Friday 25 November 2011

LAMAN WEB 1 MALAYSIA KEMBALI AKTIF...TETAPI......

Laman web 1Malaysia milik Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak yang digodam semalam telah aktif kembali hari ini.
Laman web berkenaan yang digodam pagi semalam, telah diaktif malam semalam tetapi ditutup kembali tidak berapa lama selepas itu.
Tindakan godam dipercayai dilakukan pihak tertentu dari Indonesia.
Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr. Rais Yatim menyifatkan perbuatan menggodam laman web 1Malaysia sebagai sabotaj luaran yang ada kaitan dengan kemenangan pasukan bola sepak negara di Sukan Sea di Jakarta baru-baru ini.
Menurut beliau, sejak Malaysia menang perlawanan bola sepak tempoh hari, sudah 129 godaman dilakukan terhadap laman-laman web di negara ini.
“Perbuatan ini benar-benar macam kata pepatah `tak dapat tanduk telinga dipulas,”
“Hanya manusia curang dan tak cukup akal tergamak berbuat demikian. Sukan dan olahraga patut tinggal sukan dan olahraga tak sepatutnya diterjemahkan kepada lain-lain perbuatan balas dendam,” kata beliau.....
.......  TETAPI  .......

INDON TUDUH MALAYSIA BUNUH ORANG UTAN MILIKNYA....
Satu demi satu tuduhan tidak masuk akal dilempar mat-mat Indon terhadap Malaysia.
Jika dahulu kita dituduh mencuri tanah dan kebudayaan mereka, kini tuduhan yang hampir sama tetapi melibatkan perkara lain pula.
Terbaru, syarikat Malaysia dituduh membunuh Orang Utan di Indonesia dan sekali gus mencalarkan reputasi negara itu.
Baca komen yang dilemparkan oleh salah seorang Mat Indon di bawah ini yang kami petik daripada laman web Centre For Orang Utan Protection (COP) di Indonesia.
Pusat Perlindungan Orang Utan (COP) mengkritik cara kejam dan tidak bermoral ladang-ladang kelapa sawit Malaysia yang berpusat di Kalimantan, terutamanya Metro Kajang Holdings (MKH) Berhad. Syarikat ini telah membersihkan hutan-hutan dan mengancam kehidupan orang utan serta hidupan liar lain di Muara Kaman, Timur Kalimantan.
Daniek Hendarto sebagai orang yang berkempen bagi pihak COP berkata:
“Aktiviti jenayah dan kekejaman yang dilakukan oleh MKH Berhad, telah menghancurkan reputasi Indonesia. Pemusnahan hutan dan banyak binatang menjadi terancam di Indonesia, dan ini tidak akan memberikan apa-apa kekurangan kepada Malaysia. Sebaliknya, ia akan memberikan banyak kelebihan kepada Malaysia. Dunia akan mengenali industri minyak sawit Indonesia sebagai industri kejam. Akhirnya, para pengguna enggan membeli produk minyak sawit kami. Dan pengguna akan memilih minyak sawit Malaysia dan bukannya Indonesia. Untuk membolehkan produk-produk Indonesia dijual di pasaran antarabangsa, minyak sawit Indonesia akan dibeli oleh Malaysia terlebih dahulu, dan melabelkannya sebagai produk mesra-eko. Ini hanya satu ulangan jenayah pembalakan haram. Hutan Indonesia dibersihkan, balak dijual kepada Malaysia dengan harga rendah kemudian mendapat sijil mesra-eko, dengan itu ia akan dijual dalam pasaran dunia sebagai produk mesra alam Malaysia,”.
“MKH Berhad menguji integriti pihak penguatkuasaan undang-undang Indonesia. Mereka menguji kesabaran kita dan keberanian Indonesia sebagai sebuah negara. Sementara siasatan kes pembunuhan orang utan sedang dijalankan, terdapat seekor orang utan dewasa yang dijumpai cedera dipukul di kawasan konsesi mereka. Undang-undang Republik Indonesia dan Undang-undang nombor 5/1990 berkenaan dengan Pemeliharaan Sumber Semulajadi Kehidupan dan Ekosistemnya telah dipandang rendah oleh MKH Berhad.”
“Cukup-cukuplah. Ini masa untuk MKH Berhad and syarikat Malaysia yang lain meninggalkan Indonesia. Sudah cukup untuk mereka menimbulkan masalah di Indonesia.”
Kenyataan ini telah disampaikan dalam satu demonstrasi di hadapan Kedutaan Malaysia. Para sukarela COP memakai kostum Hanoman, Jaya Anggodo dan Suwido, mereka adalah pahlawan-pahlawan beruk dalam cerita epik Ramayana.
**Anda nampak kebodohan Mat Indon ini. Kalau industri minyak sawit Indonesia dibangun dan dipegang syarikat-syarikat dari Malaysia, mengapa pula syarikat Malaysia mahu memburukan perniagaan milik mereka sendiri di sana? Penulis tak berapa nampak lojik perdebatan yang dibawa Mat Indon ini. Adakah anda faham?
**Tanam kelapa sawit pun kita yang ajar, ada hati nak sebut industri minyak sawit Indonesia, geli anak tekak mendengarnya.
mnh

