Wednesday 21 August 2013

KEKAYAAN LUARBIASA LAJIM UKIN DIDEDAHKAN....

AIDCNews –  Blog borneobullet mendedahkan dokumen-dokumen cek yang didakwa milik Datuk Seri Panglima Lajim Ukin bernilai ratusan ribu dari CIMB Islamic, EON Bank Bhd dan OCBC Bank dibuat secara ‘cash’ untuk individu-individu tertentu.

MELETOP !!! DANIA DANISHA TEMPELAK HALIM OTHMAN....!!!

Post image for EKSLUSIF! DANIA DANISHA MENGAMUK HALIM OTHMAN NAFI PERHUBUNGAN

Nampaknya, kenyataan yang Halim Othman keluarkan bahawa gadis yang didalam gambar yang tersebar di internet baru-baru ini hanyalah peminatnya. Dan rentetan dari pengakuan Halim Othman itu, puan empunya diri tampil mencerahkan keadaan disamping membersihkan namanya.

ADUN HASUT GENGSTER BENCI POLIS, BUAT LAPORAN POLIS SELEPAS TERIMA 'BUNGKUSAN KACANG'...!!!


RSN-Rayer
Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Seri Delima R.S.N Rayer terkejut apabila beliau mendapati beg plastik yang mengandungi lima butir peluru berada di dalam kawasan rumahnya. Anak saudara beliau yang berusia 10 tahun yang menemui beg plastik berkenaan kira-kira pukul 7.50 pagi Rabu di rumahnya di Taman Pulau di sini.

Beliau kemudiannya telah membuat satu laporan polis berkenaan satu ugutan yang dibuat melalui sistem pesanan ringkas (sms) yang dihantar ke nombor telefon bimbitnya awal pagi ini. Sms yang berbuny i:

( FOTO ) : TRAJEDI BAS TERHUMBAN KE DALAM GAUNG DI GENTING HIGHLAND


Kemalangan melibatkan bas persiaran terhumban ke dalam gaung sedalam lebih kurang 50 meter,  di Lebuh Raya Karak hala Kuala Lumpur (menuruni Genting Highlands) kira-kira jam 2.45 petang tadi. Mangsa terkini dilaporkan seramai 49 orang. Kerja-kerja menyelamat sedang dijalankan.

UPDATE :  

Setakat ini 33 orang disahkan maut dan 16 orang yang cedera dihantar ke Hospital Selayang. Mayat pertama yang berjaya dibawa keluar adalah seorang wanita. Bas yang terlibat dalam kemalangan adalah bas ulang-alik dan bukan bas persiaran seperti yang dilaporkan sebelum ini - (admin mohon maaf). Kerja-kerja menyelamat dan mengeluarkan mangsa sedang giat dijalankan.

GENGSTER DITAHAN POLIS SELEPAS BERBALAS TEMBAKANMenurut sumber yang diterima, seorang lelaki India dari satu kumpulan gengster telah berjaya ditahan oleh pihak Polis didalam satu kejadian berbalas tembakan di Selangor. Ia berikutan satu aduan mengenai kes samun bersenjata yang dilaporkan di balai berdekatan.

KEJAM !!! PUTERA ARAB SAUDI CULIK, ROGOL, BUNUH GADIS DAN CAMPAK MAYAT KE TEPI JALAN....!!!


Kisah ini khabarnya berlaku dalam bulan Jun tahun ini...

Polis di Jeddah, Arab Saudi telah mengesahkan berita bahawa seorang gadis telah dirogol dan dibunuh oleh seorang putera Saudi.

Cerita ini bermula apabila saksi di Samer, pinggir bandar Jeddah, melihat perempuan digugurkan daripada kereta JMC. Rakyat yang menyaksikan peristiwa itu segera membaluti gadis dengan selimut dan menghubungi polis.

( FOTO ) : DIPAPARKAN 2 DARI 5 GENGSTER YANG DITEMBAK MATI POLIS....

GAMBAR 1 - Check tengok... ada berapa das tembakan yang terkena di badannya.....?

PENGKEBUMIAN KEMATIAN PENJENAYAH DIARAK UMPAMA SEORANG HERO BANGSAWAN..!!!


Kita biasa lihat perarakan pengkebumian mayat oleh kaum cina atau india jika ahli keluarga mereka meninggal dunia. Jika yang mati itu adalah individu dari golongan kaya dan ternama, tidak hairanlah perarakannya juga grand.....

IMAM : TIDAK ADA ADEGAN CIUM MULUT HANYA BERLAGA PIPI SAHAJA

Wartawan sedang menemu bual Mokhtar (kanan)/ Pic: Sinar Harian
Wartawan sedang menemu bual Mokhtar (kanan)/ 
PENDANG : Video adegan jemaah cium mulut khatib sebaik selesai membaca khutbah Hari Raya Aidilfitri di sebuah masjid yang dikatakan berlaku di Daerah Pendang tersebar luas melalui laman sosial baru-baru ini.
Penyebaran video itu mengejutkan ramai pihak malah ada yang menyifatkan perbuatan tersebut dilakukan oleh golongan fahaman Syiah. Kelakuan yang dirakamkan dilihat pelik apabila beberapa jemaah meluru dan menunggu di belakang khatib.

CANTIK....SEKSI.... TAPI PLASTIK..!!!


Korang jangan tunjuk alim la bila tengok gambar di atas tu tak ada 'rasa' apa2...atau korang check balik, korang ni betul2 jantan ke tidak... hahaha....

MUDAH DAN MURAH : JUAL BELI SENJATA API SECARA ONLINE MELALUI FACEBOOK..... !!!


KUALA LUMPUR  - Bukan sahaja murah tetapi juga senang diperoleh, itu tanggapan yang dapat diungkap terhadap dua akaun Facebook yang mendakwa menjual senjata api dalam talian, di negara ini.

Satu daripada akaun itu mendakwa menawarkan pelbagai senjata api termasuk pistol, revolver dan 'assault rifle' dalam lingkungan harga antara RM500 dan RM15,000.