Friday 31 May 2013

BAHASA JIWA BANGSA....


Admin dapat gambar ni ... ( di sini  )
Kelakar giler....
Kalau tak fasih ber Bahasa Melayu sekalipun.... ejaan tu betulkan ler...
Hadoiiii.....budak taska baca pun gelak guling2 ... hahaha
Lemah lutut kome oiiii.....!!!

SALLEH SOKONG HALANG IZZAH JEJAK KAKI KE SABAH


Salleh Said Keruak

KOTA KINABALU - Timbalan Ketua Perhubungan Umno Sabah Datuk Seri Salleh Said Keruak menyokong penuh keputusan kerajaan negeri meminta Pengarah Jabatan Imigresen Negeri menghalang naib presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) Nurul Izzah Anwar memasuki Sabah semalam.
   
Beliau berkata kuasa menghalang seseorang daripada memasuki Sabah disebut dengan jelas oleh Seksyen 66 Akta Imigresen.
   
"Bagaimanapun, peruntukan undang-undang berupa rayuan, sentiasa ada bagi Nurul Izzah. Saya percaya keputusan ini bukan bersifat politik, tetapi untuk menjaga kepentingan dan kestabilan Sabah.

NIKMAT KEWAJIPAN MENZIARAHI ORANG SAKITAbu Hurairah ra meriwayatkan: “Aku mendengar Rasulullah saw bersabda: “Kewajiban seorang muslim terhadap seorang muslim yang lainnya lima perkara, iaitu: Menjawab salam, menziarahi orang sakit, mengiringi jenazah ke perkuburan), memenuhi jemputan dan mendoakan orang yang bersin.” [HR Bukhari & Muslim]

KERABAT DIRAJA KEDAH DISERANG 4 LELAKI TIDAK DIKENALI DI PHUKET

Foto
Pengawal peribadi cedera diserang empat lelaki.
Kangar: Bukit Aman akan berhubung dengan Interpol bagi mengenal pasti motif serangan ke atas rombongan Pengerusi Ahli Jemaah Pemangku Sultan Kedah Tan Sri Tunku Annuar Sultan Badlishah di Phuket, Thailand.

ENGGAN DIIKAT JAMIN....AKHIRNYA SAFWAN ANANG BEBAS DENGAN IKAT JAMIN.... !!!!


Pada 29 Mei lalu, Safwan Anang menolak ikat jamin sebagai bantahan kepada kerajaan berhubung isu tangkapan bermotif politik. Safwan didakwa dibawah Seksyen 4(1)(b) Akta Hasutan berhubung ucapannya di Dewan Perhimpunan Cina KL-Selangor (KLSCAH), 13 Mei lalu. Baru dua hari dipenjarakan sudah tidak tahan. Hari ini, lebih kurang pukul 10.20 pagi, beliau dibebaskan dari penjara Sungai Buloh selepas bersetuju menandatangani borang ikat jamin. 

BANDUAN BERJAYA LARIKAN DIRI....???

Hiasan

KUANTAN, 30 Mei  -- Seorang banduan melarikan diri ketika dibawa menaiki Black Maria di perkarangan bangunan mahkamah di Indera Mahkota di sini hari ini (semalam).

PETROL 'AJAIB'... MUKJIZAT UNTUK BUMI KELANTAN...???


Gempar seluruh negara apabila sebuah keluarga di Kelantan mendakwa minyak petrol muncul tanpa disangka dalam telaga milik mereka di Pasir Pekan, Kelantan. Kejadian itu disedari kira-kira dua minggu lalu ketika salah seorang ahli keluarga itu membersihkan telaga tersebut.

PELURU BERPANDU SYRIA DIBELI DARI RUSIA

GAMBAR fail menunjukkan sistem pertahanan peluru berpandu S-300 milik Rusia.

BEIRUT - Presiden Syria, Bashar al-Assad mengaku dalam satu wawancara yang disiarkan semalam bahawa Rusia telah menghantar sistem pertahanan peluru berpandu yang canggih ke negaranya.

( FOTO ) : INIKAH GURU CINA RASIS BANGSAT YANG MENGHINA MELAYU....???


Foto di atas adalah salinan repot yang dibuat oleh ibu seorang murid dari SMK Gelang Patah tentang seorang guru Cina yang rasis. Cerita tentang repot ini telah dimuat naik oleh blog Apple Biru (SINI) dan Air Suam (SINI).

Blogger dtenggara telah dapat mengesan siapakah cina rasis melampau yang dungu tak de otak itu... Tentu ramai yang nak tahu... Namanya Poh Kim Thye....

Betulkah ini orangnyer....? Siapa boleh sahkan...???

TRAJEDI BOT KARAM : MAYAT PERTAMA DITEMUI


Penduduk rumah panjang di Rh Tevok menemui mayat Tujok Lah, 44, tidak jauh dari tempat bot ekspres yang dinaikinya karam kira-kira pukul 7 pagi Khamis.

Tujok, kaum Orang Ulu dari Rh Sking, Ng Merit dekat sini antara 14 mangsa yang dilaporkan hilang dalam tragedi bot karam setelah terlanggar batu.

Mayat Tujok Anak Lah, 44 tahun, dijumpai penduduk kampung dekat Wong Tukuk, kira-kira 30 minit dari lokasi nahas.  SUMBER