Monday 5 December 2011

AWAS..!!!! SENJATA TERAKHIR ANWAR....!!!

Empat bulan selepas Pilihan Raya Umum ke -12, Anton Chaitkin, Editor di Executive Intelligence Review (EIR), sebuah majalah mingguan berpengkalan di Amerika Syarikat (AS) mendedahkan satu maklumat berkenaan Datuk Seri Anwar Ibrahim.
“Mahathir bin Mohamad, Malaysia’s Prime Minister from 1981 to 2003, attacked Soros as a menace to humanity. In the brawl between Mahathir and the Soros faction, Malaysia jailed its finance minister, Anwar Ibrahim, an ally of the IMF and of the Mont Pelerin Society, on charges of corruption and sodomy”, dedahnya dalam rencana bertajuk “The Zimbabwe Trust Gang In Other Capers“.
Bagi sesetengah pihak, pendedahan wartawan AS berkenaan penglibatan Anwar Ibrahim dengan IMF  (International Monetary Fund) merupakan sesuatu yang biasa, namun pengesahan wartawan Barat berkenaan bekas Timbalan Perdana Menteri itu menjadi ‘proksi’ kepada penyangak matawang Yahudi, George Soros adalah luar biasa.

Kerana sebelum ini, sangat jarang di kalangan wartawan sama ada tempatan atau luar negara, benar-benar yakin dan pasti untuk mengesahkan hubungan Anwar dengan Soros tersebut.
Sebaran maklumat pada tahun 1998 selepas Anwar dipecat dari jawatan Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan Malaysia hanya menyebut hubungan Anwar dengan Al Gore, William Cohen, Madeline Albright, James Wolfensohn dan Michel Camdessus dan nama Soros tidak disebut langsung.
Ketika itu tokoh-tokoh di atas adalah sangat penting kerana mereka adalah Naib Presiden AS, Setiausaha Pertahanan AS, Setiusaha Negara AS, Presiden Bank Dunia dan Pengarah Urusan IMF.
Berbeza dengan Chaitkin, wartawan EIR dalam rencananya Julai 2008 hanya memfokuskan kaitan Anwar dengan satu nama iaitu Soros.
Lebih luar biasa lagi, apabila wartawan itu menyebut satu maklumat yang asing kepada rakyat Malaysia iaitu penglibatan Anwar dalam satu badan bernama Mont Pelerin Society.
Apa itu Mont Pelerin Society dan kenapa wartawan AS itu begitu yakin Anwar termasuk dalam rangkaian organisasi tersebut ?
Sebenarnya pendedahan wartawan dari EIR, sebuah majalah berkaitan dengan gerakan politik Lyndon LaRouche di AS ini adalah di bawah kerangka besar bertajuk The Dirty Operation Against Zimbabwe: Soros, Abramoff, and British Africa".
Dalam rencana itu, Chaitkin yang bekas calon Mayor of New York City pada tahun 1973, mendedahkan bagaimana pakatan Soros, NED (National Endowment for Democracy), Abramoff dan tokoh British di Afrika beroperasi secara haram untuk menumbangkan sebuah kerajaan Zimbabwe.
Apakah Soros, NED, IMF, Mont Pelerin Society dan proksi tokoh tertentu berada dalam satu rangkaian dan merupakan resipi modus operandi untuk menumbangkan sesebuah kerajaan ?
Soros
Seorang lagi wartawan AS dari EIR yang mengesahkan hubungan Soros dengan Anwar adalah Mike Billington yang menulis secara lebih fokus dan menyeluruh berbeza dengan maklumat-maklumat wartawan lain sebelum ini.
Dalam rencananya, ‘Malaysia’s Anwar Ibrahim: Wolfowitz’s Knife in Asia’s Back‘ (29 April 2005), wartawan itu mengesahkan Anwar menjadi proksi kepada Soros sejak 1997, zaman berlaku kegawatan ekonomi Malaysia, ketika Anwar menjawat jawatan Menteri Kewangan Malaysia.
Menurut maklumat Billington, sebagai Menteri Kewangan, Anwar menyokong polisi IMF dan Soros dan berbeza dengan pendekatan Perdana Menteri ketika itu, Tun Dr Mahathir Mohamad.
