Thursday 22 November 2012

TAHUKAH ANDA - RATUSAN WANITA INDONESIA JADI KELDAI DADAH DI PERU

gambar hiasan

JAKARTA - Beratus-ratus wanita Indonesia bekerja sebagai keldai dadah di Peru, Amerika Selatan untuk rangkaian penyeludupan dadah global, kata Biro Narkotik Nasional Indonesia (BNN).

Timbalan Ketua Bahagian Pembasmian Dadah BNN, Insp Jen Benny Jozua Mamoto berkata, kebanyakan mereka kini berada dalam tahanan polis Peru.

"Minggu depan, saya akan ke Peru untuk menemu bual beberapa wanita Indonesia yang telah bekerja sebagai keldai dadah. Mereka telah ditahan oleh polis Peru," kata Benny yang dipetik oleh sebuah akhbar berbahasa Inggeris, The Jakarta Post, hari ini.

'MANA ADA WANITA WARAS NAK JADI PELACUR'


SAYA bertemu Asmah (bukan nama sebenar), 44, ketika dia sedang menunggu untuk mendapatkan makanan dalam satu program anjuran Barisan Aksi Interaksi Kreativiti Mahasiswa/i Fakulti Perubatan di Pusat Perlindungan Sinar Alam, Jalan Chow Kit, Kuala Lumpur, baru-baru ini.

Menyarung skirt pendek paras lutut dan baju T ketat dengan raut wajah yang cengkung serta tubuh sedikit kurus, pandangan kosong wanita itu bagai menggamit hati saya untuk mendekatinya.

{ VIDEO } KULIT KEPALA CR7 ADA KALIMAH ALLAH...!!!!

Anda percaya atau tidak...sewaktu pemain bolasepak terkenal dunia Cristiano Ronaldo menerima rawatan di padang kerana tercedera pada bahagian matanya dalam permainan pada 11 November lalu, kalimah Allah telah terlihat di atas kepalanya.....PERISTIWA ANEH PEJUANG GAZA

Sekadar gambar hiasan

Peristiwa 1
Seorang Ketua Mujahid Gaza berkata , ketika satu pertempuran, komander mujahidin menyuruh pejuang tidak menembak kereta kebal Yahudi yang memasuki kawasan mereka. Dengan berbekalkan baki 6 RPG, tiba-tiba senjata ini menembak ke arah kereta kebal tersebut dan memusnahkan ia. Komander itu menjerit agar tidak menembak dan para pejuang berkata mereka tidak melakukannya. Mereka berkata tiba-tiba senjata mereka berfungsi dan menembak sasaran. Setelah habis adegan aneh itu, para pejuang mendapati baki 6 RPG itu masih tidak digunakan! Dan siapakah yang menembak tentera laknatullah itu? Allahu Akhbar!

GENCATAN SENJATA DI GAZA

alt

GAZA, 22 Nov - Selepas lapan hari keganasan dilakukan oleh regim zionis di sepanjang sempadan Israel dengan Gaza dengan majoriti 150 kematian adalah rakyat Palestin, satu gencatan senjata telah diisytiharkan malam tadi Rabu, 21 November 2012.

ANWAR 'MENGEMIS' AUSTRALIA UNTUK PASTIKAN IMPIANNYA MENJADI PM TERCAPAI


Sebelum itu, ikuti dulu transkrip perbualan penuh Senator tersebut mengenai perkara ini  <   di sini  >

Menteri Luar Australia Senator Bob Carr berkata Australia tidak boleh dan tidak akan mempengaruhi cara pilihan raya umum patut dilaksanakan di Malaysia walaupun menerima rayuan berhubung perkara itu daripada Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim.
   
Anwar dilaporkan menulis kepada Carr untuk meminta Australia membantu dalam memastikan pilihan raya umum akan datang di Malaysia, yang berkemungkinan diadakan awal tahun depan, bebas daripada penipuan dan rasuah.

ROGOL GADIS OKU : BURUH WARGA ASING DIPENJARA, SEBATSeorang buruh binaan warga Indonesia dijatuhi hukuman penjara 10 penjara tahun dan lima sebatan oleh Mahkamah Sesyen Johor Bharu selepas mengaku bersalah merogol seorang gadis terencat akal.


Riduan, 27 mengaku merogol mangsa yang berusia 15 tahun di rumah sewanya di Apartment Puteri Resort, Pasir Gudang, Johor , 1 November lalu.

POLIS CARI GENG PECAH RUMAH MELALUI FACEBOOK


KUALA LUMPUR – Polis Kuala Lumpur mencari 16 lelaki pelbagai keturunan bagi membantu siasatan kira-kira 200 kes pecah rumah yang berlaku di ibu negara dalam tempoh tiga tahun lalu.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Datuk Ku Chin Wah berkata, selain terlibat dalam kes-kes pecah rumah, ada dalam kalangan mereka yang dicari itu mempunyai rekod jenayah berkaitan kes-kes dadah.