[VIDEO] : 'PM TIDAK KESAMPAIAN' BURUKKAN NEGARA SENDIRI KPD PIHAK LUAR..!!!!!

Inilah kepakaran semulajadi yang dimiliki oleh Anwar Ibrahim seorang manusia yang 'frust' dek kerana cita-citanya menduduki kerusi Perdana Menteri tidak kesampaian.

Bukan sahaja beliau pakar menipu serta memanipulasi perkara sebenar setiap kali berhadapan dengan penyokongnya di Malaysia, Anwar Ibrahim juga pakar dalam kerja-kerja memburukkan nama negara sendiri kepada negara-negara lain.

Pelbagai tuduhan dilemparkan terhadap negara kelahirannya sendiri, apa sahaja isu yang dianggap boleh membangkitkan rasa benci rakyat luar terhadap negara akan dijadikan modal kempen Anwar Ibrahim setiap kali beliau keluar negara.Semua pihak di tuduh tidak menjalankan tugas dengan berwibawa, semua pihak dituduh telah dikawal oleh kerajaan BN, pendek kata kerajaan BN hari ini tidak pernah melakukan perkara yang baik sepanjang menerajui kerajaan Malaysia.

Melihat aksi Anwar Ibrahim ini rasanya tidak pernah dilakukan oleh mana-mana pemimpin negara lain hatta negara Somalia yang rakyatnya dilanda pelbagai permasalahan.

Tiada mana-mana pemimpin yang ada sifat cinta dan sayangkan negara akan burukkan negara sendiri lebih-lebih lagi di hadapan rakyat yang negaranya kita tahu agak ketinggalan dari negara kita sendiri.

Katakan kepada saya pemimpin jenis apa yang sanggup burukkan nama negara tumpah darah sendiri kepada pihak luar?

Dari Utusan Malaysia :

Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam siri ceramahnya di Indonesia terus memburuk-burukkan Malaysia dengan menuduh sistem kehakiman negara ini tidak bebas kerana dikongkong oleh pihak kerajaan. 
Ketua Pembangkang itu berkata, bukan itu sahaja, hakim-hakim yang menjalankan tugas juga tidak mempunyai kewibawaan kerana mereka terikat dengan ketentuan yang telah dibuat oleh kerajaan apatah lagi sekiranya ia melibatkan orang berpangkat besar. 
Beliau berkata, secara ringkasnya, tidak berlaku pemisahan kuasa di Malaysia seperti mana ditetapkan dalam amalan demokrasi berparlimen, khususnya antara badan kehakiman dengan eksekutif. 
‘‘Sebagai contoh, jika seorang yang berpangkat besar menerima komisen, orang ini tidak akan masuk penjara, sebaliknya akan dilepaskan. 
‘‘Apabila hakim boleh dibeli atau mereka takut untuk membuat keputusan, itu merupakan satu petanda yang cukup buruk (terhadap institusi kehakiman),’’ katanya ketika berceramah di dalam satu forum di hadapan pelajar Indonesia di republik itu, 30 Julai lalu. 
Rakaman ceramah tersebut diperoleh Utusan Malaysia hari ini. 
Selain itu, Anwar di dalam ceramahnya itu turut memberitahu rakyat Malaysia telah mula mempersoalkan kredibiliti Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM). 
‘‘Begitu juga dengan perjalanan pilihan raya di Malaysia. Pada tahun 2008 di kawasan Pantai Barat kita menang di Pulau Pinang, Kedah, Perak, Selangor dan 10 daripada 11 kerusi Parlimen di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur. 
‘‘Hanya satu sahaja kerusi yang mereka menang. Itu pun pada saat-saat akhir, entah bagaimana ada 14,000 undi pos turun dari langit,’’ katanya. 
Dalam pada itu beliau menyelar tindakan pihak berkuasa Malaysia menahan enam orang termasuk seorang Ahli Parlimen kerana disyaki menjadi pendukung fahaman komunis. 
Soal beliau, adakah wajar mereka yang dikatakan pendukung itu dipenjarakan seperti mana kesalahan memukul orang.
Credit to YY 

ANTARA BABI FIDLOT DAN LEMBU FIDLOT... PKR DI MANA?????