Rencana Billington bertajuk “Anwar Ibrahim Defends Asia’s Colonial Masters” (29 April 2005), beliau mendedahkan bahawa falsafah yang dianuti Anwar, ‘Asian Renaissance‘ merupakan kunci utama Soros dan Wolfowitz menyokong bekas Timbalan Perdana Menteri itu.
Dalam rencananya, “Gore’s Racist Assault Against Malaysia” (11 April 2008), wartawan itu mendedahkan ketika Anwar dipecat 1998, dipenjarakan dan dibebaskan pada tahun 2004, bekas Timbalan Perdana Menteri itu disokong dan dibantu oleh trio Zionis AS – Al Gore, Wolfowitz dan Soros.
“Dia (Dr Mahathir) perlu disingkirkan daripada kuasa,” kata Soros dalam satu ucapan di Universiti Johns Hopkins, yang menyalahkan Dr Mahathir, apabila proksinya dipenjarakan dan menggesa agar proksinya dibebaskan segera.
Dan rencana terakhir Billington, “British Empire Tool To Recolonize Malaysia” (12 September 2008), wartawan itu mendedahkan bagaimana pakatan trio Zionis membantu Anwar dari segi memberi jawatan-jawatan selepas Anwar menetap di AS sebagai punca pendapatan dan membina semula karier politiknya.
Demokrasi
Tanpa pendedahan wartawan AS, rakyat Malaysia tidak mengetahui secara jelas, bagaimanakah Soros membantu Anwar.
Lebih menarik lagi satu laman fordemocracy.net mendedahkan bagaimanakah Soros membantu Anwar dan partinya, ketika bekas Timbalan Perdana Menteri itu dipenjarakan di Sungai Buloh kerana kesalahan rasuah dan liwat.
Pada Jun 2000, wakil Soros di Malaysia, Elizabeth Wong (seperti yang disebut Senator Ezam Mohd Noor) mengiringi Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail menghadiri World Forum on Democracy (WFD) di Warsaw, Poland.
Selain Elizabeth yang ketika itu terlibat aktif dalam NGO hak asasi manusia, Adlin Zabri, felo di Institut Kajian Dasar (IKD)juga turut hadir.
Wan Azizah yang ketika itu Presiden Parti Keadilan Nasionaldijemput hadir sebagai salah seorang panel bertajuk “Culture and Democracy“.
Forum Wan Azizah bersama Kavi Chongkittavorn, Editor Eksekutif, The Nation (Thailand) dan Nasser Hadian, Pengarah Graduate Faculty of Law and Political Science, Universiti Tehran (Iran) dipengerusikan oleh Kenneth Adelman, Setiausaha Ahli Lembaga Pengarah, Freedom House, sebuah yayasan yang berpengkalan di AS.
Kenneth Adelman adalah juga salah seorang rakan Anwar dalam ICG (International Crisis Group), satu lagi badan yang ditaja Soros.
Program itu dirasmikan oleh Madeleine K. Albright yang ketika itu Setiausaha Negara AS adalah tajaan the Stefan Batory Foundation(badan tajaan Soros) dan Freedom House. Maka tidak hairan Soros dan rangkaiannya disenaraikan penceramah utama dalam program tersebut.
Turut menjadi ahli panel adalah Aryeh Neier, Presiden Open Society Institute (OSI), Bette Bao Lord, Pengerusi Freedom House, Carl Gershman, Presiden National Endowment for Democracy(NDI), Peter Eigen, Pengerusi Transparency International, Thomas Melia, Naib Presiden National Democratic Insititute (NDI), Aleksander Smolar, Presiden Stefan Batory Foundation dan lain-lain.
“Forum ini adalah bertujuan untuk meraikan demokrasi di seluruh dunia…Empayar Soviet telah runtuh; banyak rejim autoritarian telah dihanyutkan; dan kebencian mula meningkat terhadap orang-orang yang tinggal di negara-negara seperti Iran, Peru, Malaysia dan Zimbabwe berkembang. Tetapi ia masih terlalu awal untuk mengisytiharkan sebagai kemenangan”, kata Soros.

