Thursday 9 April 2015

PEMBUNUH 3 BERADIK DIHUKUM 18 TAHUN PENJARA

Masih ingat lagi ke pembunuhan tiga beradik dalam bendang dan tali air di Kampung Alor Senibong dua tahun lalu ? Baca di sini  juga di sini

Hari ini, Mahkamah telah putuskan bahawa pemuda berusia 20 tahun dihukum penjara 18 tahun oleh Mahkamah Tinggi atas kesalahan menyebabkan kematian remaja berusia 14 tahun dua tahun lalu.

AKHBAR HARIAN 'GALAKKAN' PASANGAN BERNIKAH DI SIAM DIBERI AMARAN !!!


PETALING JAYA: Kementerian Dalam Negeri (KDN) pada Khamis mengeluarkan surat amaran kepada sebuah akhbar harian kerana menyiarkan iklan agensi perkahwinan termasuk menyediakan perkhidmatan nikah poligami secara sah di Thailand yang bertentangan undang-undang negara ini.

KARGO BERBAHAYA BUKAN PUNCA KEHILANGAN #MH370


KUALA LUMPUR 9 April - Kerajaan menyangkal dakwaan kononnya kandungan kargo berbahaya yang dibawa pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH370 sebagai punca kehilangannya.

LAYAK ATAU TIDAK HUDUD DILAKSANAKAN DI KELANTAN TERLETAK DI TANGAN AHLI PARLIMEN BUKAN PERLEMBAGAAN PERSEKUTUAN !


KOTA BHARU, 9 April - Mahkamah Persekutuan menyerahkan sepenuhnya kepada kebijaksanaan Anggota Parlimen untuk memutuskan sama ada Kelantan layak ataupun tidak untuk melaksanakan undang-undang persendirian berkaitan Hudud.

SUAMI ISTERI GADUH, LIBAS PARANG TERKENA ANAK.... BUKAN BERLAKU DI SUNGAI PETANI


Sungai Petani -Ketua Polis Daerah Kuala Muda, ACP Khalil Arifin menafikan kejadian seorang budak yang didakwa terkena parang berlaku di Sungai Petani.