Wednesday 7 May 2014

PELANCONGAN HALAL : MALAYSIA DESTINASI PERTAMA TERBAIK


KUALA LUMPUR, 7 Mei  : 
Malaysia menduduki tempat pertama dalam senarai 10 destinasi terbaik dunia dari segi pelancongan halal, menurut laporan portal pelancongan Islam 'Crescentrating. Travel and Tourismeguides'.

MISTERI TANGAN HITAM PEGANG BAYI DIKENAL PASTI


HUJUNG minggu lepas, kecoh di media sosial dengan penyebaran sekeping gambar sekeluarga apabila ada tangan hitam yang entah dari mana datanganya, sedang memegang bayi yang diapit oleh kedua ibubapanya. Ekoran dari itu, pelbagai andaian dan spekulasi timbul dan gambar tersebut menjadi sensasi.

PANASZZZ !!! MENTERI BESAR TERENGGANU DAN PERAK AKAN DITUKAR ???!!!


Apa yang dikecohkan selama ini memang ada benarnya bahawa ada tangan-tangan ghaib dibelakang yang membuat keputusan pertukaran menteri besar Terengganu Datuk Seri Ahmad Said.

MENGIMBAS KEDATANGAN OBAMA KE MALAYSIA...


Fakta yang memang akan membuka mata dan minda anda semua.. Jom kita baca!

1. Kapal terbang yang membawa Barack Obama memilih untuk mendarat di lapangan terbang Subang kerana terdapat kawalan tentera.

#MH370 : KRONOLOGI KEHILANGAN SEHINGGA HARI KE-59

KUALA LUMPUR :
Pencarian pesawat milik Malaysia Airlines (MAS) Penerbangan MH370 memasuki hari ke-59 hari ini, yang menyaksikan Malaysia dan beberapa negara mempertimbang fasa baharu operasi di dasar Lautan Hindi.

365 HARI SELEPAS PRU13 : TAHNIAH DATUK SERI DR. ZAMBRY ABD KADIR, MENTERI BESAR PERAK


“Terima kasih atas sumbangan dan kerjasama yang diberikan oleh semua pihak terhadap pucuk pimpinan Barisan Nasional (BN) Perak amnya sepanjang tempoh pentadbiran yang sudah memasuki tahun pertama hari ini,”.

PENERBANGAN MALINDO AIR TERTANGGUH : WANITA BUAT KECOH DAKWA BENG ADA BOM

alt

KUALA LUMPUR 7 Mei - Seorang wanita ditahan oleh polis selepas mencetuskan kekecohan di dalam pesawat Malindo Air, penerbangan OD1622 ke Kuching, Sarawak petang semalam.

4 AHLI PARLIMEN PAS MAHU MASUK PKR ???!!!


APA SUDAH JADI..??? Apakah mereka sidah hilang 'KEWARAKAN'..???   Sumber memaklumkan bahawa kerusi Parlimen PKR akan bertambah menjadi 34 setelah 4 orang ahli Parlimen PAS menyertai parti tersebut hari ini bagi mengelakkan kehilangan faedah sebagai penyokong Pakatan Rakyat di Parlimen setelah  PAS dijangka keluar dari Pakatan Rakyat berhubung isu hudud yang dibantah hebat oleh PKR dan DAP.

BAGUS...SETUJU SANGAT !!! TERESACOC DAN KAUM CINA AKAN LARI KE LUAR NEGARA JIKA BN TERUS MEMERINTAH !!!


Kuala Lumpur, 06 Mei  : 
Naib Pengerusi DAP Kebangsaan, Teresa Kok Suh Sim semalam mendakwa bahawa Barisan Nasional serta Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak menjadi punca kesusahan masyarakat cina didalam negara ini.

REJIMEN ANARKI DIKENAL-PASTI !!!


PENDEDAHAN oleh blog sebastianphiu.com mengenai pemilik sebenar Rejimen Anarki bukan 'seorang' Zul Yahya sahaja sebaliknya turut melibatkan seorang lagi yang bernama Ahmad. Kedua-dua mereka bukannya ahli PKR atau PAS mahupun DAP, sebaliknya menganggotai Parti Sosialis Malaysia (PSM). 

GOBALAKRISHNAN SAKSI ANWAR ARAHKAN TIAN CHUA PALSUKAN GAMBAR PERDANA MENTERI BERSAMA ALTANTUYA


KUALA LUMPUR 5 Mei - Bekas Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), N. Gobalakrishnan mendakwa, Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang mengarahkan Naib Presiden parti itu, Tian Chua memalsukan gambar yang menunjukkan seolah-olah Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak duduk bersebelahan wanita Mongolia, Altantuya Shaariibuu.