- AIDCNews

FUZIAH TORON KENA BELASAH DI SIDANG DUN PAHANG..!!!


Menteri Besar Pahang, ketika membuat pembentangan bajet Pahang 2012 menimbulkan satu tanda tanya tentang keprihatinan kaum Pakatan terhadap Lynas dan projek-projek yang disauk oleh penyumbang dana mereka dari Lynas sendiri. 

Walaupun beberapa nama disebut terutama sekali Tan Sri Pheng yang mendapat hak supply steel kepada Lynas tetapi orang ini jugalah yang membiayai kumpulan anti-Lynas, kaum Pakatan terutama sekali Fuziah Salleh tidak akan memperkatakannya. 

Dan yang paling menarik ialah berhubung 1400 orang kakitangan Lynas yang akan hilang kerja setelah diusahakan bersungguh-sungguh oleh Fuziah Salleh dan Pakatan Rakyat. 


BACA SETERUSNYA..... KLIK DI SINI...

KUFUR SAMAKAN DENGAN NABI....!!!

ABDULLAH SA‘AMAH
Sebuah badan pemikir dan beberapa tokoh agama di negeri ini menyifatkan tindakan seorang penceramah Pas menyamakan Mursyidul Am parti itu, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dengan nabi sebagai sesat dan membawa kepada kekufuran.

Malah mereka turut mendesak Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Kelantan (MAIK) mengambil tindakan ke atas Shamsul Zaman Sukri atau ‘Ustaz Budak’ kerana bimbang ucapan orang fanatik seperti itu akan menjadi wabak dan malapetaka kepada masyarakat.

Pengasas Pondok Geting, Tumpat, Abdullah Sa‘amah berkata, punca utama perkara tersebut berlaku adalah disebabkan jahil agama dan sikap terlalu mendewa-dewakan pemimpin.

“Orang Pas sememangnya taksub kepada pemimpin mereka dan tidak pelik perkara ini berlaku kerana sejarah telah membuktikannya, sebagai contoh di India kumpulan Qardiyani menganggap pemimpin mereka sebagai nabi.

“Hadis ulama pewaris nabi yang digunakan oleh Shamsul Zaman untuk merujuk Nik Aziz nabi adalah salah, ahli sunnah memahami ulama pewaris nabi dalam ilmu hukum dan meneruskan misi dakwah dan bukan menjadi nabi, kalau begitu semua ulama dari zaman Rasulullah SAW sehingga sekarang berjuta-jutalah nabi.

“Kecintaan ‘Ustaz Budak’ itu kepada Nik Abdul Aziz keterlaluan dan melampaui batas sehingga mendewa-dewakannya melebihi segala-galanya sehingga tidak sedar batas-batas perkataan yang boleh membawa kufur atau murtad,” katanya kepada Utusan Malaysia di sini, hari ini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas desakan Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) supaya MAIK menjalankan siasatan terperinci dan mengambil tindakan tegas terhadap Shamsul Zaman yang menyamakan Nik Abdul Aziz dengan nabi.

Desakan tersebut dibuat selepas sebuah portal detikaperubahan.com mendedahkan rakaman video yang menunjukkan Shamsul Zaman telah menyamakan Mursyidul Am Pas itu dengan nabi berasaskan hadis, ‘ulama adalah perwaris nabi’.

Sementara itu, Pengerusi Biro Agama dan Ulama Majlis Veteran UMNO Kelantan, Prof. Madya Mohd. Noor Deris berkata, Nik Abdul Aziz juga perlu bertanggungjawab dalam isu tersebut kerana sikapnya yang membentuk penyokong Pas menjadi taksub dan menanam kebencian kepada umat Islam dalam UMNO.

