Friday 29 March 2013

WAJIB BACA !!! FAKTA YANG MELAYU PERLU TAHU MENGENAI DAP !!!Sejarah Melayu telah mencatatkan bahawa Singapura diasaskan oleh Sang Nila Utama yang juga anak Raja Melayu Palembang. Umum juga mengetahui bahawa nama asal pulau tersebut adalah Temasek sebelum ditukarkan kepada Singapura yang bermaksud ‘Kota Singa’. 

Walaubagaimanapun, jika kita merujuk kepada maklumat arus perdana pada hari ini, Stanford Raffles lebih ditonjolkan sebagai Bapa Singapura sementara Lee Kuan Yew dipaparkan sebagai Bapa Singapura Moden. 

( VIDEO ) : EKSKLUSIF MENYINGKAP SEJARAH TRAJEDI MEMALI BAHAGIAN KE-2


Dan seperti yang dijanjikan, di bawah adalah video bahagian II.

Tujuannya ialah untuk menyingkap kembali sejarah Memali bagi memberi pencerahan kepada generasi muda hari ini tentang hal sebenar yang diputarbelit oleh pembangkang bagi memburukkan pihak polis/kerajaan.

Seperti yang kita tahu, pemimpin pembangkang telah meracuni minda rakyat dengan memperlekeh-lekehkan anggota keselamatan. Yang terbaru ialah tindakan mereka yang menghina anggota keselamatan kita yang berjuang di Sabah.

Anda saksikan video terbaru bahagian II :

LAHAD DATU : KURANG 10 PENGGANAS KIRAM KINI BERSEMBUNYI DAN HIDUP DALAM PELARIANSidang media oleh Datuk Hamza Taib, CP Sabah pada petang ini mengesahkan bahawa baki jumlah pengganas Kiram yang masih hidup kurang daripada 10 orang dan hidup dalam pelarian dan persembunyian. Sedikit lega kedengarannya namun masih belum boleh dikatakan selamat sepenuhnya.

ANWAR KORBANKAN NURUL NUHA UNTUK BUKTIKAN KRONISME DI DALAM PKR...!!!


KUALA LUMPUR  - Pakatan pembangkang disifatkan cuba mewujudkan sistem pemerintahan kronisme jika meletakkan seorang lagi anak perempuan Ketua Pembangkang, Nurul Nuha Anwar untuk bertanding di Parlimen Permatang Pauh pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13).

Penganalisis politik, Profesor Madya Datuk Zainal Abidin Borhan berkata, jika benar Nurul Nuha bakal bertanding di kerusi yang kini disandang bapanya Datuk Seri Anwar Ibrahim, ini bermakna pakatan pembangkang mempertaruhkan calon-calon dalam kalangan anak-beranak pada pilihan raya kali ini.

AMARAN SYED ALI : MOHON MAAF ATAU SAMAN !!!


Ketua Umno Bahagian Cheras Datuk Seri Syed Ali Alhabshee menyifatkan perbuatan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Pahang meletak gambarnya pada poster sebuah program anjuran parti tersebut sebagai perbuatan khianat, berniat jahat dengan tujuan untuk mencemar reputasi dan kredibiliti beliau.

MENGETUAI AJARAN SESAT DI MEKAH, ISTERI ABUYA DITANGKAP...!!!


KUALA LUMPUR 28 Mac - Seorang wanita warga Malaysia berusia 52 tahun yang dipercayai isteri kepada Allahyarham Ashaari Muhammad ditangkap di Kota Mekah, semalam kerana disyaki memimpin ajaran sesat di tanah suci itu.

Dia ditangkap bersama 95 lagi pengikutnya terdiri daripada rakyat Malaysia dan Indonesia dalam satu serbuan yang dilakukan oleh Jabatan Imigresen Mekah dengan kerjasama Unit Risikan dan Pencegahan Jenayah semasa sedang menjalankan upacara keagamaan di situ.

Media tempatan negara itu, SABQ melaporkan, kumpulan tersebut dipercayai mempunyai kaitan dengan pergerakan Al-Arqam yang diharamkan di Malaysia sejak Disember 2006.

Laporan itu turut mendedahkan, wanita itu memperoleh pendapatan kira-kira RM850,000 sebulan hasil daripada menjalankan aktiviti keagamaan sesat tersebut  -  UM 29/3/13

SIOTTT !!! MORAL PEMIMPIN PKR... PANCUT DEPAN LAPPY JE, BRO...!!!


KELETAH NAKAL.... Ketua Penerangan PKR Cabang Merbok, Kedah.

Malah melalui akaun facebooknya tercatat beliau adalah Ahli Majlis Perbandaran Sungai Petani, Seorang pembuat dasar bagi majlis tempatan malah seorang yang menjadi kepala dalam gerakan untuk memecat Yang Di Pertua Majlis Daerah Sungai Petani.

Beliau menjadi Ahli Majlis bagi kerusi kuota ahli politik memandangkan beliau adalah Ketua Cabang Pkr di sana.

PENGAKUAN ANWAR BERTEMU NUR MISUARI ......


Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengaku bertemu Ketua MNLF (Barisan Pembebasan Kebangsaan Moro) pada tahun 1990-an iaitu ketika beliau masih berjawatan Timbalan Perdana Menteri yang dilihat sebagai cubaan untuk menyembunyikan pertemuan pada Julai dan Ogos 2012, kira-kira enam bulan sebelum pencerobohan pengganas di Lahad Datu.

AWAL ASHAARI DIKHABARKAN EKSIDEN DAN MENINGGAL DUNIA.....???

A

“Saya terkedu !”

Itulah jawapan yang diberikan pengacara dan pelakon terkenal, Ahmad Awaluddin Ashaari atau lebih dikenali sebagai Awal Ashaari apabila ditanya perasaannya ketika menerima berita “kematiannya” yang tersebar menerusi laman sosial pagi ini.

Menurut Awal, penyebaran berita palsu itu diketahuinya melalui seorang wartawan.

MACAI MENGHINA NABI MUHAMMAD SAW.....Puak-puak pentaksub terlampau Anwar Ibrahim sanggup mengeluarkan kenyataan seperti di atas semata-mata untuk mempertahankan dosa maksiat pemimpin yang sangat mereka sanjung.. Semuanya bermatlamatkan PUTRAJAYA..!!!

NAMUN BEGITU.... ada kemungkinan empunya ID adalah orang bukan Islam, tetapi menggunakan gambar dan nama orang Islam untuk mengaburi mata para cybertrooper pro-kerajaan di samping menyebarkan dakyah kesesatan mereka..... yang pastinya mendapat bayaran sangat lumayan....gitu...!!!

Tapi apa nak heran..... dh nama pun MACAI....