Monday 21 October 2013

MUKHRIZ MENANG DALAM KEKALAHAN........


Mukhriz 'kalah dalam kemenangan'......

PENSYARAH UPSI, SANDARAN BN DI PRK DUN SG. LIMAU

prk sg limau

Pensyarah kanan Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI), Prof Dr Suhaimi Lazim, 52, yang juga Ahli Jawatankuasa Umno Bahagian Jerai, calon Barisan Nasional (BN) untuk pilihan raya kecil (PRK) kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Sg Limau, Kedah.

KOMEN ORANC CHINA TERHADAP ORANG CINA MALAYSIA...

The Chinese Dilemma: Ye Lin Sheng

BACA APA PENULIS BERBANGSA CINA DARI CHINA ( BEIJING ) KATA BERKENAAN CINA MALAYSIA :

Pandangan ini adalah dari Ye Lin-Sheng yang berasal dari China tetapi seorang ahli perniagaan di Malaysia, Hong Kong dan Australia, Thailand, Singapura, Britain dan Amerika Syarikat. Dalam buku Ye Lin-Sheng The Chinese Dilemma (East West Publishing, Australia, 2003), Ye Lin-Sheng menulis:

INILAH SEBAB KENAPA MB KEDAH DIPILIH UNTUK VICE PRESIDENT...........


MB Kedah Dan Wakil Rakyat BN Sinting Seluar Harung Bah Tolong Rakyat
Kalau nak lihat pemimpin berjiwa Rakyat atau tidak, tunggulah apabila Rakyat susah, mereka turun padang atau tidak. Sekarang musim banjir di sebalah Utara tanahair terutama negeri Kedah dan Pulau Pinang. Orang utara panggil banjir sebagai bah. Inilah ciri-ciri Wakil Rakyat yang Rakyat perlukan. Seorang Menteri Besar dan Ahli Parlimen "sinting" kaki seluar untuk turun mengharung banjir membantu Rakyat.

'SARAVANAN' SIBUK PASAL LEMBU KORBAN DI SEKOLAH....SEBAB LEMBU ITU 'MAK' DIA...!!!!


Sulah puluh-puluh tahun olang Islam sembilih lombu tatak apa hat. Hali ini, Ini india paria Saravanan (tatak tau nama butut ka nama tipu) boleh komplen olang Islam sembilih lombu di sekolah. Lu ingat ini mana punya negala. Ini Malaysia ma. Bukan India sana ma. Lu ada mabok minum todi ka..?? 

ALI RUSTAM KESAL, MELAYU MELAKA SAMA MACAM CINA MELAKA.......


Bekas Ketua Menteri Melaka Datuk Seri Mohd Ali Rustam sedih dan kesal kerana dari enam bahagian UMNO di negeri itu, hanya satu yang mengundinya untuk jawatan Naib Presiden UMNO. Itu pun dri bahagiannya sendiri.

PESTA DADAH PELAJAR KOLEJ

1

GEORGETOWN : Sekumpulan 18 penuntut kolej dan seorang anggota polis Bukit Aman ditahan selepas mereka mengadakan pesta dadah di sebuah pangsapuri di Sungai Nibong, kira-kira 8 pagi semalam.

PERWAKILAN PUTERI TERIMA MESEJ LUCAH

1
Mesej lucah yang diterima beberapa perwakilan Puteri UMNO.
BENTONG: Beberapa perwakilan Puteri UMNO yang hadir pada mesyuarat perwakilan di Dewan Majlis Perbandaran Bentong, di sini terkejut apabila menerima video dan mesej lucah di telefon masing-masing daripada nombor tidak dikenali.

JAMALUL KIRAM III ( SULTAN SULU ) KEMBALI KE RAHMATULLAH...

sulu20102013

Anda...lebih-lebih lagi ahli keluarga yang terkorban di dalam Operasi Lahad Datu, pastinya tidak akan melupakan peristiwa dan sejarah tersebut.....di mana... seramai lapan (8) orang anggota polis dan seorang tentera Malaysia telah terkorban dalam operasi ke atas penceroboh berkenaan, Mac lalu.

BANJIR DI DAERAH MANJUNG : 500 PENDUDUK DIPINDAHKAN


IPOH : Sejumlah lebih 500 penduduk di lima kampung di Daerah Manjung dipindahkan ke dua pusat pemindahan banjir selepas kawasan penempatan mereka dinaiki air berikutan hujan sejak tengah hari semalam.