“Pada setiap minggu di hadapan Pejabat Pas Kelantan, Nik Abdul Aziz mengajar orang ramai supaya menganggap orang UMNO tidak Islam kerana mahu orang UMNO dan Pas bermusuh serta menanam benih-benih benci terhadap pemimpin parti itu.

“Dia turut bertanggungjawab dan jangan mendiamkan diri, kerana membenarkan pembohongan dan terlalu suka kalau dia dipuji dan dipuja,” katanya yang secara sinis bertanya adakah Ustaz Budak itu sudah mumayiz, dapat membezakan baik dan buruk atau akil baligh sehingga mengeluarkan kenyataan seperti itu.

Jurucakap sebuah pertubuhan yang menghimpunkan warga institusi pondok tradisional, Minda Pondok, Mohd. Saifuddin Abdul Rahman pula berkata, Shamsul Zaman wajib bertaubat kerana kenyataan itu amat bertentangan dengan Islam.

“Hadis nabi yang sahih sudah jelas iaitu ‘tiada nabi lagi selepas aku’. Jadi bagaimanapun pula kita boleh samakan Nik Abdul Aziz dengan nabi.

“Dalam Islam mengaku Imam Mahadi pun haram apatah lagi nabi, dahulu al-Arqam dikenakan tindakan kerana pemimpinnya mengaku Imam Mahadi, sebab itu JAIK kena ambil tindakan,” katanya.

- Utusan Online

RAHSIA BESAR PAS DIDEDAH HADI AWANG...???!!!


Akhirnya Hadi Awang, Presiden PAS mengaku bahawa parti PAS selama ini diperkudakan oleh parti DAP!

Pengakuan Hadi Awang itu dinyatakan oleh beliau semasa majlis Rapat Rakyat di Stadium Malawati semalam.

Di antara kenyataan Hadi Awang yang satu ketika dulu menyebabkan perpecahan teruk seperti sembahyang 2 imam dek Amanat beliau :-

"Umno diperlembukan. Lebih baik diperkuda dari diperlembu kerana kuda diguna untuk perjuangan tetapi lembu untuk disembelih," katanya disambut sorakan gemuruh.

Biar pun kenyataan Hadi Awang itu berkias sambil menyindir isu NFC yang masih di dalam siasatan tetapi pengakuan spontan beliau jelas menunjukkan kesediaan beliau melanggar segala ideologi parti PAS yang selama ini disokong oleh ahli-ahli parti PAS.

Tindakan Hadi Awang yang mengaku parti PAS diperkudakan oleh DAP itu tampak sinikal dan berseloroh.


KISAH SEBENAR MAS-AIR ASIA TERBONGKAR...???!!!GEMPAR !!! MAS TELAH DIKELDAIKAN OLEH TONY FERNANDEZ...DANNY DAN AZMAN MOKHTAR..???


KETAHUI SETERUSNYA.....DI SINI

BERTAUBATLAH...PENULIS LAMAN WEB SUARA PR !!!Sekali lagi pihak pembangkang terkapa-kapa akibat dari keceluparan dan ketersasulan pemimpin atau penceramah mereka.   Telah dikatakan, jika terlalu banyak bercakap akan banyak jugalah kesilapannya.  Kali ini, pembangkang menjadi kalut apabila seorang penceramah mereka, Shamsul Zaman Sukri atau ‘Ustaz Budak’ telah menyamakan Nik Aziz dengan para Nabi berdasarkan kenyataan hadith bahawa ‘ulama adalah pewaris nabi’.
Maka bermulalah sessi penjelasan atau sebenarnya sessi mengelirukan rakyat semata-mata untuk membela Ustaz Budak itu dan juga Nik Aziz.  Antaranya, laman web Suara Pakatan Rakyat yang bertanya pembaca, ‘Apa Masalahnya Menggelarkan Nik Aziz Nabi?’
Justeru, apakah wajar menyamakan Nik Aziz dengan Nabi sedangkan segala tindak tanduknya lebih menyerupai iblis?
SETERUSNYA..... KLIK DI SINI

PAS 'BARUA' DAP - PENYOKONG PAS AKUI DAKWAAN NAJIB BENAR..!!!


