Saturday 22 October 2011

HIMPUN ~ SELAMATKAN AKIDAH UMAT ISLAM.... AMAN, DAMAI, HENING DAN SYAHDU...


 @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

 Keadaan di pintu masuk stadium... tiada FRU... suasana sgt aman......

Ketibaan Hassan Ali di sambut dengan penuh mesra.
"Saya akan hadir, melangkah keluar dari rumah atas nama Aqidah, saya akan berada di situ selama tiga jam atas nama Aqidah serta kepulangan saya ke rumah juga atas nama Aqidah, tidak tidur malam kalau saya tidak pergi kerana ia adalah isu Aqidah,kalau bola, Selangor lawan Kelantan tiada keperluan untuk saya hadir."

Hassan Ali menyampaikan ucapannya.....
HIMPUN bukan bertujuan menimbulkan ketengangan mahupun meniup api kemarahan dikalangan umat Islam dan penganut Kristian. Katanya kesempatan perjumpaan ini adalah untuk menyedarkan serta umat Islam tentang kebejatan isu keruntuhan aqidah, tegas beliau.
"Ini adalah perhimpunan yang aman, berbudaya dan sopan, yang penting penganjuran ini bukanlah untuk menimbulkan ketegangan dan emosi yang tidak terkawal antara penganut Islam dan bukan Islam." Team Hafiz Al-Quran pun tidak ketinggalan menghadirkan diri.....
Mufti Perak, Dato Seri Harussani Zakaria.... hadir di HIMPUN.....inilah ulamak sejati yg paling di benci oleh pembangkang....


 Ada pihak yg tidak bertanggungjawab, cuba menyebarkan risalah kristian ini kepada hadirin...
 Team PERKASA... memberikan sokongan .... meriah sekali...
 Stadium yg mula dipenuhi oleh hadirin...
Syabas golongan muda....Platform ini sebagai platform penting bagi mempertahan akidah kita dan anak-anak kita. - Pensyarah, Yusri Mohamad 
Pemidato ke - 2 , Dr. Azhar ( pangkaji fenomena murtad di Malaysia  Badrul Sani Baharuddin ~ himpun ini tidak berpihak kepada mana2 parti politik.

MUAMMAR GADDAFI DIBUNUH...!!!!!


Ini adalah imej yang mendakwa pemimpin Muammar Gaddafi telah dibunuh.

Bekas Pemimpin Libya, Muamar Gaddafi terbunuh dalam pertempuran dengan rejim yang menumbangkan pemerintahan pemimpin berkenaan secara pemberontakan.

Rejim berkenaan yang dikenali sebagai Majlis Peralihan Kebangsaan (NTC) mengesahkan Gaddafi terbunuh dalam serangan terakhir di bandar Sirte.

Imej yang ditangkap: Gambar dari telefon bimbit, menunjukkan pemimpin Muammar Gaddafi cedera, diedarkan tidak lama selepas berita penangkapan beliau didedahkan

Rakaman telefon mudah alih, dikeluarkan tidak lama selepas berita penangkapan itu berlaku, muncul gambar yang menunjukkan Gaddafi dalam keadaan berdarah di kepala.

Majlis Kebangsaan Peralihan rasmi Abdel Majid Mlegta berkata: 'Dia (Gaddafi) juga ditembak di kepalanya. Terdapat banyak tembakan dilepaskan oleh kumpulan ini dan dia akhirnya mati. '

Beliau berkata Gaddafi telah ditembak mati kerana dia cuba melarikan diri, manakala sumber lain berkata Gaddafi telah ditembak diperutnya sekurang-kurangnya sekali dengan peluru 9mm.
MAYAT GADDAFI DIKASARI......
KEJAM...

 Rakaman televisyen menunjukkan mayat bekas pemimpin Libya, Muammar Gaddafi yang berlumuran darah diheret dan dikasari pasukan tentera anti Gaddafi. 

Dalam rakaman yang disiarkan Al Arabiya, muka Gaddafi berlumuran darah dan tentera anti-kerajaan mengheret mayat bekas pemimpin itu di atas tanah manakala terdapat kesan luka di kepalanya.

Sementara itu, rangkaian televisyen Al Jazeera menyiarkan rakaman mayat Gaddafi yang hampir bogel sehingga paras pinggang diletakkan di atas tanah.

