Saturday 9 November 2013

TAHNIAH.... TING TAI FOOK KETUA PEMUDA MCA PERAK

TAHNIAH...Ting meraikan kejayaan bersama para penyokongnya pada Konvensyen dan Pemilihan Sayap Pemuda MCA Perak di Ipoh pada Sabtu. - FotoBERNAMA

IPOH : Ketua Pemuda MCA Bahagian Lumut Ting Tai Fook dipilih sebagai Ketua Pemuda MCA Perak yang baharu dalam pemilihan sayap parti itu pada Konvensyen Pemuda MCA negeri, Sabtu.

2 ADUN BN PERAK BAKAL LOMPAT PARTI SELEPAS JUMPA ANWAR ... ???Menteri Besar, Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir menganggap tweet berhubung pertemuan sulit antara dua orang Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) BN Perak dengan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah mainan politik semata-mata.

HARGA TIKET FERI LANGKAWI AKAN DINAIKKAN ... ???


Dikhabarkan oleh Mc , seorang sahabat yang menetap di pulau Langkawi memberitahu bahawa syarikat yang menguruskan feri ke pulau Langkawi akan membatalkan diskaun khas kepada penduduk tempatan bermula dari 15 November ini.

NEGARA ANGGOTA UNESCO BERMINAT DAPATKAN KEPAKARAN BIDANG PENDIDIKAN MALAYSIA

PARIS, 8 Nov  — Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata beberapa negara anggota Pertubuhan Pendidikan, Saintifik dan Kebudayaan Pertubuhan Bangsa Bersatu (Unesco) berminat untuk mendapatkan kepakaran Malaysia terutamanya dalam bidang pendidikan.

CULIK : FREDDIE TELAH DITEMUI


Semalam dilaporkan, seorang guru bahasa Inggeris sekolah swasta warga Britain, Sarah Joseph, 38 tahun,  trauma kerana anak sulungnya,  Freddie Joseph, 20 bulan, diculik sekitar jam 6 petang semalam di rumah teres 2 tingkat mereka, terletak di Jalan Terasek, Bangsar, Kuala Lumpur.


Seorang lelaki dilaporkan masuk ke dalam kawasan rumah dan kemudian melarikan anak kecil itu ke kenderaan Toyota Camry, dillapor menggunakan nombor pendaftaran, BKP 4386 berwarna putih diparkir di luar rumah. Berkemungkinan besar, nombor pendaftaran itu palsu. Sarah cuba mendapatkan kembali Freddie daripada lelaki bersenjata tajam terbabit tetapi gagal. Kenderaan penculik itu dipandu oleh wanita.

PENERBIT ERMA FATIMA KALAH SAMAN DARI REBECCA NUR ISLAM


rebeca
Kuala Lumpur : Pelakon, Rabecca Nur Islam Ahmad, yang menang saman terhadap pengarah Erma Fatima dan syarikatnya, mahu rakan artis berani mengambil tindakan ke atas penerbit atau pengarah yang menindas mereka.
Rabecca, 27, pelakon filem Keramat, berkata setiap artis seperti kerjaya lain di negara ini mempunyai hak di sisi undang-undang untuk menuntut keadilan jika mendapati mereka dianiaya.

PULAU BATU PUTIH : SIAPA SALAH, TUN M ATAU PAK LAH .. ???


Batu Putih Tun Mahathir Bersalah Kerana Pak Lah Mohon Rakyat Terima Keputusan ICJ

Menarik isu Batu Putih Hak Singapura Tun Dr Mahatir Yang Bersalah Manakala Pak Lah Yang Dibebaskan Dari Tuduhan

SUBHANALLAH ..... JENAZAH MASIH SEMPURNA, KAIN KAPAN MASIH ELOK, PUSARA BERBAU WANGI....

Foto

SEGAMAT 8 Nov. - Penemuan 12 jenazah dalam keadaan sempurna biarpun telah dikebumikan dalam tempoh lapan hingga 12 tahun lalu mencetuskan kejutan dalam kerja pemindahan Tanah Perkuburan Islam Kampung Batu Badak di sini yang dibuat bagi memberi laluan pembinaan Lebuh Raya Segamat-Tangkak.

4 CEDERA, BUMBUNG DI KEDAI PASAR BORONG SELANGOR RUNTUH


SERDANG - Empat cedera apabila barangan runcit yang disimpan di loteng sebuah kedai jatuh menimpa mereka setelah silingnya runtuh hari ini.

'SEBENARNYA ADI PUTRA KENAL ISTERI SAYA, KENAPA MENAFIKAN?'

Sebelum ini kecoh dunia hiburan tanah air apabila seorang lelaki telah tampil dengan pengakuan yang pelakon lelaki popular, Adi Putra, atau nama sebenarnya Mohd Hadi Putera Halim, 32, telah menghantar mesej lucah melalui aplikasi telefon Whatsapp kepada isterinya.