Friday 14 June 2013

TAHNIAH...!!! PERAK JOHAN KESELURUHAN TILAWAH AL-QURAN PERINGKAT KEBANGSAAN KE-56

Post image for JUARA TILAWAH AL-QURAN PERINGKAT KEBANGSAAN KALI KE-56


Majlis Tilawah Al-Quran Peringkat Kebangsaan kali ke-56 telahpun sampai ke malam penamat yang bertempat di negeri Kelantan.

Upacara penutupan majlis tilawah berkenaan akan disempurnakan oleh Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V.

Berikut adalah senarai pemenang Majlis Tilawah Al-Quran Peringkat Kebangsaan kali ke-56:

Johan Keseluruhan : Perak Darul Ridzuan

Juara:

Qari: Anuar bin Hasim (Perak)

Qariah: Hanizah Bte Hj Jalaluddin (Pahang)

Naib Juara:

Qari: Amir Rahmad bin Abbas (Terengganu)

Qariah: Nor azrah bte Ayob (Johor)

Ketiga:

Qari: Muhamad Haffaz bin Ali

Qariah: Marzian bte Mohd Deli (Kedah)

MENTERI BESAR PERAK DIKATAKAN CUBA PECAH-BELAHKAN UMNO...???


PERHIMPUNAN Agung UMNO pada sesetengah orang mungkin masih panjang, 5 bulan lagi.  Tapi di akhir-akhir zaman ini, masa berjalan macam roket, sedar tak sedar dah sampai masa yang ditunggu-tunggu sangat oleh banyak pihak itu dah sampai saja dah.

GEMPAR !!! ALIEN DALAM PETI SEJUK...!!!

Petani ditahan simpan alien dalam peti sejuk

Seorang petani ditahan selepas beliau dengan bangganya memaparkan foto makhluk asing di internet dan mendakwa menangkap makhluk tersebut.

( FOTO ) : NGERI..!!! MANGSA SAMUN DITETAK LEHER HAMPIR PUTUS, MASIH HIDUP.... SUBHANALLAH!Mangsa, Laud Adau, 68, Suku Kedayan, dari Kampung Kesusuk, Sapok Sipitang. Menurut mangsa ketika kejadian dia sedang tidur seorang diri di rumah kebun di Kg. Susuk Sapok Sipitang tiba-tiba didatangi oleh seorang lelaki yang tidak dikenali terus menetak mangsa menggunakan tombak sabit sebanyak 2 kali di bahagian leher dan tengkuk. 

PEMANCAR TU KENA CLOROX ATAU ANGIN KENCANG..... ADUHAI...LIM GUAN ENG..!!!


Memang kelakar.... bahasa facebooknya, gelak guling-guling.. ha! ha! ha! Bahasa Melayu adalah Bahasa Kebangsaan.... semua orang tahu pasal ni. Tapi macam mana seorang Ketua Menteri dalam sebuah negeri di negara ini boleh tersalah bahasa.... malah tidak dapat membezakan maknanya....

PEMANCAR TELEKOMUNIKASI MENARA UMNO PENANG JATUH...


GEORGE TOWN : Sembilan orang cedera, seorang daripadanya parah dalam kejadian angin kencang yang melanda 21 kawasan di Pulau Pinang pada pukul 6.45 petang Khamis.

Ketua Polis Pulau Pinang, Datuk Abdul Rahim Hanafi berkata, kejadian itu mengakibatkan sebuah pemancar telekomunikasi di atas Menara Umno di Jalan Macalister di sini jatuh dan menghempap beberapa kenderaan yang diparkir di tepi jalan.