Wednesday 18 June 2014

UJUDKAN 'PEGUAM NEGARA SYARIAH' UNTUK NON-MUSLIM LAKUKAN KESALAHAN SYARIAH ???


Salam 2 all.

Saya merujuk kepada kemelut penahanan 300 bibel versi bahasa Melayu oleh MAIS dan pendirian Peguam Negara tidak mahu mengenakan sebarang pertuduhan terhadap Persatuan Bible Malaysia.

TRAGEDI TONGKANG BAWA PATI KARAM DI PERAIRAN BANTING, SELANGOR


66 hilang tongkang bawa pendatang karam di perairan Banting
ANTARA 31 mangsa yang berjaya diselamatkan dalam kejadian sebuah tongkang yang membawa seramai 97 pendatang tanpa izin, karam di perairan Sungai Air Hitam, di Banting, tengah malam tadi. - Foto NSTP

SHAH ALAM : Sebuah tongkang yang membawa seramai 97 pendatang tanpa izin, karam di perairan Sungai Air Hitam, di Banting, tengah malam tadi.

(VIDEO) : MICHAEL SCHUMACHER SELEPAS SEDAR DARI KOMA


Video yang bakal admin kongsikan ini sedikit sebanyak mungkin mengundang rasa hiba dikalangan para peminatnya selepas lagenda Formula 1, Michael Schumacher,  sedar daripada koma selama enam bulan.

UM 'HALAU' PELAJAR PEREMPUAN BERPURDAH KETIKA DI DALAM DEWAN PEPERIKSAAN ???


Seorang pelajar perempuan Universiti Malaya (UM) berang dengan tindakan kakitangan UM mengarahkannya menanggalkan purdah. 

ADUN 'CELAKARAYER' DAP DITAHAN POLIS


Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Seri Delima, R.S.N. Rayer ditahan polis berhubung kenyataan 'celaka' yang diucapkannya pada persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) baru-baru ini.

BERITA BAIK : PERODUA VIVA TURUN HARGA SEHINGGA RM5,300 DI SELURUH NEGARA MULAI HARI INIPerodua mengurangkan harga atas jalan semua varian Viva sehingga RM5,300, berkuat kuasa hari ini, di semua 181 premis jualannya di seluruh negara.

Dalam satu kenyataan, Perodua berkata ia juga akan memberi bonus tunai RM800 kepada mereka yang menempah Viva mulai hari ini hingga 31 Ogos.

( VIDEO ) : DEMO BEKAS AHLI DAP DESAK LIM KIT SIANG TUNJUKKAN DOKUMEN BUKTI KERAJAAN BN RASUAHLokasi : Pintu masuk ke Parlimen, Kuala Lumpur

Acara : Penyerahan surat mendesak Lim Kit Siang bekerjasama dengan
mengemukakan bukti kepada SPRM mengenai rasuah dalam kerajaan BN

DATUK PADUKA RAHMAH OTHMAN DI PUSAT JAGAAN ORANG-ORANG TUA ???


MASIH INGAT LAGI dengan Datuk Paduka Rahmah Othman seorang ahli politik veteran UMNO/Barisan Nasional. Beliau pernah dilantik sebagai Timbalan Menteri Penerangan dan kemudian Timbalan Menteri Pengangkutan oleh Perdana Menteri Malaysia,Tun Dr Mahathir Mohamad.

GEMPAR ! (VIDEO) NAGA DITEMUI TERBANG DI KULIM KEDAH ???!!!


BIAR BETUL ???!!! Bahasa Indonesia nya sebut sebagai... YANG BENAR ???!!!Suspen beb! Cuba tengok betul-betul dan dengar suara yang terakam di dalam klip video tersebut.....

KERAJAAN SELANGOR 'GADAIKAN' TANAH REZAB MELAYU KEPADA BUKAN MELAYU ???

trm513

Ini kes berat dan paling ditakuti sejak sekian lama... baru enam tahun Pakatan Rakyat perintah Selangor sudah jadi macam-macam, dalam Laporan Audit Negara 2013 siri dua, satu penemuan mengejutkan berlaku di Selangor.

MASJID DIREMPUH 2 KENDERAAN


IPOH : Pintu pagar utama Masjid Sultan Yusof di Rapat Setia, di sini, rosak teruk selepas dirempuh dua kenderaan yang terbabit dalam satu kemalangan berhadapan masjid berkenaan petang semalam.

AWAS ! LANTAI LICIN !!!


Hati-hati pak cik !!! Ops!!!

AWAS !!! DENDAM GADIS PELACUR NEKAD AKAN DEDAH 'DIARI RAHSIA' SKANDAL VVIPKuala Lumpur, 17 Jun – Seorang gadis berusia 25 tahun mendakwa telah melayan seramai 800 lelaki yang terdiri daripada golongan atasan antaranya orang kenamaan, ahli politik, peguam dan ahli perniagaan sepanjang 8 tahun dipaksa menjadi pelacur.