Sunday 1 June 2014

WAHIDA ABD RAHIM UMUM SECARA TERBUKA KELUAR ISLAM DAN MASUK KRISTIAN !!!

Wahida Abd Rahim? Kenapa Kau Isytiharkan Keluar Islam dan Peluk Agama Kristian Secara Terbuka?

BENARKAH itu memang akaun sebenar facebook berserta gambarnya wanita bernama Wahida Abd Rahim? Akaun tersebut tidak di hijacked? Jika pengumuman terbuka itu benar.... tidakkah Wahida tahu bahawa orang yang murtad lalu menzahirkannya atau mengumumkannya dengan apa cara sekali pun seperti media cetak, media elektronik, internet, Sistem Pesanan Ringks (SMS) dan sebagainya, maka dia dijatuhkan hukuman bunuh setelah terlebih dahulu diberi tempoh dan diajak untuk bertaubat, kata Ustaz Hafiz Firdaus Abdullah.

BERAPA RAMAI ARTIS WANITA SEPERTI ERMA FATIMA YANG MERESTUI SUAMI NIKAH LAGI....???


ALHAMDULILLAH... memang tabik la dengan Erma Fatima. Selain menjadi Pengarah Seni yang hebat beliau juga mempunyai jiwa yang sangat hebat apabila memberi keizinan kepada suaminya untuk beristeri lagi.

PERKAHWINAN WANITA ISLAM MENGIKUT UPACARA HINDU DISERBU JAIS


Petaling Jaya : 
Majlis perkahwinan yang dijalankan mengikut adat dan budaya agama Hindu tergendala apabila diserbu sepasukan pegawai dan anggota penguatkuasa Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) kerana didakwa membabitkan seorang pengantin wanita yang beragama Islam, di sini, pagi tadi.

ISU PINJAMAN TANPA FAEDAH : HASAN MALEK TIDAK RASUAH - SPRM


KUALA LUMPUR 1 Jun : 

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mendapati tiada unsur rasuah berhubung dakwaan campur tangan Datuk Seri Hasan Malek dalam urusan pembayaran pinjaman tanpa faedah oleh Bank Rakyat kepada seorang ahli perniagaan.

FAKTOR KEKALAHAN DAP... KEMENANGAN BN.... #PRKTelukIntan


KEMENANGAN Calon BN di Teluk Intan merupakan satu kemenangan yang sangat mendebarkan kem BN, tetapi ianya satu kemenangan yang sangat bermaruah kerana ianya diperolehi dengan kerja keras, bukannya melalui kemenangan silap mata, blackout ataupun pengundi Bangla sebagaimana tuduhan-tuduhan yang biasa dibuat.

SUAMI TAN SRI RAFIDAH AZIZ MENINGGAL DUNIA..... INNALILLAH....KUALA LUMPUR 1 Jun :

Suami kepada bekas Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Tan Sri Rafidah Aziz, meninggal dunia awal pagi ini di Hospital Besar Singapura.

Jenazah Tan Sri Mohamed Basir Ahmad akan dibawa pulang ke Malaysia tengah hari ini dan akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Bukit Kiara selepas solat asar. - UTUSAN ONLINE


PENGEBOM BERANI MATI MALAYSIA LETUPKAN DIRI SENDIRI DI IRAQ


KUALA LUMPUR :

Ahmad Tarmimi Maliki, 26, adalah seorang pekerja kilang biasa di Selangor tetapi di luar rutin aktiviti hariannya, dia rupa-rupanya telah direkrut sebagai pengebom berani mati.

MERATAPI KEKALAHAN DAP #PRKTelukIntan


Penyokong DAP nyata begitu kecewa dengan kekalahan Dyana Sofya Mohd Daud dengan hanya 238 undi dan menangis secara terbuka. Kerusi Parlimen Teluk Intan kembali ke pangkuan Presiden Gerakan Datuk Mah Siew Keong yang mendapat 20,157 undi berbanding peguam muda itu yang mendapat 19,919 undi.

TAUBAT SEORANG SULTAN....


TERTARIK dengan satu artikel yang dikeluarkan oleh blog ini.... Saya berbangga kerana masih ada lagi penulis yang sanggup menulis tentang kebenaran yang hak. Oleh itu di bawah ini saya siarkan semula tulisan beliau yang telah disiarkan pertama kalinya dalam majalah ‘Imam’ edisi Januari 1990. Disamping itu saya juga menyiarkan sebuah tulisan yang lain bertajuk ‘Dari Istana Ke Bilik Suluk’ oleh Muhamad Jihad.