Saturday 2 February 2013

PAS BIAR JE PRESIDENNYA DI BULI OLEH OKU DAP.....!!!


Inilah sikap sebenar Pengerusi DAP, Karpal Singh yang tak habis-habis membuli Presiden PAS. Sampai sekarang pun Karpal masih bertegas bahawa selagi Majlis Syura PAS tidak tunduk dengan khendak DAP dan PKR, selagi itu isu kalimah ‘Allah’ ini tidak selesai.

Dulu DAP secara terang-terangan menghina permintaan ahli-ahli PAS yang mahu Presiden mereka jadi PM sedangkan DAP pula memandang rendah kewibawaan Presiden mereka justru tidak layak untuk jadi Perdana Menteri. Pada hal kerjasama PAS dan DAP jauh lebih lama berbanding dengan PKR malah Anwar sendiri kerap menghina hubungan baik DAP dan PAS ketika dia jadi orang besar UMNO dulu.

BACA LAGI...... di sini

UMAT ISLAM SENDIRI YANG BENARKAN ISLAM DITINDAS....


RASULULLAH buktikan hanya ketakwaan senjata paling berkesan pertahan agama, tanah air Perubahan peradaban manusia berlaku amat pantas. Islam yang suatu ketika dulu begitu gemilang, kini jatuh tersungkur di tangan Barat yang mendominasi dunia terutama dari segi ekonomi.
Umat Islam dalam sejarah adalah kuat serta pernah menakluki dua pertiga dunia, tetapi pada hari ini mereka ditindas, dihina dan diusir dari tanah air sendiri selain dilabel dengan imej negatif atau pengganas. Berita keganasan, pembunuhan dan pencerobohan dilakukan kuasa besar Barat terhadap umat Islam bukan perkara baru kerana berlaku sejak lama dulu sehingga hari ini penindasan itu masih berleluasa.

SEBENARNYA 'ARAB SPRING' GAGAL.... TAPI PR BANGGA SANGAT...!!!LONDON  - Gelombang kebangkitan rakyat di beberapa negara Arab telah membuka jalan kepada penyalahgunaan kuasa oleh kerajaan baharu yang gagal menghormati kebebasan bersuara dan beberapa hak asasi lain.

Menurut Human Rights Watch (HRW) dalam laporan tahunannya semalam, turut menggesa supaya kerajaan baharu seperti di Mesir, Libya dan Tunisia membina demokrasi dalam erti kata yang 'sebenar'.

BLACKBERRY AKAN DI SAMAN APPLE...


Inilah Model telefon Blackberry Z10 yang dikatakan sama dengan model iPhone. - AGENSI

LONDON  - Pakar teknologi percaya Apple akan memfailkan saman ke atas Blackberry sekiranya jualan iPhone mengalami penurunan kerana model Blackberry Z10 mirip menyerupai model tersebut.

Bagaimanapun, syarikat pengeluar telefon pintar dari Kanada itu enggan melayan sebarang pertanyaan berhubung Z10 yang menyerupai iPhone.

Pengarah Urusan Blackberry Eropah, Stephen Bates dalam satu temu bual bersama Radio 5 telah ditanya soalan sebanyak lima kali sama ada syarikat itu telah belajar sesuatu daripada Apple, namun dia tidak memberi jawapan sepatutnya.

AHLI PARLIMEN BN KUALA PILAH LOMPAT PARTI...???


YB Dato’ Hj Hasan Bin Malek Pengerusi Barisan Nasional Parlimen Kuala Pilah,Ahli Parlimen Kuala Pilah dan YB Dato’ Hj Ismail Bin Lasim, Pengerusi UMNO Kuala Pilah, ADUN Senaling digambarkan sebagai ahli panel utama yang bakal bersama DS @AnwarIbrahim di Dialog Ekonomi Dan Kemasyarakatan di Kuala Pilah.

STRATEGI TAK MENJADI PUAK PR LAGAKAN PM DAN TUN M.....MEREKA GERUN LA TU WEYYY..!!!Walaupun puak pembangkang berterusan menghentam mantan Perdana Menteri, Tun Mahathir Mohamad (Tun M) namun, mereka tidak dapat menafikan yang ‘aura’ beliau begitu kuat dan masih menghantui mereka, dan juga musuh-musuhnya. 

Biarpun beliau sudah bersara dan hanya menjadi pemerhati kepada perjalanan politik negara sambil sekali sekala memberi pandangan dan pendapat, namun pandangan beliau tetap dianggap sebagai pemantauan dan pendapat beliau dituduh sebagai arahan. 

BENARKAH INI ADALAH NILAI KEKAYAAN TAIB MAHMUD..... MAK AIHHHH....!!!!


1. 750 hektar … di Sungai Lubai Tengah, Limbang Srwk Plantations Entiti perniagaan ini tlh diswastakn, 60% pegangan saham dimiliki olh Hamid Sepawi (sepupu Taib) & Hasmi b Hasnan.

2. 4,400 hektar … di Sungai Medalam, Lawas Celerity Design Sdn Bhd – Abu Bekir Taib (anak Taib Mahmud).


3. 9.000 hektar … di Batang, Limbang Future Atmosphere Sdn Bhd Abu Bekir Taib.

KETUA PEMUDA UMNO MENORA DICEKIK SAMSENG PAS....???

Hiasan

Nampaknya kesamsengan para penyokong Pakatan atau lebih tepat lagi dalam kes ini, penyokong PAS, semakin keterlaluan. Mereka mengambil tindakan di tangan sendiri tanpa menghiraukan undang-undang negara. Kehangatan, bahang dan keresahan pilihanraya umum nampaknya semakin ketara. Bahkan lebih tepat lagi, ketakutan dan kegementaran para penyokong Pakatan yang sangat bimbang mereka akan menerima kekalahan memalukan setelah seringkali mendabik dada kononnya mereka lebih hebat dari UMNO-BN, sudah boleh dilihat pada tindakan dan gelagat mereka sendiri.

ANWAR AKAN DITUMBANGKAN OLEH PARTINYA SENDIRI...???


Kuala Lumpur: Sekumpulan ahli akar umbi PKR di Pulau Pinang dikatakan sedang menggiatkan gerakan untuk menjatuhkan Datuk Seri Anwar Ibrahim dan konconya kerana tidak berpuas hati dengan kepemimpinan parti itu.

Kumpulan itu kini dalam proses mengumpul ahli sebelum mengadakan perbincangan terperinci sebagai persiapan untuk memastikan matlamat menolak kepemimpinan Ketua Umum PKR itu menjadi kenyataan. 

FAKTA : PAS - PARTI AJARAN SESAT


FAKTA 1 : PAS DIKUASAI ANWAR IBRAHIM
Hasan mendakwa Pas yang kini dikuasai lebih 70 peratus kumpulan pro-Datuk Seri Anwar Ibrahim, sudah tersasar daripada perjuangan asal semata-mata demi kuasa politik

CERMIN KERETA PEMBERITA DIPECAH, DISIMBAH CAT..... ANGKARA PR..???


Hiasan

KUALA LUMPUR - Kereta milik penyunting berita di meja Bahasa Inggeris Pertubuhan Berita Nasional Malaysia (Bernama) L. Jaiarajo, 54, yang diletak berhampiran rumahnya di Taman Desa di sini disimbah cat hitam dan merah, semalam.