Tuesday 7 March 2017

KENYATAAN SSM DAN KEMENTERIAN KEWANGAN TENTANG STATUS KELAYAKAN BR1M2017


MAKLUMAN SSM TENTANG STATUS KELAYAKAN BR1M 

Kuala Lumpur, 7 Mac 2017 – Merujuk kepada kenyataan bahawa sesiapa yang telah mendaftarkan perniagaan dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) tidak layak menerima Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M) adalah tidak benar. 

BR1M VS SSM : KENAPA BARU HARI INI PERLU SUBMIT SEGALA DOKUMEN ???


Sejak semalam lagi, newsfeed facebook dan mesej dari applikasi WhatsApp menjadi sangat berbahang akibat permohonan BR1M yang TIDAK LULUS. Ramai tidak puashati dan 'marah-marah' apabila kegagalan itu adalah disebabkan SSM (Suruhanjaya Syarikat Malaysia). Bermaksud, individu atau pasangan yang mempunyai rekod SSM tidak layak untuk mendapat BR1M. 

TIADA LAPORAN POLIS MENGENAI ATHLET KARATE SABAH BELASAH 2 PTI HINGGA KOMA


Tidak dinafikan, admin juga menerima mesej melalui applikasi WhatsApp mengenai kes seorang athlet karate Sabah membelasah 2 lelaki Pendatang Tanpa Izin (PTI) sehingga kome dalam cubaan samun dan rogol. Walau bagaimanapun, Polis Bandaraya Kota Kinabalu menafikan kes cubaan rogol dan samun itu seperti yang menjadi tular (viral) sejak semalam. 

FATTAH AMIN BERCINTA DENGAN AZRINAZ MAZHAR HAKIM ???


Tiba-tiba sahaja, nama Azrinaz Mazhar Hakim semalam menjadi sebutan ramai dan mereka mempercayai beliau adalah wanita yang kini sedang rapat dengan Fattah. Menguatkan lagi dakwaan berkenaan, Azrinaz ada memuat naik foto bersama Fattah di akaun Instagramnya pada bulan lepas.

MENGAPA PERMOHONAN BR1M ANDA TIDAK LULUS ???


MENGAPA PERMOHONAN BRIM ANDA GAGAL?

Punca Permohonan #BR1M2017 Gagal Atau Ditolak. Berikut dikongsikan punca atau sebab permohonan BR1M 2017 anda ditolak atau tidak diluluskan: