Saturday 16 February 2013

TAHUKAH ANDA : ZACK X-FACTOR ADALAH PENGANUT KRISTIAN....


Peminat Seni Tanah Air Malaysia agak sensitif dalam bab status agama seorang artis , selalunya artis dari Sabah & Sarawak lebih kelihatan 'low profile'.

Siapa yang tak kenal dengan Zach atau Zack X-Factor yang kini lebih dikenali sebagai Si Capek.

Zach atau Zack X-Factor atau nama sebenarnya Zachery Francis Ubu adalah seorang berketurunan campuran Iban, Bidayuh dan Kadazan dan menganut Agama Kristian. 

AL-FATIHAH..... PELAKON VETERAN KUSWADINATA TELAH KEMBALI KE RAHMATULLAH...


SEMOGA ALLAH MENCUCURI RAHMAT KE ATAS ROHNYA DAN DITEMPATKAN DI KALANGAN ROH-ROH ORANG YANG SOLEH DAN BERIMAN..... ameeeeen..

'SABAH INVADED' TERBONGKAR....!!!


DIKHABARKAN.......Gambar di atas disebarkan oleh cybertrooper Pakatan Rakyat untuk menimbulkan suasana ketakutan penduduk tempatan di Negeri Sabah. Mereka turut mempersoalkan kesiapsiagaan Pasukan Keselamatan kita khususnya kapal selam milik negara.

ASTEROID AKAN HENTAM PULAU MELAKA....???


Sebuah asteroid sebesar kolam renang Sukan Olimpik sedang menghampiri bumi pada jarak kira-kira 27,700 kilometer, antara jarak terdekat pernah diramalkan bagi objek bersaiz demikian.

Ia jauh lebih dekat berbanding dengan satelit geosynchronous dari orbit bumi tetapi tidak berdepan dengan risiko perlanggaran.

USTAZ HARON DIN TERIMA SMS MAKI DARI PENYOKONG.....Semalam dilaporkan bahawa Datuk Dr Haron Din akan meninggalkan Pas kerana tidak rela melihat kalimah suci Allah terus dipermainkan oleh Pas dan pakatan..Difahamkan dari ini beliau dan Dr Hassan Ali akan mengadakan sidang media tergempar..Namun antara tujuan dan kandungan sidang media berkenaan masih belum dapat dipastikan.. LIHAT DI SINI

DATUK YUSUF DISOGOK ANWAR.....SELESAIKAN SEGERA KES ...... !!!


Pihak pendakwaan memohon agar rayuan terhadap keputusan pembebasan Datuk Seri Anwar Ibrahim daripada tuduhan meliwat bekas pembantu peribadinya, Mohd. Saiful Bukhari Azlan (gambar) didengar oleh Mahkamah Rayuan pada Julai depan. Pihak pendakwa sebelum ini dilihat telah disogok oleh Anwar Ibrahim supaya mencari jalan agar kes liwatnya dibuang kes.

ANWAR BERMATIAN INGIN MENANG DI SABAH.....


Huguan Siou ini jadi penting kepada Anwar bukan atas sebab suka-suka. Memang Anwar kepingin lama dengan gelaran ini. Bukannya apa, untuk memasakkan lagi kehadirannya di Sabah, Anwar perlukan gelaran Huguan Siou untuk memikat pengundi.

KOMUTER TERGELINCIR KALI KE-3 DALAM TEMPOH SEBULAN

1tertr5


SHAH ALAM – Empat daripada enam gerabak KTM Komuter di Stesen Komuter Shah Alam tergelincir di sini, malam tadi.
Kejadian yang berlaku kira-kira jam 11 malam itu, apabila komuter tanpa penumpang tersebut dalam perjalanan dari Klang menuju Kuala Lumpur. Empat gerabak di bahagian belakang tergelincir setibanya di stesen Bagaimanapun pemandu kereta api tidak mengalami sebarang kecederaan.
Sinar Harian yang berada di lokasi mendapati kerja-kerja penyelenggaraan dan siasatan sedang dilakukan oleh pekerja-pekerja KTM.