Monday 9 December 2013

( VIDEO DAN FOTO ) - GAMBARAN JELAS RUSUHAN DI SINGAPURA


Ini kali pertama Singapura dilanda rusuhan selepas lebih 40 tahun... Kali terakhir adalah pada Mei 1969, berikutan tempias rusuhan kaum di Malaysia ketika itu.Ahad malam tiba-tiba negara jiran kita itu dikejutkan dengan satu rusuhan besar di simpang Jalan Race Course dan Jalan Hempshire di kawasan yang dikenali ramai sebagai Little India.

BOT KARAM DI SELAT MELAKA - 11 KOMANDO DAN 2 JURULATIH TERSELAMAT

Bot karam di Selat Melaka: 13 askar hilang ditemui

Melaka : Seramai 13 anggota tentera termasuk 11 pelatih komando yang dilaporkan hilang selepas bot mereka karam dilanda ombak di perairan Selat Melaka, berhampiran Klebang, dekat sini malam kelmarin, ditemui selamat selepas berjaya berenang ke Pantai Puteri, awal pagi ini. 

SIDANG DUN PULAU PINANG DICEMARI PERTIKAMAN LIDAH ISU PERKAUMAN

GEORGE TOWN : Persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN)kecoh apabila berlaku pertikaman lidah antara penyokong kerajaan negeri dan wakil rakyat Barisan Nasional (BN) berhubung isu gerai makan diroboh Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) baru-baru ini.

ROSMAH..OH! ROSMAH!..... APA PERLU NAMAMU DISEBUT DI #PAU2013 ...???


Inilah dua jasa besar Rosmah yang menjadi rahsia dan igauan Najib selama ini. Jasa pertama Rosmah baik dengan isteri diktator Hosni Mubarak dan dapat membantu membebaskan pelajar Malaysia ketika Ops Piramid yang lalu.

PANASZZZ..!!! RAMALAN JANGKA HAYAT BN HANYA SEHINGGA 2018 ...!!!???


Memang panas! Malah admin juga agak terkejut dengan ramalan yang diluar jangkaan ini. Semalam baru sahaja selesai Perhimpunan Agong UMNO 2013 (PAU2013), sebuah perhimpunan parti Melayu terbesar di negara ini yang merupakan teraju kepimpinan kerajaan Malaysia sedia ada, Barisan Nasional. Kita ikuti seterusnya siapakah yang berani mengeluarkan kenyataan jangka hayat tersebut.......