Tuesday 15 October 2013

KERAJAAN VENEZUELA BEBASKAN KREW SAPURAKENCANA


SapuraKencana Petroleum Berhad (SapuraKencana) mengucapkan terima kasih kepada kerajaan Venezuela ekoran pembebasan 36 krew Teknik Perdana, kapal penyelidik SapuraKencana, hari ini.

LATHEEFA KOYA IS THE STUPIDEST LINE I'VE EVER SEEN....!!!!!Masya Allah... apa ke hal nya mak cik berkulit hitam tak manis ni.....???

Mak cik oiii... udah2 ler tu... cermin2 la diri tu selalu mak cik....
Mak cik.... u have no sense of history & understanding lah...!!!
Ha! Ha! Ha! Ha! Ha!

( VIDEO ) : KISWAH DITUKAR


Bagi yang belum tahu ternyata selimut Kabah yang berwarna hitam itu diganti setahun sekali dengan selimut baru. Unik, proses penggantiannya dilakukan saat musim haji, yakni setiap 9 Dzulhijjah saat kebanyakan jemaah haji berada di Padang Arafah.

INDONESIA TAK PERLU 'MENYIBUK' TINDAKAN PDRMSHAH ALAM - Penganalisis jenayah Kamal Affendi Hashim tampil mempertahankan tindakan Polis Diraja Malaysia (PDRM) berhubung insiden tembakan yang mengorbankan empat rakyat Indonesia, Jumaat lalu. 
 
Dipetik dari sebuah portal, Kamal Affendi berkata, pihak luar khususnya tidak wajar mempertikaikan tindakan yang diambil atau dilakukan sesebuah kerajaan kerana ia adalah hak negara tersebut yang tertakluk kepada undang-undang negara masing-masing. 
 
Justeru katanya, kenyataan 'pedas' wakil Badan Nasional Penempatan dan Perlindungan Tenaga Kerja Indonesia (BNP2TKI), Moh Jumhur Hidayat yang menyifatkan PDRM sebagai pengecut kerana menembak mati rakyat mereka amat tidak wajar sama sekali.

SMS UGUT ROGOL DAN BUNUH, PESERTA AF 2013 BUAT LAPORAN POLIS


Akibat menerima ugutan bunuh dan akan dibaling batu, pelajar Akademi Fantasia 2013 iaitu Nabila atau nama sebenarnya Nur Nabila Binti Mohd Razali, membuat laporan polis Sabtu lalu (12 Oktober 2013). 

LUAHAN HATI BEKAS TUNANG WAWA ZAINAL....

wawa zainal pernah tunang

Satu demi satu cerita yang dibongkarkan oleh media mengenai Wawa Zainal dan Aeril Zafrel. Walaupun telah selamat bernikah dan dikurniakan seorang anak, masih banyak perkara yang rupa-rupanya disembunyikan oleh mereka. Salah satu daripadanya ialah Wawa Zainal adalah tunang orang ketika bernikah dengan Aeril Zafrel.