Sunday 24 November 2013

WAKIL PAS SAHKAN PAS BARUA DAP....


Seorang perwakilan hari ini menarik perhatian Muktamar Tahunan Pas Ke- 59 apabila beliau membangkitkan isu berhubung Pas sebagai barua DAP dan pembonceng kepada pakatan pembangkang.

JEFF OOI KENA SERANG GARA-GARA 'KUCING KURAP'...


PULAU PINANG  - Ahli Parlimen Jelutong, Jeff Ooi yang sedang melawat Pasar Awam Jelutong di sini hari ini 'diserang' seorang kakitangan Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) yang tidak berpuas hati dengan perkataan 'kucing kurap' yang digunakan wakil rakyat DAP itu bagi merujuk penjawat awam di negeri ini.

SHARNAAZ AHMAD NEKAD BERSARA DARI LAKONAN


Drama Bukan Kerana Aku Tak Cinta dikatakan akan menjadi naskah terkhir lakonan Sharnaaz Ahmad kerana di bakal bersara untuk selama-lamanya dari dunia seni tanahair yang menjadi sumber rezekinya sejak 5 tahun lalu.

AL-FATIHAH - BEKAS ADUN JABI MENINGGAL DUNIA


BESUT 24 Nov. - Bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Kenak (sekarang Jabi) di Setiu, Hassan Said, 75, meninggal dunia kira-kira pukul 8 pagi ini di Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ), Kuala Terengganu.

JADI HAMBA 30 TAHUN UNTUK UPACARA 'BANCUHAN OTAK DAN PEMUJAAN ???


Tiga wanita termasuk seorang rakyat Malaysia yang dikurung sebagai hamba selama 30 tahun oleh dua suspek di selatan ibu negara Britain, dipercayai menjadi mangsa 'bancuhan otak' dan pemujaan.

PEMANDU AHLI PARLIMEN SELANGOR PUKUL DAN ROGOL WANITA INDONESIA ???


Mengikut maklumat yang diterima dan saya yakin kesahihannya, malam tadi di Cheras telah berlaku satu kes pukul dan rogol secara bergilir yang dilakukan oleh seorang pemandu kepada seorang YB wanita yang mewakili satu parlimen di Lembah Klang. 

PENGHORMATAN TERTINGGI UNTUK AHMAD AMMAR DARIPADA KERAJAAN TURKI

Post image for KERAJAAN TURKI BERI PENGHORMATAN TERTINGGI KEPADA ALLAHYARHAM AHMAD AMMAR

Kerajaan Turki memberi layanan luar biasa ke atas seorang remaja Malaysia yang meninggal dunia setelah dilanggar sebuah ambulans di negara itu apabila dia dikebumikan di Eyub Sultan di Istanbul yang turut menempatkan 60 pusara sahabat Nabi.

GANDINGAN SALAHUDDIN-TUAN IBRAHIM-HUSAM MENANG NAIB PRESIDEN PAS


Barisan naib presiden PAS yang dilantik bagi penggal 2013-15, selepas dibuat pengiraan semula semalam, ialah Salahudin Ayub (917 undi), Tuan Ibrahim Tuan Man (849) dan Husam Musa (520).

MAHASISWA PRO-M BERCAKARAN DI UNIVERSITI MALAYA ???Cerita pergaduhan yang sama seperti yang berlaku ketika demontrasi duduk membantah PTPTN di Dataran Merdeka. Ada kumpulan yang tidak bersetuju kumpulan sosialis bersekedudukan dalam khemah dan isu agihan tabung wang kutipan untuk demonstrasi. Isu ini difahamkan berulang dalam pilhan raya kampus kali ini. 

Seperti yang dijangka, Pro-M kini sedang berhadapan krisis dalaman yang serius yang dikesan berakar punca daripada masalah kepimpinannya di Universiti Malaya. Hal ini didedahkan sendiri oleh sumber yang dekat dengan bekas pimpinan utama Pro-M Nasional sidang lepas yang ternyata kecewa dengan gaya dan pendekatan kepimpinan sekarang.

ANGKARA CINTA - ANAK LELAKI TOKOH KORPORAT TERKENAL RENTUNG BUNUH DIRI DI BALKONI RUMAH


Kuala Lumpur : Angkara cinta dipercayai menjadi punca seorang lelaki yang juga anak seorang tokoh korporat membakar diri di rumahnya di Taman Tun Dr Ismail, di sini, awal pagi semalam.

( VIDEO ) - KONSERT METAL SESAT HALAL BELAKA BILA PAS YANG ANJURKAN....


Konsert Gig Green Zone yang diadakan di Stadium Malawati, malam tadi.

Pengerusi Lajnah Kebudayaan dan Kesenian PAS, Dr Muhaimin Sulam berkata, PAS sudah kerap kali menganjurkan konsert bagi menarik anak muda.

PERAGAWATI SAMBILAN DIBUNUH KEJAM

Model sambilan kena bunuh
Anggota polis menyiasat mayat wanita dipercayai dibunuh serta ditinggalkan di tepi jalan di Taman Seruling Jaya Labu, kelmarin. (Gambar kecil) Hui Min pernah menyertai pertandingan ratu cantik anjuran akhbar berbahasa Cina.

Seremban : Identiti mayat wanita yang ditemui mati dibunuh sebelum dicampak dalam longkang di Taman Seruling Jaya, Labu, dekat sini kelmarin, dikenal pasti sebagai peragawati sambilan di ibu kota. 

INFO - KENALI 12 BAKA KUDA PALING TERKENAL DI DUNIA

Kuda merupakan haiwan yang mempunyai kaitan rapat dengan manusia sejak dari zaman kemunculan tamadun manusia. Haiwan ini telah dijinakan dan menjadi aset penting kepada masyarakat manusia dalam mengembangkan pelbagai aspek kehidupan mereka. Kuda adalah haiwan mamalia yang memiliki ciri-ciri kebolehan yang unggul seperti tangkas, bijak, penyayang, setia dan berani. Menguasai haiwan ini merupakan satu cabaran dan jika berjaya menguasainya penunggang kuda akan dapat menggunakan kekuatan kuda khususnya ketangkasan berlari untuk tujuan beriadah. Di sini kami ingin kongsikan bersama anda 12 baka kuda yang paling terkenal di seluruh dunia.

1