Thursday 20 November 2014

SANGGUPKAH WANITA LALUI KESEDERHANAAN BEGINI DI HARI PERKAHWINAN.... ???


Tiada pelamin, tiada meja makan khas, tiada kompang bertalu, tiada kek bertingkat-tingkat, tiada hantaran beribu-ribu.

Gambar di atas mungkin mimpi indah untuk semua lelaki yang  ada caranya tersendiri dalam perkahwinan. Tetapi ia adalah mimpi buruk buat para wanita.

BEKAS KETUA HAKIM NEGARA PERTIKAIKAN KEPUTUSAN MAHKAMAH ISU PONDAN


Oleh: Tun Abdul Hamid Mohamad (Bekas Ketua Hakim Negara)

Saya telah membaca “Penghakiman Ringkas” Mahkamah Rayuan dalam kes tersebut.

Fakta yang tidak dipertikikan adalah Perayu-Perayu adalah lelaki, beragama Islam dan menghadapi “a medical condition” yang dikenali sebagai “Gender Identity Disorder (GID)”. Oleh sebab keadaan itu, semenjak muda, mereka berkelakuan seperti perempuan, termasuk memakai pakaian perempuan. Mereka telah ditangkap, dihadapkan ke

LEGEND SANGATKAH MAS IDAYU ???


Setelah tersebarnya insiden seorang peserta ujibakat Mentor Legend yang begitu berani mempersoalkan keputusan dan kredibiliti Mas Idayu, ramai yang menyelar tindakan kedua-dua pihak.

UMT, UniSZA UMUM CUTI DARURAT AKIBAT BANJIR


KUALA TERENGGANU : Universiti Malaysia Terengganu (UMT) dan Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA) mengisytiharkan cuti bencana hari ini berikutan pusat pengajian tinggi itu dilanda banjir.

MANGSA KEDUA BANJIR DI TERENGGANU LEMAS DALAM KERETA TERBABAS


Banjir di Terengganu meragut nyawa kedua apabila seorang lelaki maut selepas kereta Perodua Myvi dipandunya terbabas sebelum terperangkap dalam parit yang dipenuhi air dalam kejadian di Kilometer 82.4 Jalan Kuala Terengganu-Kota Bharu (Kampung Bintang), di Permaisuri, pagi tadi.

LANGIT BERTUKAR MERAH DI MAKKAH ???


KELMARIN.. dalam aplikasi WhatsApp.. penulis digemparkan dengan mesej dan video mengenai ribut pasir dan suasana seakan mahu kiamat (gambaran pengirim mesej)... apakah sebenarnya yang berlaku ???

SULTAN PAHANG MURKA DENGAN G.PALANIVEL ???


KUALA LUMPUR : Sultan Pahang, Sultan Ahmad Shah murka dengan Ahli Parlimen Cameron Highlands,  Datuk Seri G. Palanivel dan telah menitahkan beliau untuk segera mengambil langkah-langkah bagi mengelak tragedi yang sama berulang kembali pada masa akan datang.