Friday 22 November 2013

MISTERI BATU TERBAKAR SELAMA RIBUAN TAHUN DI TURKIKira-kira 80 km sebelah barat daya dari ibu kota daerah Turki " Antalya " , bersebelahan dengan bandar Cirali di sebelah barat daya Turki , Ada batu yang terus menyala ini terletak di sebuah gunung yang berbatu dan di dalam batu itu terus mengeluarkan api yang menyala selama ribuan tahun lamanya.

RAHSIA SURAT TUN M UNTUK NIK AZIZ


DALAM satu perjumpaan dengan bloggers pelbagai kaum di Kuala Lumpur pada Januari 2011, bekas Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Aziz Nik Mat ditanya kenapa Pas seolah-olah tidak mahu melaksanakan hudud.

'TUHAN HARUN' DISERANG STROKE, SUKARKAN SOAL-SIASAT


KUANTAN 22 Nov. - Siasatan ke atas ketua kumpulan ajaran sesat yang dikenali sebagai 'Tuhan Harun' menghadapi sedikit kesulitan berikutan lelaki itu gagal berkomunikasi dengan baik selepas diserang simptom angin ahmar.

30 TAHUN JADI HAMBA, WANITA WARGANEGARA MALAYSIA TELAH DISELAMATKAN...

Wanita Malaysia antara 3 dibebaskan 30 tahun jadi hamba di London
KETUA Unit Pemerdagangan Manusia Polis Metropolitan London, Kevin Hyland, berkata kepada media mengenai penahanan dua orang - seorang lelaki dan seorang wanita, masing-masing berusia 67 tahun - ditahan awal pagi semalam, kerana disyaki menggunakan buruh paksa. - Foto AP

LONDON : Tiga wanita, termasuk seorang warga negara Malaysia diselamatkan selepas menghabiskan masa lebih 30 tahun ditahan di dalam rumah di selatan London, termasuk seorang dipercayai menjadi hamba sepanjang usianya.

MUSLIMAH PAS YANG TIDAK MUSLIMAH LAGI.... ???


Walaupun Hadi Awang berkeras menafikan wujudnya perpecahan di dalam PAS antara golongan Ulama dengan Anwarinas tetapi semua orang tahu bahawa Hadi Awang hanya menipu diri sendiri dengan penafian itu.

MISTERI - JEP SEPAHTU DIEKORI HANTU VILLA NABILA ...???


SEMALAM menerusi laman sosial, pelawak popular Jep Sepahtu dikatakan terlibat dalam sebuah kemalangan bersama Rahim Sepahtu. Sebenarnya yang terlibat dalam kemalangan itu hanyalah Rahim Sepahtu bersama adiknya, demikian seperti yang  dilaporkan....

PAS TELAH DIMURTADKAN OLEH DAP DEMI KUASA POLITIK....


SEMUA orang Melayu sedar (kecuali totok PAS), dalam mengejar kuasa politik, kepimpinan PAS telah lari dari tujuan asal mereka iaitu memperjuangkan Islam.... TETAPI DAP juga sedar, untuk meraih sokongan undi Melayu mereka sangat memerlukan PAS untuk diperkudakan ke arah matlamat politik mereka. DAP tahu PAS memang boleh diharapkan untuk menguntungkannya.

RM10 JUTA UNTUK PEMBEBESAN CHANG ...???


KOTA KINABALU : Ketika tuntutan wang tebusan dibuat untuk pelancong yang menjadi mangsa culik, Chang An Wei, angka RM10 juta nampaknya menjadi sebutan sebagai jumlah yang diminta untuk pembebasannya.