Di dalam ucapan penggulungan Presiden semalam, Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Tun Razak menyatakan bahawa PAS sudah menyimpang dari perjuangan sebenar dengan bersekongkol bersama sebuah parti yang sangat bertentangan dasarnya antara satu sama lain.

Memahami kata-kata Presiden itu, saya bersetuju dengan kata-katanya tersebut. Pada saya, parti yang dimaksudkan Najib itu tidak lain tidak bukan ialah DAP yang sangat berbeza dasar perjuangannya dengan PAS.
Sebagai seorang yang berkawan baik dengan ramai puak-puak PAS di utara semenanjung, saya terpanggil untuk menghubungi beberapa rakan PAS, bertemu dan berborak mengenai soal politik. Malam itu, antara yang menjadi topik panas antara kami ialah mengenai kewajaran PAS untuk terus bersama Pakatan Haram.
Mengejutkan saya, semua rakan-rakan PAS yang hadir sekitar 7 orang malam itu sebulat suara mahu parti mereka keluar dari Pakatan Haram. Malah, mereka yang juga merupakan antara orang berjawatan kanan dalam Dewan Pemuda PAS di kawasan mereka menggelar Pakatan Rakyat sebagai “Pakatan Haram”!
Untuk pengetahuan, kami semua merupakan bekas pelajar-pelajar sebuah sekolah agama yang mahir berbahasa Arab dan mampu berhujah dengan dalil aqli dan naqli memandangkan latar belakang pendidikan masing-masing. Namun, hanya sebilangan kecil dari “badge” kami yang condong ke arah UMNO manakala majoriti yang lain memilih PAS. Rakan saya yang 7 orang ini tidak tahu pun saya seorang blogger mahupun penyokong UMNO. Apa yang mereka tahu, saya digolongkan dalam golongan “atas pagar”…
Salah seorang rakan dari Kedah menyatakan bahawa dia kesal dengan apa yang terjadi pada PAS pada ketika ini. Menurutnya, PAS dahulu tidak sebegini. Dulu, PAS sangat independent dan tidak “bacul” seperti sekarang. Dulu, meskipun PAS berdiri sendirian, namun parti itu dilihat mampu mengancam UMNO dari segi ketulenan sokongan dan perjuangan.
Selain itu, dia yang kini merupakan seorang ustaz dan penceramah politik PAS di kampung-kampung, dia kini malu dengan PAS memandangkan kedunguan pimpinan, terutamanya “Tok Guru”, yang menjadikan alasan “tahaluf siyasi” untuk terus bersama DAP dan PKR, sekaligus menjadi “barua” mereka. Padanya, meletakkan PAS di dalam Pakatan Haram samalah seperti memperhambakan diri kepada kuffar dan golongan yang tidak ikhlas dalam perjuangan mereka.
Seorang rakan dari Pemuda PAS di sebuah kawasan di Perak pula menyampuk. Dia kesal dengan apa yang berlaku pada kepimpinan PAS di Perak, maksudnya Nizar Jamaluddin. Terang-terang sangat Nizar menjadi hamba Nga dan Ngeh ketika menjadi MB. Menurutnya yang punya rangkaian dalam kerajaan pimpinan Nizar dahulu, dia tahu apa yang berlaku di kalangan Exco-Exco dan MB Perak.
Kesalnya bertambah lagi apabila menyedari bahawa Nizar hanya sekadar menjadi “Pak Turut” tanpa sebarang kuasa melainkan melaksanakan kemahuan DAP. Pendekatan “tahaluf siyasi” yang digunakan PAS itu jelas mengenepikan perjuangan asal parti itu dan mengecewakan ramai akar umbi parti itu. Dia sendiri mengaku bahawa ratusan penyokong PAS di kawasannya kini semakin hambar dan malu dengan apa cara pendekatan PAS itu…
