Wednesday 18 December 2013

ISI KANDUNGAN HUDUD BRUNEI DARUSSALAM

Kandungan-Hudud-Di-Negara-Brunei-Darussalam

Hukum Hudud telahpun dilaksanakan di Brunei. Berikut adalah kandungan hudud yang dijalankan di Brunei pada ketika ini. Sila rujuk Perintah Kanun Hukuman Jenayah Syariah 2013.

ARTIFAK PENINGGALAN SEJARAH NEGARA DILELONG DI eBAY

Artifak Lama Negara Dilelong Di eBay

Artifak dan barang peninggalan sejarah dari Johor, Melaka dan Perak dikesan dijual oleh pihak tertentu dengan harga tinggi di laman jual beli atas talian, eBay.

( FOTO 18SX ) - SAIZ BESAR 'ANU' RASPUTIN JADI REBUTAN MUZIUM MENJELANG 100 TAHUN SELEPAS KEMATIANNYA

Zakar Rasputin Terus Jadi Perdebatan Menjelang 100 Tahun Selepas Kematiannnya!

Siapa sebenarnya Grigori Efimovich Rasputin?

Dia adalah DALANG di sebalik kejatuhan keluarga diraja Tsar di Rusia, dalang kejatuhan dinasti diraja Romanov pada tahun 1917 sehingga tertubuhnya Soviet Union.

NAHAS - NISSAN SKYLINE TERBAKAR DAN MELETUP, 6 MAUT

3

KUALA LUMPUR 17 Dis. – Enam maut apabila kereta Nissan Skyline yang dinaiki terbakar selepas terlibat dalam kemalangan berhampiran bulatan Kampung Pandan di sini awal pagi ini.

( VIDEO ) - LAMARAN IQRAM DINZZLY DITOLAK SOO WINNCCI


Iqram Dinzzly yang berani melamar artis jelita Soo Wincci di depan orang ramai akhirnya menerima kenyataan pahit yang memalukan.

I-CITY ..... CELAKO! CELAKO! CELAKO! MENGKETEDARAH DUIT PENGUNJUNG !!!


ANDA pernah ke I-City ? Mungkin anda akan kata admin 'ketinggalan zaman' jika admin katakan, admin memang tak pernah jejakkan kaki ke sana. Lihat dari kejauhan juga tidak pernah. Cuma menatap gambar-gambar lewat di media atau di intenet. Semua nampak riang dan seronok dengan cahaya lampu yang berwarna warni....terdetik juga hati ingin ke sana. Tetapi membaca coretan seorang pengunjung yang melalui pengalaman 'pahit' yang merasa tertipu dengan pengurusan I-City, admin menarik nafas lega.... mujur tidak pernah ke sana.... 

BR1M 2014 - PEMOHON BARU ISI BORANG MULAI ISNIN INI


KUALA LUMPUR : Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 2014 akan dibuka dari Isnin ini sehingga 31 Jan depan, menurut Kementerian Kewangan dalam kenyataan di sini Selasa.

BAPA HUTANG ALONG, 7 AHLI KELUARGA DIKURUNG


Kuala Lumpu r: Akibat bapa berhutang dengan along kerana ketagih judi, tiga anak lelaki berusia 61 tahun itu, seorang menantu dan tiga cucunya yang masih kecil menjadi mangsa apabila along bertindak mengurung mereka dalam rumah dengan merantai besi mengunci pintu rumah di Segambut Muda.

FITNAH TERHADAP MENTERI-MENTERI KABINET SEMAKIN MENJADI-JADI


Cybertrooper pembangkang mengeksploitasi sepenuhnya berita-berita dari portal media pro pembangkang yang cuba memburuk-burukkan Menteri dan Kerajaan. Menteri KKMM, YB Datuk Seri Ahmad Shabery juga tidak terkecuali menjadi mangsa.

SUAMI ALIM SELALU UGUT ISTERI NAK SUMBAT DALAM NERAKA ....!!!


Klang : Sembilan tahun lalu, perwatakannya seperti ustaz yang mahir selok-belok agama, menambat hati seorang wanita di sini, yang kemudian berkahwin dengannya, tetapi malang kerana beberapa tahun kemudian, dia menjadi mangsa belasahan lelaki berusia 39 tahun itu yang berubah menjadi panas baran sehingga sering memukulnya walaupun hanya disebabkan perselisihan faham kecil. 

RAHSIA GADIS BLONDE DI SAMPING ANWAR IBRAHIM........


AIDCNews – 17/12/13 – Foto Datuk Seri Anwar bersama pelajar Amerika Syarikat (AS) yang dikirim melalui twitter @anwaribrahim mula mencetuskan perlbagai spekulasi.