Friday 14 March 2014

#MH370 - KENAPA SATELIT USA GAGAL KESAN MH370 .... ????

Kapal USS KIDD dikatakan tercanggih milik Amerika Syarikat kini berada di Lautan Hindi

Jika diperkatakan tentang kemajuan, maka secara automatik, seluruh manusia di bumi ini akan merujuk kepada Amerika.

Segala penciptaan baru, penemuan baru, peralatan canggih mahupun senjata pembunuh terhebat, semuanya pasti dikaitkan dengan Amerika.   Biarpun Jerman, Rusia atau Perancis serta Korea dan China turut terkenal dengan berbagai aset hebat, namun Amerika telah menjadi ‘simbol’ kemajuan dan terpahat sebagai tamadun tertinggi di zaman ini.

#MH370 - PERANCIS TAWARKAN DIRI MENYERTAI OPERASI MENCARI MH370


KUALA LUMPUR : Kerajaan Perancis hari ini menawarkan bantuan kepada Malaysia untuk menyiasat kehilangan pesawat MH370 yang dalam penerbangan dari Kuala Lumpur ke Beijing.

#MH370 - OPERASI MENCARI SALAH TEMPAT ....?????

AHMAD SABIRIN ARSHAD

IMEJ satelit tidak dapat mengesan lokasi sebenar MH370, skop pemantauan diperluaskan Misteri kehilangan pesawat MAS, MH370 yang dalam perjalanan ke Beijing, China pada 8 Mac lalu dengan memuatkan 239 penumpang dan anak kapal masih lagi misteri sehingga menjadi tumpuan serata dunia.

#MH370 - PAKAR AEROANGKASA TEMPATAN BINGUNG PESAWAT MH370 'HALIMUNAN' SECARA TIBA-TIBA

MH370

KUALA LUMPUR - Setakat rencana ini ditulis, para pakar penerbangan tempatan masih merasa bingung dengan peristiwa yang membawa kepada kehilangan pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH370 pada awal pagi 8 Mac lepas.

#MH370 - VIETNAM SEMAKIN LEMAH, OPERASI MENCARI MH370 BERALIH KE LAUTAN HINDI.....

vietnam


Salah seorang juruterbang tentera udara Vietnam ketika melakukan penerbangan dalam usaha mencari MH370 yang hilang. -foto AFP

PHU QUOC : Timbalan Ketua Pengarah Pengurusan Trafik Udara Doan Huu Gia pada Khamis masih bingung berhubung apa yang ditunggu-tunggu oleh kumpulan wartawan di Pulau Phu Quoc.

#MH370 - PENCARIAN SEMAKIN MENGELIRUKAN....


1. Sebelum ini timbul persoalan tentang signal MH370 yang hilang daripada radar. Maka ramai yang speculate tentang transponder kapalterbang Boeing 777-200ER.

#MH370 - KAPAL PEMUSNAH BERPELURU USS KIDD DIARAH KE LAUTAN HINDI....PULAK....


Tentera Laut Amerika Syarikat (AS) pada hari Khamis mengerahkan kapalnya bergerak ke Lautan Hindi untuk mencari pesawat Malaysia yang hilang ekoran laporan pesawat tidak henti-henti menghantar isyarat bunyi (ping) kepada satelit selepas terputus hubungan radar.

GEMPAR !! ORANG RAMAI LIHAT KERTAS BERKILAUAN JATUH DARI UDARA .......

Penduduk gempar objek berkilauan di langit

KUALA KRAI - Pemandu kereta sewa daerah ini dan orang ramai yang melalui jalan berhampiran Pasar Besar Kuala Krai gempar apabila mendakwa melihat objek seperti kertas bersaiz A4 yang berkilauan di langit kira-kira jam 3.15 petang kelmarin.

#MH370 - BEG GALAS WARTAWAN TV HONG KONG DI CURI

Wajah suspek

Seorang wartawan TV yang berasal dari Hong Kong China mendakwa beg galas miliknya hilang akibat dicuri.

#MH370 - TIADA BUKTI SAHIH MH370 DITEMBAK JATUH OLEH TENTERA US DI LAUTAN HINDI


Tiada bukti sahih dan kukuh yang mengatakan bahawa pesawat MH370 milik Penerbangan Malaysia (MAS) yang hilang sejak Sabtu lalu berkemungkinan ditembak jatuh oleh sebuah pengkalan tentera Amerika Syarikat di Lautan Hindi.

#MH370 - APA SEBENARNYA YANG BERLAKU DI DALAM KOKPIT MH370 ???

MH370

SHAH ALAM - Apa sebenarnya berlaku terhadap pesawat MAS MH370 yang hilang sejak enam hari lalu masih lagi menjadi misteri kepada dunia sehingga hari ini.

#MH370 - BOMOH WANITA INDONESIA DAKWA PESAWAT MH370 TERHEMPAS DI KAWASAN PAYA, HUTAN TEBAL ?????


Satu lagi spekulasi baru telah muncul namun kini datangnya dari negara seberang, Indonesia. Walaubagaimanapun, spekulasi ini tidak harus diterima dan dijadikan petunjuk konkrit kerana ia datangnya dari seorang bomoh Indonesia!

#MH370 - NASA TURUT BANTU PENCARIAN MH370


FlORIDA 14 Mac - Pentadbiran Aeronautik dan Angkasa Lepas (NASA) dilaporkan turut menghulurkan bantuan dalam usaha mencari dan menyelamat pesawat Malaysia Airlines MH370 yang didapati hilang berhampiran Teluk Siam, enam hari lalu, semalam.

#MH370 - KOD PENERBANGAN MH370 DITUKAR KEPADA MH318 (KL - BEIJING) DAN MH319 (BEIJING - KL)

KUALA LUMPUR: Penerbangan Malaysia (MAS) mengumumkan penukaran kod penerbangan bagi laluan Kuala Lumpur-Beijing-Kuala Lumpur sebagai menghormati penumpang dan anak kapal pesawat MH370 berkuatkuasa esok.