Monday 30 September 2013

PELAKON AARON AZIZ MASIH SIHAT WAL'AFIAT...


SELEPAS digemparkan dengan berita Aaron Aziz  tidak sihat dan mengalami sakit sendi tengkuk minggu lepas, hari ini timbul pula berita mengejutkan yang mengatakan pelakon itu maut akibat kemalangan selepas bermain ski di Switzerland.

HARGA ROKOK NAIK MULAI ESOKKUALA LUMPUR - JT International Bhd (JTI) mengumumkan kenaikan harga rokok keluaran dan edarannya di Malaysia, berkuat kuasa esok (1/10/13).
   
Syarikat berkata, harga runcit baharu untuk rokok Mevius dan Salem, masing-masing RM12 sebungkus, sementara Winston pula RM10.50 setiap bungkus.
   
"Semakan harga ini adalah susulan daripada kenaikan cukai eksais sebanyak 14 peratus oleh kerajaan pada 27 September, 2013," kata JTI dalam satu kenyataan hari ini.
   
JTI ialah pengeluar rokok Mevius, Winston, Salem dan Camel di Malaysia.  - Bernama

SENARAI PENUH CALON PEMILIHAN MAJLIS TERTINGGI UMNO 2013 - 2016


PENGERUSI TETAP


1. Tan Sri Badruddin Amiruldin (Penyandang/Menang Tanpa Bertanding)

PELAKON AARON AZIZ MENINGGAL DUNIA....???

.

SUNGGUH MENGEJUTKAN.... terbeliak aku ketika membaca portal berita yang disiarkan dalam Bahasa Inggeris tu....BACA DI SINI .  Aku ulang baca berkali-kali.... nak percaya atau tidak? Paling teruja nk tau samada berita tu benar atau palsu..??? Aku pun mula menggoogle.... nak cari kebenaran beb!!!

SENARAI PENUH CALON PEMILIHAN WANITA UMNO MALAYSIA SESSI 2013 - 2016PENGERUSI TETAP :

1. Tan Sri Napsiah Omar (menang tanpa bertanding)

SENARAI PENUH CALON PEMILIHAN PEMUDA UMNO MALAYSIA SESSI 2013 - 2016PENGERUSI TETAP

1. Datuk Zubir Zabidi

2. Datuk Abdul Fattah Abdullah (Penyandang)

3. Syed Azmi Ahmad Syed Nazir Ahmad

SENARAI PENUH CALON PEMILIHAN PUTERI UMNO MALAYSIA SESSI 2013-2016


PENGERUSI TETAP

1. Azlieza Azizan (penyandang/menang tanpa bertanding)

TIMBALAN PENGERUSI TETAP :

KEPUTUSAN CEC DAP, AMARAN UNTUK BN JOHOR...???


Keputusan Pemilihan DAP 2013 menunjukkan tandal awal untuk semua ahli Barisan Nasional Johor agar bersiap siaga lah lebih awal dalam menghadapi piliharaya ke 14 yang akan datang. Mereka dalam perancangan untuk merampas Johor habis habisan daripada Barisan Nasional pada pilihanraya yang akan datang. Johor merupakan sebuah negeri yang telah mereka target pada PRU13 yang lalu selain Melaka. Mari sama sama kita lihat apa keputusan Pemilihan DAP 2013

17 CALON PEMILIHAN CEC DAP TARIK DIRI, ADA UDANG SEBALIK BATU..???


Bekas Naib Pengerusi DAP Cawangan Ladang Paroi, Seremban, A. David Dass mendakwa tindakan 17 calon menarik diri daripada bertanding pada pemilihan Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) kali ini dirancang bagi mengekalkan status quo kepimpinan parti itu.

Dakwa Dass, beliau percaya keputusan menarik diri secara mengejut calon-calon berkenaan merupakan agenda terancang bagi memudahkan perwakilan membuat pilihan berdasarkan kehendak pemimpin tertentu dalam DAP.