Sewaktu Kerajaan Pakatan sama ada di Perak mahupun di Selangor ingin mewujudkan kandang babi mega yang dilengkapi dengan penghawa dingin dan peruntukannya, bukan sahaja menelan ratusan juta ringgit, bahkan sebahagian besar tanah yang hendak digunakan adalah tanah Melayu dan berhampiran kawasan bermajoriti Melayu, PKR memberikan sokongan penuh yang tidak berbelah bahagi. Pelbagai alasan untuk mewajarkan tindakan tersebut, malah alasan yang diberikan oleh PAS iaitu babi adalah keperluan bukan Islam, manakala Lim Guan Eng yang merupakan BERHALA TERBESAR dalam Pakatan Rakyat memberikan angka keuntungan terhasil daripada pemerdagangan daging babi walaupun di Pulau Pinang, dia tidak membenarkan pembinaan ladang babi di negeri itu.
Namun sikap yang berbeza sama sekali ditunjukkan oleh PKR apabila membabitkan lembu fidlot. Walaupun sekali imbas ianya kelihatan seperti cuba menyelamatkan duit negara daripada dibazirkan menerusi program yang dikatakan gagal, namun ia sebenarnya pergi lebih jauh dari itu.
Laporan Ketua Audit Negara telah diputarbelitkan oleh PKR untuk menutup kecurangan dan penyelewengan Pakatan di Pulau Pinang dan Selangor selain mengurangkan fokus terhadap kes Anwar Ibrahim. Ditambah pula dengan kredibiliti yang ditunjukkan oleh Sharizat Jalil selaku Ketua Wanita UMNO, menyebabkan PKR terutama menerusi Ketua Wanita Keadilan, Zuraidah Kamaruddin, menjadikan PKR tidak tentu arah walaupun terpaksa melakukan fitnah dan tohmahan.
9 masalah yang dibangkitkan oleh para pemimpin PKR yang gambaran mereka berikan ialah, kerajaan akan melutut tunduk dan mencium tangan mereka meminta agar perkara tersebut tidak dipanjangkan ialah:
(i) DS Najib dan TS Muhyiddin berbohong menyatakan NFC hanya memperoleh dana RM181 juta dan bukannya RM250 juta.
(ii) Penyelewengan harga seekor lembu NFC RM4,481.00 cukup mahal berbanding lembu yang dijual di negara ini antara RM2,500.00 hingga RM2,700.00.
(iii) Hanya rangkaian Restoran Meatworks menerima diskaun RM2.9 juta daripada RFC (Realfood Company Sdn Bhd) iaitu syarikat pemasaran bagi NFC dan menidakkan hak-hak pembeli berdaftar.
(iv) Kerajaan melupuskan pinjaman kepada NFC berikutan ketidakcekapan pengurusan dan kerugian RM7 juta hingga RM11 juta pada tahun 2009.
(v) NFC salurkan dana pinjaman kepada National Meat and Livestocks Corporation Sdn Bhd (NMLC) dan RFC untuk dikaitkan dengan Shahrizat Abdul Jalil.
(vi) Penyelewengan dan pembaziran dana pinjaman atas pembelian dua unit kondominium One Menerung di Bangsar berharga RM13.8 juta oleh NFC.
(vii) Kronisme dan nepotisme NFC mendapat pinjaman mudah dan tanah sedangkan ribuan penternak berpengalaman lain layak mendapat geran itu.
(viii) Pembaziran dan penyelewengan perbelanjaan perjalanan sebanyak RM827,579 dimana hanya 1,618 lembu disembelih pada 2009. Oleh itu, kos perjalanan bagi setiap ekor lembu adalah RM511 atau 11 peratus daripada harga lembu sebanyak RM4,481.
(ix) Rafizi Ramli mendakwa bertemu pegawai Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani yang menentang projek itu seawal 2006, tetapi pegawai berkenaan tidak mampu menyuarakan pandangannya kerana keputusan dibuat pihak atasan.
Kesemua soalan tersebut telah dijawab dan gagal disanggah oleh ketiga-tiga orang pemimpin PKR itu. Sebaliknya persoalan terbaru yang sedang dimainkan ialah, pinjaman diluluskan pada 2o1o tetapi bajetnya telah habis pada 2009. ‘Permainan’ itu sebenarnya cuba mewujudkan persepsi bahawa sememangnya program tersebut telah gagal dan program itu hanyalah lakonan Sharizat untuk mencuri duit berjumlah RM250 juta untuk kesenangan keluarganya.
Tuduhan sebegitu sememangnya amat berat. Para penyokong Pakatan yang cenderung hendak melihat kegagalan sebagai suatu kenyataan, sebenarnya sekadar membohongi diri sendiri. Para penyokong Pakatan yang bersungguh-sungguh mengeluarkan hujah tentang perbelanjaan sebelum kelulusan sebenarnya sekadar memerangkap pemikiran mereka sendiri tanpa sebarang usul dan periksa.
Perhatikan print-screen berdasarkan Laporan Ketua Audit Negara. Pengeluaran pinjaman telah ditangguhkan pada April 2009 sebanyak RM115.28 juta. Pinjaman RM250 juta itu pula digunakan untuk membiayai operasi dan kos pembangunan. Ia tidak hanya melibatkan NFC sebaliknya turut membabitkan pihak kerajaan.
Laporan berkenaan memperjelaskan tentang kelewatan program tersebut termasuklah penarikan diri kontraktor utama yang membuatkan projek tersebut hampir terbengkalai sebelum diambialih oleh NFC yang ada sekarang ini. Begitu juga dengan pengeluaran yang disahkan oleh Laporan Ketua Audit Negara bahawa menepati sasaran sebanyak 8,000 ekor setahun apabila NFC berjaya mengeluarkan 8016 ekor.
Jumlah 60,000 ekor seperti yang dicanangkan oleh Zuraidah Kamaruddin dan sekalian pemimpin serta penyokong PKR merupakan jumlah yang sepatutnya dihasilkan pada tahun 2015, bukannya 2011.
Agak aneh memandangkan PKR lebih sibukkan tentang lembu-lembu fidlot tersebut. Bagaimana pula dengan projek BABI MEGA mereka yang peruntukannya telah keluar, tanah telah diambilalih tetapi sehingga kini, projek tersebut terus senyap sepi.
Adakah PKR bising-bising tentang lembu fidlot itu sebenarnya untuk menyatakan bahawa PROJEK BABI MEGA yang merupakan cadangan serta anak emas mereka perlu diteruskan bagi menjamin bekalan makanan atau daging negara? Menyalahkan dan menggambarkan lembu fidlot sebagai program yang gagal, barangkali dapat membuka ruang yang lebih besar untuk membenarkan penternakan babi secara besar-besaran seperti yang dirancang oleh Kerajaan Selangor dan Pakatan Perak.
PT