARON 'BERCERAI' DARI BADAN .....TAK MAMPU NAK 'MENONGKAT DUNIA' !!!!!


TEL AVIV - Bekas Perdana Menteri ke-11 Israel, Ariel Sharon yang turut dikenali sebagai 'Penyembelih Beirut' akhirnya menemui ajal di Pusat Perubatan Shena di Tel Hashomer semalam semasa berusia 85 tahun, lapan tahun selepas beliau berada dalam keadaan koma.

BLOGGERS BN BAKAL BELOT ...???


Mc ada baca cerita yang agak mengemparkan di blog Unspinners semalam..

DR. CANDRA TIDAK PERNAH MOHON MAAF KEPADA ANWAR IBRAHIM


Pengerusi International Movement for a Just World (Just International), Dr Chandra Muzaffar hari ini tampil menafikan dakwaan bahawa beliau telah memohon maaf dan membayar pampasan kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim berkaitan dengan kes saman fitnah yang dibuat Ketua pembangkang itu pada tahun 2008.

CESSNA TERHEMPAS ELAK BURUNG HELANG

pesawat12

KUALA LUMPUR - Pesawat Cessna 172 yang terhempas di kawasan Empangan Batu, Ulu Yam semalam dipercayai ada kaitan dengan percubaan mengelak dua burung helang ketika terbang dalam keadaan angin kencang.