Thursday 27 September 2012

ANTARA SUNNAH DAN KACANG SOYA


Kita selalu digambar-gemburkan dengan kandungan dan kebaikan soya yang mengandungi nutrien penting dan protein, tapi kali ni saya nak kongsi sebaliknya. Hakikatnya, soya sebenarnya mengandungi kandungan bahan kimia yang berbahaya. Terutama sekali untuk kaum wanita.Nabi SAW mengamalkan pemakanan sunnah seperti kurma, kismis dan lain-lain. Tetapi kita telah dipalingkan daripada pemakanan sunnah oleh golongan tertentu sehingga yg baik tidak diambil, sebaliknya kita disogokkan oleh musuh Islam dengan matlamat untuk melariskan barangan mereka.

JAIJ KESAN 300 ORANG BERFAHAMAN SYIAH DI JB


Gambar Hiasan

NUSAJAYA - Jabatan Agama Islam Johor (JAIJ) mengesan 300 orang daripada 60 keluarga di bandar raya ini berfahaman dan mengamalkan ajaran syiah.
Pengerusi Jawatankuasa Agama Johor Datuk Zainal Abidin Osman berkata pemantauan berterusan JAIJ mendapati kesemua mereka berada di tiga markas iaitu di Kampung Sungai Tiram, Larkin Perdana dan Taman Daya, di sini.

BANTULAH CARI GADIS OKU INI.....


SHAH ALAM – “Pulangkan Syima, kami sangat merinduinya," demikian rintihan hati Salimon Arteri Yeop Harun, 64, bapa kepada Faizatul Syima, 27, yang keluar dari rumah di Taman Batu Muda, Batu Caves, sejak enam hari lalu.

Menurutnya, anak bongsunya itu yang merupakan seorang orang kurang upaya (OKU) menghidap sindrom down keluar rumah ketika tinggal bersendirian pada 23 September lalu pada jam 7.30 malam.

'TUKAR' LANCAR KEMPEN HARAPANKU

22harapankuLaman Facebook di www.facebook.com/groups/22harapanku/


KOTA BHARU - Anak Kelantan termasuk yang tinggal di luar negeri itu kini berpeluang menyatakan harapan mereka kepada kerajaan negeri yang akan datang menerusi 200,000 kad yang diedar gabungan badan bukan kerajaan.

KENALI PRESIDEN TERMISKIN DI DUNIA


Sebagai seorang pemimpin sudah tentu ia akan dilimpahi dengan harta kekayaan dan kemewahan. Namun tahukah anda terdapat seorang presiden yang digelar sebagai presiden termiskin di dunia.

FELDA MELABUR RM24JUTA BELI HOTEL


RASMI...Isa  di hadapan Hotel Seri Costa.
RASMI...Isa di hadapan Hotel Seri Costa.
FELDA Travel Sdn Bhd (Felda Travel), anak syarikat Kumpulan Felda melabur RM24 juta bagi mengambil alih Hotel Seri Costa di Bandar Hilir, Melaka, sekali gus menjadi hotel pertama dimiliki dan diuruskan sendiri syarikat berkenaan dalam usaha memperkembangkan perkhidmatan hospitaliti di Malaysia.

SEPANDAI-PANDAI TUPAI MELOMPAT........

Tunggu ‘ejen’ ke Thailand

KANGAR: Suspek utama kes bunuh dan rompakan van pengawal keselamatan membabitkan wang RM1.2 juta di Taiping yang ditahan polis di negeri ini kelmarin dicekup ketika dia menunggu kedatangan ‘ejen’ untuk membawanya ke Thailand.

DEWAN RAKYAT TOLAK SOALAN LISAN TONY PUA


KUALA LUMPUR : Dewan Rakyat menolak soalan lisan yang dikemukakan Tony Pua (DAP-Petaling Jaya Utara) berhubung dakwaan hutang korporat syarikat milik Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary.

KETUA BAHAGIAN GERAKAN DAN ISTERI CEDERA DALAM LETUPAN TONG GAS


Hiasan
PETALING JAYA: Seorang ketua bahagian Gerakan dan isterinya dimasukkan ke Hospital Kuala Lumpur berikutan satu insiden letupan tangki gas di kediaman mereka di Subang Jaya pada awal Rabu.
Ketua Bahagian Subang, Francis Chong dan isterinya berada di dapur ketika tangki gas itu meletup pada kira-kira pukul 12.30 tengah malam.
Ketua Gerakan Selangor, A. Kohilan Pillai berkata, Chong mengalami kecederaan terbakar 20 peratus pada badannya manakala isterinya cedera lebih parah.
“Mereka masih di bawah pemerhatian dalam unit kebakaran di Hospital Kuala Lumpur,” katanya.
Chong merupakan koordinator Barisan Nasional (BN) untuk kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Lanjan dan dilihat sebagai calon boleh menang oleh parti dalam pilihan raya akan datang.
mStar - 27/9/12

KENALI HACKER DAN CRACKER>>Hacker adalah sebutan untuk orang atau sekelompok orang yang memberikan sumbangan bermanfaat untuk dunia jaringan dan sistem operasi, membuat program bantuan untuk dunia jaringan dan komputer. Hacker juga bisa di kategorikan perkerjaan yang dilakukan untuk mencari kelemahan suatu system dan memberikan idea atau pendapat yang boleh memperbaiki kelemahan system yang di temukannya.


GEMPAR ! BAYI ANEH BERKAKI KAMBING DAN TIADA TENGKUK


pelik
PELIK : GEMPAR BAYI LAHIR DENGAN KAKI KAMBING DAN TIADA TENGKUK | Kejadian aneh apabila bayi lahir dengan kaki kambing dan tiada tengkuk tersiar dari berita terbaru dari Jigawa,utara barat Nigeria di mana seorang wanita didakwa telah melahirkan makhluk dibawah – bayi tanpa leher jelas dan dengan kaki kambingnya
Menurut sumber cerita ini, wanita itu dikatakan telah mengeluh nasib beliau kerana ini adalah kali keempat dia melahirkan makhluk aneh seperti ini.

Ini mungkin musim kelahiran pelik dan kejadian yang sangat misteri dan saintifik, kita tidak mempunyai penjelasan bagi kejadian ini. Hanya Allah yang tahu atas apa yang berlaku dan apa yang di jadikan di dunia ini.
Sumber : taotauajer.blogspot