Tuesday 15 January 2013

INA KENA CERAI, BADRUL AMIN PILIH ZATI WANI JADI ISTERI KEDUA....???


SMS yang sampai kepada kami, mengatakan pemimpin PKR yang memberi kaunseling kepada isteri orang dalam sebuah bilik hotel di Kuantan pada jam 3:00 pagi, Badrol Amin Baharom, telah melafazkan cerai terhadap isteri keduanya yang dikenali sebagai INA pada 13 Januari 2013 jam 9:00 pagi di Mahkamah Rendah Syariah Hulu Langat, Kajang.

Isteri kedua Badrol Amin Baharom itu lebih dikenali sebagai Inafiona dan dikatakan enggan menemani Badrol Amin ketika pemimpin PKR yang gemar berlagak sebagai ustaz dan orang alim-alim itu disiasat JAIP kerana berkhalwat dengan isteri orang.

BRAVO !!! PUAN SHARIFAH ZOHRA ......!!!


Ini kononnya kenyataan dari wakil UUM 

Kami dari Persatuan Pengurusan Hal Ehwal Antarabangsa UUM ingin menyuarakan sedikit pandangan mengenai isu Forum Mahasiswa di UUM apabila pelajar Jurusan Undang-undang di UUM Sdri Bawani KS dimalukan di depan khalayak ramai.

1. Kami mengutuk sekerasnya tindakan Puan Sharifah Zohra Jabeen Syed Shah Miskin selaku Presiden Suara Wanita 1 Malaysia yang memperlekehkan dan memperkotak-katikkan soalan yang dikemukakan oleh saudari Bawani.

2. Dalam mana-mana forum, para panel dan juga audien sendiri mempunyai hak dan pendapat masing-masing untuk disuarakan, malahan ia juga perlu ditangani secara professional, bukan dengan memberi analogi "haiwan bermasalah" yang semua sedia maklum, tiada kaitan dengan fakta yang dikemukakan oleh Saudari Bawani.

E-CIGARETTE MENINGKATKAN TAHAP KETAGIHAN MEROKOK.....???!!!

Liow Tiong Lai

BANGI - Kementerian Kesihatan memantau rapi penjualan rokok elektronik atau e-cigarette di pasaran bagi memastikan ia tidak menjejas kesihatan penggunanya, kata Menteri Kesihatan Datuk Seri Liow Tiong Lai.
 
Beliau berkata kementerian telah mengesan terdapat rokok elektronik yang mempunyai cecair nikotin dalam pelbagai kepekatan di pasaran.
 
"Pengguna harus tahu bahawa rokok elektronik yang terdapat cecair nikotin akan membawa padah kepada pengguna kerana ia hanya meningkatkan ketagihan merokok. Ia boleh menjadi suatu bencana," katanya kepada pemberita selepas melancarkan kempen '1,000 Hari Pertama Kehidupan Ke arah Generasi Sihat' di Klinik Kesihatan Bandar Seri Putra semalam.

BUKTI : 'SOLAT 2 IMAM'.....!!!


Gambar di atas sudah tersebar ke merata media maya. Mat Sabu tak mampu nak jawab dan NIk Aziz terpaksa balik ke rumah mencari kitab untuk mencari kalau-kalau ada hadis atau wahyu yang membenarkan solat cara begini.

Menurut sumber dalaman, mereka diarahkan solat dalam jumlah yang ramai, kononnya nak tunjukkan pada rakyat negara ini bahawa mereka bersolat juga walaupun di Stadium Merdeka. Walaupun ada surau disediakan dalam kawasan Stadium Merdeka dan adanya Masjid yang berdekatan. Pasukan Media pakatan haram mulanya seronok mengambil gambar pelbagai posisi untuk menunjukkan dalam medium masing-masing. Akhirnya mereka terjerat dalam usaha mengencing dan membohongi rakyat Malaysia.

Seterusnya.... di sini

HKR : HIMPUNAN UNTUK GULINGKAN KERAJAAN...???


CYBERJAYA  : Perhimpunan di Stadium Merdeka Sabtu lepas cuba meniru apa yang berlaku di sesetengah negara Arab dengan niat menjatuhkan kerajaan sedia ada, kerana penganjur merasakan ia tidak boleh menang pilihan raya umum nanti, kata bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.
"Jadi mereka berharap dengan meniru, dapat menjatuhkan kerajaan, sedangkan kerajaan negara ini bukan seperti di negara Arab, bukan kerajaan kuku besi, ia adalah kerajaan yang dipilih rakyat. "Apa yang mereka tiru itu bukan cara demokrasi...jika nak adakan perhimpunan atau demonstrasi perlulah ada alasan, tetapi bukanlah demonstrasi mengenai Shamsidar (Taharin). Jadi seolah-olah bila ada sahaja kes mahkamah, kena adakan demonstrasi," katanya kepada pemberita di sini selepas menghadiri taklimat perkembangan pembangunan Cyberjaya oleh Kumpulan Emkay pada Isnin.

KEPUTUSAN MAJLIS SYURA PAS.... SALAH UMNO..???


Ketua Penerangan PKR Selangor, Shuhaimi Shafiei enggan mengulas mengenai keputusan Majlis Syura PAS berhubung larangan penggunaan kalimah Allah oleh orang bukan Islam dalam kitab Bible.

Beliau yang juga ADUN Seri Muda menegaskan PKR tetap berpegang kepada keputusan yang dipersetujui Pakatan Rakyat pada 2010 bersabit isu itu.


Ketika itu, PR mengambil pendirian bahawa kalimah Allah boleh digunakan oleh bukan Muslim dengan syarat penggunaan itu tidak menghina Islam.