Friday 15 March 2013

INDONESIA BANTU KIRAM SERANG SABAH...???

Gambar Hiasan

Mengikut laporan dari media Indonesia iaitu Merdeka.com, Ketua penceroboh di Sabah iaitu Kiram III mengaku telah memohon pertolongan dari Presiden Indonesia didalam pertempuran dengan pasukan keselamatan Malaysia di Sabah.Kiram menggunakan alasan bahawa Indonesia juga mempunyai hak keatas Sabah dan Sarawak seperti yang ditulis dalam Perjanjian Mafilindo.

JACEL KIRAM KETURUNAN KRISTIAN CUBA PECAH BELAHKAN KESULTANAN ISLAM SULU..???


Dalam kecoh masing-masing menuntut dan mendakwa bahawa merekalah pewaris kesultanan Sulu yang sebenarnya, tersingkaplah sejarah lama yang tidak mungkin akan dikenang kembali oleh keturunan Kiram. 

Penderhakaan yang dilakukan keturunan sultan Sulu terhadap rakyat Malaysia dan juga Yang Dipertuan Agung menyebabkan penulis juga rasa terpanggil untuk menunujukkan sedikit rasa derhaka kepada mereka.

Disebalik pendakwaan bahawa mereka merupakan keturunan sultan Sulu yang beragama Islam, mereka sembunyikan fakta...mereka cuba melupakan bahawa ada keturunan kesultanan mereka yang menjadi mubaligh kristian.

ANWAR MUNGKIR JANJI RM700,000 PUNCA P.BALA SAKIT JANTUNG DAN MENINGGAL...???


KUALA LUMPUR, 15 Mac — Penyiasat persendirian P. Balasubramaniam meninggal dunia hari ini kerana masalah jantung, beberapa minggu selepas pulang ke tanah air selepas lama menetap di luar negara dan telah mendedahkan kononnya "perkara sebenar" berkaitan dengan pembunuhan warga Mongolia Altantuya Shaariibuu pada Februari lalu di  Chinese Assembly Hall's. Walau bagaimanapun, pendedahan itu hanyalah cerita mulut tanpa disetakan sebarang bukti yang boleh menyakinkan kita semua.

Peguam beliau Americk Singh Sidhu mengesahkan kematian PI Bala apabila dihubungi oleh The Malaysian Insiderpada pukul 2.50 petang hari ini. “Beliau meninggal lebih kurang 45 minit lalu,” kata Americk

MALAYSIA VS PALESTINE FOOTBALL MATCH TO RAISE RM1 MILLION

The National football team willl play an international charity matsh against Palestine at the Darul Makmur Stadium on March 26.


Youth and Sports Minister Datuk Seri Ahmad  Shabery Cheek said the game themed Voice of Malaysia, Match for Hope aims to raise funds for Tabung Wira Negara and the Palestinian 


'BERTERABUR GIGI' CIKGU BARD KENA LEMPANG DENGAN KETUA PEMUDA SIPUTEH....???!!!

Bardtuya atau dikenali sebagai chegubard bukan sebarang cikgu, ini cikgu mengajar murid muridnya jadi samseng,kurang ajar,fitnah,bohong,langgar undang undang,vandilisme ,merusuh . Cikgu ini mengajar anak muridnya mengamalkan anarki ,undang undang dibawah telapak kaki mereka.


Kenapa dipanggil Bardtuya bukan cheguBard,barua haram jadah ni tahu dan dengan sengaja mengfitnah Najib dan mengaitkan dengan isu Altantuya walaupun menyedari ia adalah fitnah semata mata sedangkan Ayah kepada Altantuta ,Satev Shariibu menafikan Najib terlibat  : KLIK SINI
Sebenarnya bardtuya merosakkan nama profesion Cikgu atau guru, lebih kepada syaitan yang mengajar manusia kearah kejahatan. Kita lihat contoh yang paling dekat,sebelum ini Bard Tuya menghamburkan menghinaan kepada ayah Saiful sebagai kaki judi,kaki perempuan didalam artikel blognya, selepas ayah Saiful dibayar Anwar beliau telah padam artikel tersebut.

NO SORRY 4 U : MALAYSIA AKAN GEMPUR HABIS-HABISAN PENGGANAS SULU


Angkatan keselamatan Malaysia sudah mula menggerakkan beberapa aset perangnya dan menutup sebarang pintu rundingan termasuklah yang diusahakan oleh pihak ketiga seperti Kerajaan Filipina. Masa yang telah diberikan oleh Malaysia kepada lanun-lanun Sulu itu, telah lebih daripada mencukupi berbanding usaha menarik Malaysia ke meja rundingan sekali lagi.

Pertambahan kekuatan angkatan tentera Malaysia yang digerakkan ke zon merah dalam Ops Daulat memberi petunjuk bahawa Malaysia akan melakukan gempuran besar-besaran dan terakhir dalam tempoh 38 jam bagi menamatkan secara total pencerobohan lanun-lanun Sulu di kawasan Lahad Datu, Sabah.

PECAH AMANAH : JANICE LEE KENA TINDAKAN DISIPLIN..?

janice lee

YB Adun Teratai Janice Lee dilaporkan akan dikenakan tindkaan disiplin kerana pecah amanah. Beliau dikaitkan dengan Tembok Taman Seraya di sini.
Tindakan ini akan akan memberi kesan kepada masa depan politik beliau dan besar kemungkin tidak akan bertanding di dun tersebut dalam PRU akan datang.

TUBUH RCI SIASAT DALANG LAHAD DATU....???


SANDAKAN, 14 Mac (Bernama) - Malaysia tidak menolak kemungkinan menubuhkan Suruhanjaya Diraja (RCI) atau membuka kertas putih bagi menyiasat dakwaan kemungkinan ada pihak yang menjadi dalang di sebalik insiden pencerobohan di Lahad Datu.

Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Hussein berkata siasatan menyeluruh perlu dibuat bagi mengenal pasti motif sebenar pencerobohan itu termasuk kemungkinan ada pihak yang membiayai militan dari selatan Filipina itu untuk menggugat keamanan dan kedaulatan negara.

KERESAHAN WAN AZIZAH BUKTIKAN BAHAWA LIWAT 3 OLEH SUAMINYA BERLAKU....


Demam pilihan raya ke13 yang hanya tinggal sejengkal sahaja cukup membuatkan presiden parti PKR resah gelisah. Namun dalam suasana resah gelisah yang hebat melanda parti itu, satu persatu keburukan sikap para pemimpin PKR terdedah.

Ditengah-tengah negara sibuk memperkatakan suaminya antara dalang dalam pencerobohan di Sabah, beliau dikejutkan dengan hubungan intim suaminya dengan boy muda.