Monday 16 March 2015

TERKINI - SYED MOKHTAR LELAKI MELAYU TERKAYA DI MALAYSIA


KUALA LUMPUR 15 Mac – Tan Sri Syed Mokhtar 
Al­bu­­khary, 63, merupakan ahli perniagaan Melayu terkaya dengan nilai kekayaan sebanyak AS$2.9 bilion (RM10.44 bilion), mengikut maklumat yang dikumpul oleh majalah perniagaan, Forbes.

UCAPAN BERBAUR HASUTAN, NURUL IZZAH DITAHAN REMAN


KUALA LUMPUR: Pengarah Komunikasi PKR, Fahmi Fadzil memaklumkan bahawa Nurul Izzah Anwar telah ditahan reman berhubung ucapan ‘Ketua Pembangkang’ yang dibuat pada Selasa lalu.

SULTAN BRUNEI BALUN MEDIA BARAT ???


Kenyataan Balas Sultan Brunei Terhadap Media Barat Yang Mengancamnya

CNN dan media Barat kini sibuk mengancam Brunei sebab perlaksanaan undang-undang Syariah. Mereka memboikot semua hotel dan kepentingan Brunei. Berikut adalah jawapan kerajaan Brunei kepada mereka.

KPN PENCACAI UMNO - LIM KIT SIANGPenasihat DAP, Lim Kit Siang mendakwa Ketua Polis Negara(KPN), Tan Sri Khalid Abu Bakar telah berjaya membuktikan kesetiaanya terhadap Barisan Nasional (BN) dan UMNO ekoran tindakan polis menahan beberapa pemimpin pembangkang yang terlibat di dalam perhimpunan #KitaLawan baru-baru ini.

NAZIM OTHMAN SELAMAT JALANI PEMBEDAHAN KETUMBUHAN OTAK ???


Sebenarnya sehingga ke hari ini tidak diketahui apakah penyakit yang dihidapi oleh Nazim Othman. Ketumbuhan di otak adalah sekadar andaian daripada para peminat yang melihat keputusan MRI scan Nazim Othman. Empunya badan pula mengambil keputusan untuk berdiam diri dan tidak mahu membuat sebarang pengesahan. Namun menerusi satu gambar, dilihat Nazim Othman telah berterima kasih kepada para doktor bedah dan jururawat.