Seorang lagi rakan dari Pemuda PAS di Kedah juga bersetuju dengan hujah kedua rakan tadi. Cuma bezanya di Kedah, PAS hanya konsisten dengan perjuangan mereka ketika sebelum menang di negeri itu saja. Selepas PAS menang di Kedah, parti itu menjadi kucar kacir dan masalah dalaman PAS Kedah menjadi bahan tertawa para penyokong UMNO di negeri itu.
Menurutnya, PAS Kedah terpecah kepada beberapa kumpulan hanya kerana mahu kuasa. Sedangkan sebelum mendapat kuasa dahulu, semua pemimpin PAS bersatu dan tiada sebarang perebutan berasaskan kuasa sebagaimana sekarang. Menurutnya, itulah contoh sekiranya PAS mendapat kuasa di sesebuah negeri dan membingungkannya, PAS lebih teruk dari UMNO! Dia sendiri tidak tahu mengapa PAS jadi sebegitu teruk, sama ada dari segi pentadbiran apatah lagi berhubung masalah dalaman parti itu sendiri.
Memeritkan lagi, 2 orang rakan dari PAS Pulau Pinang yang dari dulu mendiamkan diri mula bersuara. Katanya di Pulau Pinang, PAS lebih teruk dari PAS Kedah dan Perak. Bukan saja menjadi “hamba”, pemimpin PAS Pulau Pinang bertindak menjadi “jasper” yang mengekori, mengipas dan membodek Lim Guan Eng tanpa rasa malu!
Menurutnya, penyokong PAS Pulau Pinang dahulu memberikan harapan tinggi kepada Guan Eng sebagai “Khalifah” mereka, sebagaimana yang diperkatakan bahawa KM Pulau Pinang itu mahu mencontohi Khalifah Umar Abdul Aziz. Malangnya, setelah lebih 3 tahun memerintah, pemerintahan Guan Eng lebih mirip kepada konsep “Maharaja China” yang menggunakan kuasa vetonya memberikan kelebihan kepada kaum Cina berbanding kaum lain.
Selain itu, dia turut menyatakan bahawa orang-orang Melayu sama ada dari PAS mahupun PKR di Pulau Pinang kini mula malu memakai lambang parti mereka dan sekiranya di tanya mengenai parti pilihan mereka, mereka lebih suka untuk mengaku sebagai ‘tidak berparti’ dan ‘atas pagar’!
Saya mencelah, dan bertanyakan pendapat mereka tentang apa yang diperkatakan Najib ketika memberi ucapan penggulungan di atas. “Tadi Najib kata PAS hilang dasar perjuangan dan menjadi barua DAP dan PKR”, kata saya semalam. “Betullah tu..!” kata mereka mengiyakan kata-kata Najib tersebut. “Memang PAS dah jadi macam barua DAP dan PKR pun..”, kata mereka kesal memprotes parti sendiri.
Mereka juga sebulat suara mahu PAS keluar dari Pakatan Haram kerana tak mahu lagi ber”tahaluf siyasi” dengan DAP dan PKR yang mana merugikan parti mereka sejak awal lagi. Pada mereka, “tahaluf siyasi” yang digunapakai Rasulullah SAW dahulu menguntungkan Islam di zaman Baginda. Sebaliknya, ‘tahaluf siyasi’ yang diguna PAS ini merugikan dan meletakkan perjuangan parti itu dalam kehinaan yang tidak boleh lagi ditoleransikan.
Saya terfikir. Sedarkah PAS tentang apa yang telah berlaku diperingkat akar umbi mereka? Apakah para kepimpinan mereka sengaja “memekakkan telinga”? Apakah harga yang ada pada “suara akar umbi” di dalam PAS? Jika para penyokong PAS sendiri sudah mengaku kekhilafan parti itu, apakah para pemimpin mereka sanggup membatukan diri dari menyelesaikan masalah tersebut? Sampai bila PAS akan terus begini? Mungkin sampai Nik Aziz meninggal? Begitu?
Credit to - Perak Today