Thursday 12 June 2014

KAJIAN UM : SYARIKAT MILIK CINA LANCAR 'PERANG DISKRIMINASI' KAUM MELAYU ???


Ini adalah kajian dua orang pensyarah kanan Dr Lee Hwok Aun dan Dr Muhammed Abdul Khalid dari Jabatan Pengajian Pembangunan, Universiti Malaya.

BLOGGER DIDAKWA PERTIKAI FUNGSI YDP AGONG DALAM PERLEMBAGAAN


Punca sebenar pemilik Blogserius kena saman sebab hina yang dipertuan Agong Malaysia. 

Pemilik laman Blogserius iaitu Effi Nazrel Saharudin (1Obefiend) telah mengeluarkan kenyataan yang berunsur negatif terhadap Yang Dipertuan Agong menerusi laman Twitternya. Dalam kenyataan itu, Effi Nazrel telah mempertikaikan fungsi Yang Di Pertuan Agong dalam perlembagaan Malaysia.

HASAN ALI TIDAK PERNAH BERHAJAT KEMBALI KE PANGKUAN PAS

alt

KUALA LUMPUR 11 Jun  -  Bekas Naib Presiden Pas, Datuk Dr. Hasan Ali menjelaskan beliau tidak berhajat untuk kembali menyertai parti tersebut selepas dipecat pada Januari 2012 hanya kerana mengkritik sikap dan moral Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

AWAS !! 2 PRODUK KOSMETIK DI PASARAN MENGANDUNGI RACUN !

Dermaceutic Spot Peel Cream
PUTRAJAYA  – Kementerian Kesihatan menasihatkan orang ramai supaya mengelak daripada membeli dan menggunakan dua produk kosmetik yang telah diuji dan dikesan mengandungi racun berjadual, hydroquinone dan tretinoin, yang tidak dibenarkan dalam produk kosmetik.

KASIH SEORANG ANAK : BERENANG 12 JAM DI MALAM GELAP GELITA SAMBIL TARIK JASAD IBU MENUJU DARATAN


KOTA TINGGI : Hanya kasih sayang sejati mampu memberi kekuatan kepada seorang remaja Pakistan berusia 14 tahun untuk berenang selama 12 jam, termasuk enam jam menarik jasad ibunya, selepas bot yang mereka naiki karam di perairan Teluk Ramunia, Pengerang dekat sini, semalam.

( FOTO ) : PEMUDA TERJUN BUNUH DIRI DI JAMBATAN PULAU PINANG


SATU kejadian bunuh diri di Jambatan Pulau Pinang berlaku sekitar petang tadi dan di jajaran menuju ke kawasan pulau dari tanah besar. Bagaimanapun tiada butiran lengkap kejadian yang diperolehi..... 

JEMAAH UMRAH MAKAN BENANG KELAMBU KAABAH UNTUK DAPATKAN NASIB LEBIH BAIK DI MASA DEPAN ???


PELIK la dengan perangai dan kepercayaan manusia zaman sekarang ni. Masih ada lagi rupanya yang percaya dengan perkara-perkara karut dan tahyul. Makan benang kelambu kaabah (kiswah) kononnya untuk mendapat nasib lebih baik di masa depan. Tak pasal-pasal kan dah 'cacat' kelambu kaabah tu. Dah tak percaya pada Allah SWT ke dah...?? Dah menafikan rukun Iman ke?