Selain itu, Al Jazeera turut menyiarkan gambar mayat Gaddafi di belakang ambulans dan mukanya tidak berlumuran darah. – REUTERS 


Kematian Muammar Gaddafi dalam serangan anggota tentera kerajaan sementara awal hari ini menamatkan pemburuan ke atasnya selama dua bulan sejak kerajaannya tumbang pada Ogos lalu setelah ibu negara Tripoli jatuh ke tangan pemberontak.Kematiannya yang tragis itu disambut dengan sorakan kegembiraan oleh rakyat Libya, terutama pemberontak yang berusaha mengulingkannya melalui tunjuk perasaan sejak Februari lalu yang kemudian bertukar menjadi pemberontakan berdarah.Selepas kejatuhan Tripoli, pemimpin itu cuba mempertahankan kuasanya dengan penyokong dan tentera yang setia dengannya melancarkan serangan balas dari kubu kuatnya di Sirte, bandar kelahirannya dan Bani Walid.
Namun, bandar Sirte tumbang ke tangan tentera pemberontak awal bulan ini dan pertempuran sengit berterusan di bandar itu dan Bani Walid sehingga Gaddafi terbunuh di tangan musuhnya yang dibantu tentera Pertubuhan Pakatan Perjanjian Atlantik Utara (NATO) awal hari ini.


Pemberontakan di Libya bermula sejak Februari lalu setelah mendapat inspirasi daripada kebangkitan rakyat di Tunisia, Mesir dan Yemen.
Ia bermula dengan tunjuk perasaan bagi mendesak diadakan reformasi sebelum bertukar menjadi pemberontakan unutk menggulingkan Gaddafi yang telah memimpin Libya selama 42 tahun.
Rakyat Libya menyifatkan Gaddafi sebagai seorang diktator.
Sepanjang pergolakan selama hampir lapan bulan itu, rakyat Libya melancarkan berpuluh-puluh tunjuk perasaan dan beribu-ribu nyawa terkorban apabila tentera yang setia Gaddafi melancarkan serangan ke atas pihak yang anti-rejim.
Namun, pihak anti-Gaddafi tidak mengalah sebaliknya meneruskan pemberontakan dan serangan dengan bantuan NATO, sehingga menawan satu demi satu bandar di Libya termasuk Tripoli sehingga memaksa bekas pemimpin itu melarikan diri dan bersembunyi tanpa diketahui lokasinya.
Kematiannya membawa kejatuhan seorang lagi pemimpin Arab selepas Presiden Mesir, Hosni Mubarak dan Presiden Tunisia, Zine El Abidine Ben Ali digulingkan dalam kebangkitan rakyat di dunia Arab.
Kematiannya membuktikan Gaddafi adalah seorang pejuang yang sanggup mati demi mempertahankan negaranya. - Agensi
Antara fakta-fakta tentang Libya yang tidak diketahui ramai:

Gaddafi bertindak menutup bank-bank swasta dan menubuhkan bank pusat yang membiayai projek-projek bermanfaat tanpa mengenakan sebarang faedah.

Bank pusat Libya membiayai projek satelit komunikasi yang pertama di benua Afrika. 45 negara Afrika berjaya menjimatkan US$500 juta setahun dalam bentuk faedah yang perlu dibayar kepada syarikat komunikasi Eropah sebelum pelancaran satelit Afrika dalam tahun 2007.

Membina sungai buatan manusia sepanjang 4,000 kilometer merangkumi 3 paip yang menelan kos US$33 billion untuk membekalkan air minuman, pengairan pertanian, minyak dan gas kepada 70% penduduk Libya.

Petani dikecualikan daripada membayar cukai sebagai galakan supaya mereka terus menghasilkan bekalan makanan yang mencukupi untuk penduduk Libya.

Perubatan dan pendidikan adalah percuma. Semua pelajar yang menyambung pengajian di universiti luar negara diberi biasiswa penuh oleh kerajaan Gaddafi.

Gaddafi zalim dan menganiaya rakyat sendiri? Jangan percaya dengan propaganda media barat!
VIDEO 21 SAAT AKHIR HIDUP GADDAFI SEBELUM D TEMBAK D KEPALA !!