Sunday 17 February 2013

5 PERKARA BAKAL LEBURKAN PAS....???!!!


Besut - PAS bakal hilang kuasa pada PRU ke -13 kali ini apabila memperlihatkan 4 perkara yang membelenggu pemimpin PAS ketika ini. 

Perkara pertama PAS ditolak umat Islam di Malaysia kerana "Amanat Haji Hadi" yang gagal diselesaikan yang memberi kesan perpecahan kepada umat Islam hingga kini. 

RAJA BAHRIN MASUK PAS HANYA UNTUK BERBOHONG...???


Dato’ Raja Baharin yang baru menyertai Pas telah membuat pembohongan dengan berkata bahawa kerajaan negeri, di bawah pimpinan Dato’ Ahmad Said mahu runtuhkan Pasar Payang dan menghalau peniaga.

Beliau berkata, dalam ceramahnya di perhimpunan Pas kelmarin di Banggol Peradong, dekat sini.

PRU 13 : JENTERA BN LUMUT SIAP SEDIA...!!!


Parti-parti komponen Barisan Nasional (BN) Parlimen Lumut sudah bersedia di tahap maksima dalam menghadapi Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) yang diramal berlangsung tidak lama lagi, kata Menteri Besar Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir.
Dalam perhimpunan jentera BN parlimen tersebut, beliau yang juga Ketua UMNO Bahagian Lumut turut memuji semangat yang ditonjolkan ahli jentera, sekaligus memberi petanda positif kepada BN di peringkat Parlimen Lumut atau negeri.

BERSETUJU DIUSIR DENGAN SYARAT.......


Orang ramai dinasihati tidak membuat sebarang spekulasi dan mengeluarkan kenyataan-kenyataan yang hanya mengeruhkan keadaan. Serahkan kepada pihak polis dan tentera kita yang tahu apa yang mereka patut lakukan ketika ini dalam menghadapi kumpulan tersebut.

Kumpulan penceroboh dari selatan Filipina yang dikepung di Kampung Tanduo di sini bersetuju dengan proses pengusiran mereka tetapi terlebih dahulu ingin berjumpa personaliti tertentu.

AZIZAN JUAL BAJU AYAT AL-QURAN DI KULIM...???

Jual baju ayat al-Quran

KULIM - Seorang kakitangan awam kecewa dengan tindakan sesetengah premis yang dengan sengaja menjual baju dipenuhi ayat al-Quran dan kalimah ALLAH SWT secara terbuka.

Mohd Tarmizi Rejab berkata, pihak pengedar tidak seharusnya menjual pakaian seumpama itu kerana ia akan menimbulkan rasa tidak puas hati dalam kalangan masyarakat Islam lebih-lebih lagi sekiranya ia dipakai di pusat hiburan.

18SX : MELAMPIAS NAFSU BINATANG PADA LEMBU..!!!

HIASAN

Batu Pahat : Tindakan seorang warga asing yang cuba melampiaskan nafsu luar tabiinya terhadap seekor lembu di sebuah ladang di Sri Sulong, Parit Sulong di sini, membawa padah apabila niatnya disedari penternak lembu berkenaan sebelum ditahan.
Lelaki berusia 30-an itu dikatakan pernah ‘menyetubuhi’ lembu betina lain hingga mati dengan mengikat dua kaki belakang lembu betina bagi mengelak dia ditendang haiwan berkenaan ketika asyik ‘berasmara’. 

MESEJ TUN M KEPADA PENGUNDI CINA....DAN LAIN-LAIN JAWAPAN....Tun Dr Mahathir Mohamad masih cergas dan terus bekerja walaupun sudah hampir 10 tahun bersara daripada jawatan Perdana Menteri Malaysia.

Pada usia hampir menjangkau 88 tahun pada 10 Julai ini, beliau masih ke pejabat pada setiap hari bekerja manakala pada hujung minggu, menyampaikan ucapan apabila menerima jemputan.
Selain itu, beliau turut menulis di dalam blognya, CheDet, dan menyumbang artikel kepada akhbar The News Straits Times dan Utusan Malaysia.

( VIDEO ) BIBIK INDON YANG KEJAM.....Seorang pembantu rumah di tahan polis untuk siasatan selepas perbuatannya melambung anak majikannya yang berusia empat bulan sehingga terjatuh berjaya dirakam melalui CCTV.

Majikan tersebut yang juga merupakan seorang peniaga berusia 42 tahun, membuat laporan polis selepas perbuatan pembantu rumahnya yang berusia 24 tahun itu disaksikan sendiri oleh beliau menerusi komputer ribanya ketika sedang minum di sebuah restoran pada pagi tersebut.