Friday 9 October 2015

PELIHARA KEUTUHAN PERLEMBAGAAN PERSEKUTUAN DAN UNDANG-UNDANG TUBUH KERAJAAN NEGERI - MAHKAMAH PERSEKUTUAN TOLAK TRANSGENDER


"Semoga keputusan dibuat oleh Mahkamah Persekutuan itu akan menjadi panduan kepada semua rakyat Malaysia berbilang kaum dan agama, dan sedar betapa pentingnya keutuhan Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Tubuh Kerajaan Negeri masing-masing perlu dihormati," 

PEMANDU TEKSI TEMUI KANAK-KANAK LELAKI YANG DICULIK DAN HANTAR PULANGKajang: Kanak-kanak berusia lima tahun yang diculik dua lelaki pagi tadi sudah ditemui dan dihantar pulang oleh pemandu teksi, 5.25 petang tadi.

CUBAAN CULIK KANAK-KANAK - INI BUKAN CUBAAN... INI BETUL-BETUL CULIK...!!! MOHON IBUBAPA DAN PIHAK BERKUASA ALERT !!!
KUALA LUMPUR: Sebuah video rakaman kamera litar tertutup (CCTV) yang memaparkan seorang kanak-kanak berusia lima tahun diculik, tersebar luas di media sosial hari ini.

2 DARIPADA 47 KANAK-KANAK ORANG ASLI YANG DILAPORKAN HILANG DITEMUI KURUS KERING DAN TIDAK MAMPU BERJALANGUA MUSANG: Selepas 47 hari dilaporkan hilang, dua kanak-kanak Orang Asli ditemui dalam keadaan selamat di Sungai Perias, manakala seorang lagi rakan mereka meninggal dunia. 

BEKAS ADUN ALOR LIMBAT DITEMBAK MATI DARI JARAK DEKAT


MARANG: Bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Alor Limbat, Alias Abdullah, 51, mati ditembak di rumahnya di Kampung Alor Limbat di sini, selepas solat Jumaat tadi. 

PEGUAM KEPADA KHAIRUDDIN YANG JUGA BEKAS SETPOL TUN M DI TAHAN DI BAWAH SOSMA


SHAH ALAM: Peguam kepada bekas pemimpin Umno Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan, Matthias Chang kini ditahan polis atas Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) (Sosma) 2012..

ADIRA MASIH SAYANGKAN SHAHRUL NASRUN

PENYANYI yang sinonim dengan jolokan ‘Snow White Malaysia’, Adira mengakui dia masih menyimpin sedikit perasaan sayang terhadap bekas tunangnya Shahrul Nasrun Kamarudin meskipun hubungan mereka sudah berakhir sejak April lalu.

PASAR LAMA CHOW KIT TERBAKAR


KUALA LUMPUR: Pasar lama Chow Kit dekat Jalan Raja Bot, di sini, musnah dalam kebakaran tengah malam tadi. 

LELAKI CINA 'PUKIMAK'KAN SURAT SAMAN KENA TAHAN POLIS


Seorang lelaki cina berusia 33 tahun bertindak bodoh dan biadap dengan menulis perkataan lucah di atas surat saman trafik sehingga mengakibatkan dia ditahan polis dalam kejadian di Jalan Tun Fuad, Kota Kinabalu pagi tadi. 

BERKUBURNYA KEZALIMAN IPP MILIK YTL CIPTAAN TUN M UNTUK MENJAGA KRONI ???


Syarikat pengeluar tenaga bebas (IPP) lahir pada 1996 apabila berlakunya gangguan bekalan elektrik di seluruh negara ketika itu. Ada pihak mendakwa gangguan itu sengaja dilakukan bagi mengizinkan kewujudan IPP.