Thursday 27 June 2013

FGV PERLUKAN CEO BARU...?

 

Why Tan Sri Dato Sabri Ahmad MUST go and retire from FGV? 
 The term of the current CEO of  Felda Global Ventures Holdings Bhd (FGV) is due to expires on July 15 and an efforts are being made by certain quarters to undermined the designated incoming CEO of FGV Dr.Mohd Emir Mavani Abdullah who is being proposed by none others than the Prime Minister himself so that the service of the current CEO could be extended .An article titled Pirates of PNG is one many of that kind  that will come as July 15 draws near.

BEKAS PEGAWAI KHAS KHALID IBRAHIM DI PENJARA, SEBAT... MENIPU MOHON SUMBANGAN RAI HARI PR..!!!


Mohd Yahya Mat Sahri.

SHAH ALAM - Bekas pegawai khas kepada Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dihukum penjara dua tahun dan dua sebatan oleh Mahkamah Tinggi di sini hari ini atas tuduhan menipu bagi mendapatkan sumbangan Majlis Sambutan 100 Hari Pakatan Rakyat, lima tahun lepas.
    
Hakim Datuk Abdul Alim Abdullah membuat keputusan itu terhadap Mohd Yahya Mat Sahri, 46, selepas membenarkan rayuan pihak pendakwaan terhadap keputusan Mahkamah Sesyen di sini membebaskan tertuduh pada Mei 2011.

MAS ANIZAN ISTERI KE-3 REEZAL MERICAN...???


Gosip dari orang dalaman UMNO ini hangat diperkatakan dimana khabarnya Datuk Seri Reezal Merican Naina yang merupakan Ketua Pemuda UMNO Kepala Batas telah menambah cawangan ataupun berkahwin tiga dengan pelakon wanita yang dulu popular pada tahun 90an iaitu Mas Anizan, yang kini berumur sekitar 40an.

MAKLUMAT YANG BAKAL MEMBUATKAN DARAH WANITA MENDIDIH....!!!


MAKLUMAT NIKAH-KAHWIN DI SONGKHLA, THAILAND.

TEMPAT NIKAH

Pasangan akan di bawa ke Pejabat Majlis Agama Islam Wilayah Songkhla  yang terletak lebih kurang 70 km dari sempadan Bukit Kayu Hitam. Di sinilah ramai pasangan dari Malaysia melangsungkan perkahwinan mereka. Hanya di Songkhla sahajalah wilayah yang diiktiraf oleh pihak berkuasa agama Islam di Malaysia dan Kerajaan Malaysia. 

BENJY....OH! BENJY....TAK SERIK-SERIK LAGI KAU..!!!

Benjy pernah ditahan atas tuduhan memiliki 0.24 gram syabu di rumahnya pada tahun 2010

PETALING JAYA : Pelakon Khaeryyl Benjamin Ibrahim, atau Benjy sekali lagi ditahan pada pagi Rabu atas kesalahan penyalahgunaan dadah dalam satu serbuan di sebuah kondominium di Bukit Antarabangsa dekat sini.

DAP SEDANG GIAT PINDAHKAN JUTAAN ASET KE AKAUN PERIBADI...???


DAP didakwa sedang dalam proses memindahkan pemilikan aset parti yang bernilai jutaan ringgit kepada beberapa individu paling dipercayai dan lama dalam parti itu.

Aktivis MIC, Datuk R. Ramanan mendakwa, rancangan itu dipercayai berkait rapat dengan tekanan yang sedang dihadapi oleh DAP supaya diadakan semula pemilihan Jawatankuasa Kerja Pusat (CEC).

AP PEMBANGKANG TUDUH MENTERI SUMBER MANUSIA MILIKI 'IJAZAH TERBANG'Menteri Sumber Manusia Datuk Richard Riot Jaem telah menafikan dakwaan beberapa anggota Parlimen pembangkang bahawa beliau memiliki ijazah palsu.

Beliau berkata ijazah dan sarjana miliknya, kedua-duanya dalam bidang sumber manusia, diperolehi daripada University of Hertfordshire.