Monday 14 July 2014

GUAN ENG PARKING IKUT SUKA HATI MAK AYAH DIA AJE...!!!Dua gambar di atas menjadi viral di media sosial Facebook semalam apabila keraeta Mercedes Benz S300L kelabu bernombor pendaftaran PG1 milik Ketua Menteri Pulau Pinang, telah meltakkan parking di tempat yang dikhaskan "No Parking, Drop Off Only" di Kompleks Penang Times Square semalam. Di dalam sidang media Setiausaha Agung DAP itu, beliau memberi alasan bahawa pemandunya telah diarahkan untuk meletakkan kenderaan di situ, jadi ianya bukannya menjadi satu kesalahan. 

TANPA PROTOKOL : SULTAN PERAK BERSAMA ORANG RAMAI DI PUSAT MEMBELI BELAH


"Sultan Berjiwa Rakyat"

BERTUAHNYA RAKYAT PERAK memiliki SULTAN BERJIWA RAKYAT. Sultan Nazrin Muizzuddin Shah ibni Almarhum Sultan Azlan Muhibbuddin Shah Al-Maghfurlah, tanpa protokol bersama rakyat di tempat membeli belah di Ipoh, Perak.

DAULAT TUANKU

DIALAH..... TUN DR. MAHATHIR BIN MOHAMAD......


Yang pasti... Tun bukanlah seperti PAS yang memecat ahlinya yang berjihad dibumi Syria. Jauh sekali jika mahu dibandingkan dengan DS Anwar yang menyokong sepenuhnya Israel.

Tun Dr Mahathir Mohamad....

JUARA PIALA DUNIA FIFA 2014 MILIK JERMAN


Rio de Janeiro (Brazil): Jaringan tunggal Mario Gotze di masa tambahan bawa Jerman muncul juara piala dunia edisi ke-20 selepas menumpaskan Argentina, di Stadium Maracana, awal pagi ini.

FAKTA ISRAEL YANG PERLU ANDA BACA...


MALAYSIA mengutuk sekeras-kerasnya serangan ketenteraan Israel terhadap umat 
Islam di Palestin kerana ia merupakan tindakan zalim mengikut nafsu dan berniat jahat.

PAK NIL MASIH SIMPAN SURAT MISTERI PEMBERIAN ALLAHYARHAMAH KAK PAH......


Pengacara popular, Datuk Aznil Nawawi dalam program khas H Live!, Apa Kata Malaysia yang memberi penghormatan kepada biduanita, Allahyarham Datuk Sharifah Aini pada 6 Julai lalu mendedahkan mengenai misteri sepucuk surat yang berada dalam simpanannya sejak sedekad lalu. 

AL-QASSAM 'MENGGANAS', ISRAEL 'KETAKUTAN'....


Semalam pada jam 9 malam (waktu Gaza) 2 pagi (waktu Malaysia), Al-Qassam melancarkan roket terbaru mereka iaitu Jaabari 80 (J80) ke arah Israel.

SERANG HENDAP PULAU MABUL : PENGGANAS ABU SAYYAF DENDAM, MARAH ESSCOM ???


KUALA LUMPUR : Insiden serangan hendap di Pulau Mabul yang mengorbankan seorang anggota Pasukan Polis Marin malam tadi, dipercayai bermotifkan dendam dan marah kerana peningkatan kawalan Kawasan Keselamatan Khas Pantai Timur Sabah (ESSCOM) di perairan Sabah. 

POLIS BERJAYA TAHAN BLOGGER UGUT BUNUH MB KEDAH ???


Alor Setar : Blogger lelaki berusia 37 tahun yang disyaki membuat ugutan bunuh Menteri Besar, Datuk Seri Mukhriz Mahathir dan Setiausaha Sulit Sultan Kedah, ditahan polis di Lembah Klang pada jam 5.45 petang tadi. 

'PENGGANAS' WARGA MALAYSIA DIGERUNI DI PUSAT TAHANAN TELUK GUANTANAMO


KUALA LUMPUR : Mereka bukan sahaja rakyat Malaysia yang ditahan di Pusat Tahanan Teluk Guantanamo sejak lapan tahun lalu, malahan kedua-duanya digeruni di pusat itu.