Wednesday 14 November 2012

IKLAN YANG BOLEH KALAHKAN UBAT KUAT DALAM HARAMKAH....!!!

Ini bukan sebarangan iklan.....

Tapi ini juga bukan iklan ubat kuat atau minyak lintah atau apa2 jenama minyak masakan di dunia.....
Iklan ini juga bukan untuk menandingi jenama-jenama ubat kuat dalam Haramkah.... heh heh heh!!!

Cuma sekadar........

Kondom-kondom yang pelik dan aneh di pasaran di seluruh dunia....


craziest-condoms-ever-1
1.Kondom Obama dan Calon Presiden AS lainnya

KEHEBATAN CINTA... BUKIT PUN TERBELAH 2..


Sebuah kisah kepahlawanan sejati diperlihatkan seorang lelaki India. Pasalnya ia bekerja tanpa penat, bukan demi julukan 'pahlawan', tak mengeluh sedikit pun ketika tak ada orang yang membantu. Yang penting, orang ramai boleh mengambil manfaat dari hasil kerjanya. Beginilah kisahnya.

MASIH INGAT SITI MUSLIHA...???


Masih ingatkah dengan Siti Musliha yang pernah popular sekitar tahun 90-an dulu? Aku membesar dengan melihat beliau yang sering muncul di kaca TV3 dalam rancangan MHI kendalian Aziz Desa ketika itu. Namun, selepas kemunculannya yang menyentap perasaan orang ramai sekitar 1994 hingga 1996, Siti Musliha tiba-tiba ‘hilang’ tanpa sebarang khabar berita.
Keadaan diri Siti Musliha ketika kecil

WAJAHNYA SALING TAK TUMPAH MACAM LUKISAN ABAD KE-16

detail berita
Sama tak ?

Seorang lelaki menemukan lukisan pada abad ke-16 di Itali yang wajahnya menyerupai dirinya. Penemuan ini tentu mengejutkan kerana wajahnya benar-benar mirip dengan lelaki yang ada di lukisan lama itu. 

SALAM MAAL HIJRAH 1434 DARI BICARA PERJUANGANRahsia Di Sebalik Bulan Muharram

Muharram merupakan bulan pertama dalam tahun Islam (Hijrah). Sebelum Hijrah Rasulallah dari Mekah ke Yathrib kiraan bulan dibuat mengikut tahun masihi. Hijrah Rasulullah telah memberi kesan besar kepada Islam samada dari sudut dakwah Rasulullah, ukhuwwah dan syiar Islam itu sendiri.Pada asasnya, Muharram membawa maksud “diharamkan”  
atau “dipantang” iaitu Allah SWT
melarang melakukan peperangan atau pertumpahan darah. Namun demikian larangan ini ditamatkan setelah pembukaan Mekah. (Al Baqarah 91). Sejak pemansuhan itu, umat Islam boleh melaksanakan tugas dan ibadat harian tanpa terikat lagi dengan larangan tersebut.Peristiwa-peristiwa penting:

1. 1 Muharram – Khalifah Umar Al-Khattab mula membuat penetapan kiraan bulan dalam Hijrah.
2. 10 Muharram – Dinamakan juga hari “Asyura” pada hari itu banyak terjadi peristiwa penting yang mencerminkan kegemilangan bagi perjuangan yang gigih dan tabah dari menegakkan keadilah dan kebenaran.

BERBALOIKAH MEROGOL DALAM BALAI POLIS...???Petang yang panas terik ini, teman tertarik dengan satu artikel yang baru dipublishkan oleh sebuah blog idola teman.... Ianya berkaitan dengan kejadian rogol bergilir-gilir seorang wanita Indonesia yang dilakukan oleh 3 orang pegawai polis di dalam balai polis....

Berikut keratan akhbar yang melaporkan......UBAT KUAT TAK LAKU, HARAKAH SEBAR FITNAH PULAK....!!!

BEBERAPA HARI YANG LALU, BLOG INI TELAH MEMAPARKAN MENGENAI FITNAH DARI HARAKAHDAILY YANG MENGATAKAN WARGA ASING (MYANMAR) TELAH DIBERI KAD PENGENALAN  MELALUI SATU PERHIMPUNAN YANG DIADAKAN DI KLFA.... 
LIHAT  <  DI SINI  >  juga   <  DI SINI  >AWAS !!! SELEPAS EKONOMI, MEREKA MAHU KUASAI POLITIK MALAYSIA PULAK...!!!


Mungkin Melayu tidak faham apa yang terkandung dalam risalah yang diedarkan oleh DAP tetapi maknanya adalah : "Kita dah monopoli ekonomi. Ayuh! DAP, MCA, Gerakan! Mari kita kawal politik Malaysia. Sekarang atau tidak.." 
PapaGomo 

Siapa yang tak kenal dengan sifat ultra-kiasu puak DAP ni. Mereka mula menggunakan sentimen perkauman dalam meraih undi dan ingin terus berkuasa merampas Tanah Melayu dari UMNO. 

OSAMA TIDAK PERNAH WUJUD....HANYA CERITA REKAAN YAHUDI..???!!!


Kenapa? Terkejut? Tak percaya? Ini memang benar, tak tipu punya, cerita datang dari ‘media’ yang dipercayai!


Itulah situasi yang berlaku hari ini, begitu mudah kita mempercayai sesuatu, asalkan datang dari MEDIA BESAR, kita bulat-bulat percaya, kita tak tahu yang MEDIA BESAR nih mungkin juga PENIPU BESAR. Perlu diingatkan, Allah pernah berfirman tentang apabila terima berita dari orang fasik, dalam ayat 6, surah al-Hujurat, maksudnya: