Monday 9 June 2014

TMI BERTUKAR TANGAN ???

Ketua editor Malaysian Insider hari ini membuat pengumuman yang agak mengejutkan.

Perkara ini disahkan sendiri oleh fz.com salah satu cabang media The Edge.

UPACARA PENGKEBUMIAN WANITA CINA DISERBU JAIPP


JIKA sebelum ini sebuah majlis perkahwinan di dalam kuil membabitkan wanita berbangsa India telah diserbu Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) atas dakwaan bahawa wanita tersebut beragama Islam seperti yang tercatat di dalam dokumen pengenalan dirinya, yang terbaru pulak berlaku di negeri di bawah kerajaan Lim Guan Eng.....

HUKUMAN MATI TERHADAP 10 PENGIKUT IKHWANUL MUSLIMIN KEKAL


Pengikut Ikhwanul dijatuhi hukuman mati.

KAHERAH - MESIR. Mahkamah Mesir kekal dengan keputusan menjatuhkan hukuman mati terhadap 10 pengikut Ikhwanul Muslimin berhubung kesalahan menghasut keganasan.

ENGKU EMRAN DILAMUN CINTA ???


ADAKAH Engku Emran sudah menemui pengganti Erra Fazira ? Melalui beberapa statusnya yang dimuat naik menerusi akaun Instagram oleh bekas suami kepada Diva popular tanahair, Erra Fazira, seolah-olah menunjukkan Engku Emran sedang dilamun cinta....

SMARTPHONE RACUN RUMAHTANGGA ???

Hiasan
SEMBANG Whatsapp penulis dengan Ketua Wanita Isma, Ustazah Norsaleha Mohd Salleh tidak pernah lekang dari kata-kata semangat dan nasihat berguna.

POLIS TAHAN 6 INDIVIDU BAKAR MERCUN DI FINAL PIALA FA 2014

Hiasan

SHAH ALAM  - Polis menahan enam individu kerana disyaki membakar mercun ketika perlawanan akhir Piala FA 2014 antara skuad bola sepak Pahang dan Felda United FC di sini malam tadi.

EMAIL TERLIHAT #MH370 TERBAKAR - PEKERJA PELANTAR MINYAK DIPECAT


Seorang pekerja pelantar minyak yang mendakwa telah ternampak sebuah kapal terbang terbakar, di mana beliau percaya itu adalah pesawat penerbangan Malaysia (MAS) MH370 di luar pantai Vietnam, telah dipecat oleh majikannya.

'KEHADIRAN' API DAN BARANG-BARANG MISTERI MENAKUTKAN PENGHUNI RUMAH


LARUT - Sebuah keluarga kini kebingungan apabila kediaman rumah kayu mereka di Kampung Sungai Kuning, Rantau Panjang dekat sini kerap diserang api misteri sejak sebulan lalu.

KES PELAJAR SENIOR BOGELKAN PELAJAR JUNIOR UPM SELESAI


SERDANG – Kes buli membabitkan 10 pelajar senior dan tujuh pelajar junior Universiti Putra Malaysia (UPM) Khamis lalu dianggap selesai selepas kedua-dua pihak bertemu dan memohon maaf atas kesalahan dilakukan.