Wednesday 2 April 2014

NGERI ! PADAH PENCURI BESI, PUTUS KAKI DILIBAS PARANG


Nasib seorang pencuri berakhir dengan kecacatan seumur hidup apabila kakinya dilibas dengan sebilah parang. Kata orang inilah balasan cash yang diterima. Menggunakan kaki untuk pergi mencuri, akhirnya Allah SWT tarik nikmat tersebut. Kejadian bermula apabila pemilik sebuah kolam ternampak kelibat seorang lelaki sedang mencuri besi di kawasan tersebut. Akhirnya berlakulah satu pergelutan sehingga kaki pencuri itu putus.

LCCT DITUTUP...... AIRASIA AKAN BERPINDAH KE KLIA2


KUALA LUMPUR : 

AirAsia perlu berpindah ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 (KLIA2) sebelum 9 Mei kerana penutupan Terminal Penerbangan Tambang Murah (LCCT) akan dibuat pada tarikh tersebut, tegas Timbalan Menteri Pengangkutan, Datuk Ab. Aziz Kaprawi.

PENGANALISIS JENAYAH PERCAYA #MH370 SELAMAT MENDARAT DI KAWASAN YANG TIDAK DIKETAHUI ???


Secara logiknya pesawat MH370 sudah mendarat di lokasi yang masih belum diketahui. Tidak ada sebarang klu yang menunjukkan pesawat MH370 telah terbakar atau terhempas atau dirampas.

#MH370 - JANGAN TERKEJUT DENGAN RAMALAN PAKAR PENCARI KAPAL KARAM LAUTAN DALAM INI ..... !!!


Pencarian pesawat Penerbangan Malaysia, MH370 yang hilang sejak 8 Mac lalu, memerlukan dedikasi yang teramat tinggi dan perbelanjaan ratus juta dolar, memandangkan ianya sesuatu yang tidak pernah berlaku sebelum ini.

#MH370 - KETUA PENGARAH & CEO IATA HENTAM ANWAR DAN CNN YANG MEMBURUKKAN MALAYSIA !!!


Agenda media barat nak memburukkan Malaysia..Jadi mereka menggunakan peluang yang ada (Tragedi MH370) untuk mengkritik Kerajaan Malaysia kononnya pihak kerajaan lemah dalam pengurusan krisis MH370 dan menuduh Malaysia menyembunyikan banyak fakta dari pengetahuan umum..

FOTO INSTAGRAM - ZIELA JALIL NAFI MENGGATAL TETAPI AKUI PEGANG TANGAN KEITH FOO


Sejak kebelakangan hubungan diantara penerbit terkenal, Ziela Jalil dan pelakon tampan Keith Foo dilihat agak mesra dan akrab. Meskipun hubungan mereka bagaikan adik dan kakak dek kerana perbezaan jarak usia namun timbul cerita kurang elok mengenai kemesraan mereka itu. Lebih-lebih lagi apabila Ziela tanpa berselindung berkongsi gambar kemesraan mereka menerusi laman Instagram dan Twitter miliknya. Lihat gambar kemesraan mereka di bawah :

PESAWAT TIDAK DIKENALI TERHEMPAS DI KOREA SELATAN.....


SEBUAH pesawat yang tidak diketahui identiti terhempas di pulau Baengnyeong, Korea Selatan dekat sempadan maritim yang menjadi perebutan dengan Korea Utara, semalam.

PESAKIT MENTAL KELAR LEHER RAKAN SEHINGGA MATI KETIKA SOLAT MAGHRIB... CUCI TANGAN DAN MASUK SEMULA KE SAF TERUSKAN SOLAT.... !!!

ISTERI mangsa mengiringi jenazah suaminya ketika dibawa ke Kuantan, Pahang untuk dikebumikan.
Johor Bahru: Seorang lelaki yang mengelar leher rakannya sehingga mati ketika sama-sama menunaikan solat Maghrib berjemaah di sebuah masjid di Tampoi, di sini, sempat mencuci tangan berlumuran darah sebelum masuk semula ke saf dan meneruskan sembahyang bagi mengelak perbuatannya dikesan.

TRANSKRIP PENUH KOMUNIKASI #MH370 DIDEDAHKAN

Gambar sekadar hiasan
KUALA LUMPUR : 

Kementerian Pengangkutan mendedahkan transkrip penuh komunikasi antara pesawat penerbangan MH370 dan Pusat Kawalan Udara Kuala Lumpur pada 8 Mac lalu.

BOEING KECEWAKAN MALAYSIA, GAGAL BANTU MISI SAR #MH370 ???


Putrajaya Kecewa Dengan Boeing Kerana Gagal Tolong Malaysia Ekoran ketegangan yang terpaksa dihadapi dalam misi pencarian Malaysia Airlines MH370, Datuk Seri Hishammuddin Hussein meluahkan kekecewaan terhadap agensi-agensi antarabangsa dan pengilang Boeing 777-200ER apabila gagal menjelaskan misteri kehilangan pesawat itu.

JAMBATAN KEDUA PULAU PINANG TEMPAT TINGGAL POCONG ???


Gambar pocong yang tersebar di laman sosial kononnya dijumpai di tengah jambatan Pulau Pinang.

BAYAN LEPAS :

Segelintir penduduk di sini gempar apabila tersebarnya dua keping gambar mengenai kejadian penemuan pocong di tengah-tengah Jambatan kedua Pulau Pinang, Jambatan Sultan Abdul Halim Shah.

STRATEGI DAP MERAIH UNDI....


Copy dari grup DAP (terjemahan di bwh)

州议会席位

MAHAGURU BOMOH 'TAMPOR BUAYA MATI' SUDAH TUKAR ???!!!


Bomoh 1

Nampaknya, sebilangan rakyat Malaysia mempunyai ‘hobi baru’ iaitu berlakon menjadi orang lain di Twitter.

TRAJEDI #MH370 - WAJIB BACA !!! SUARA HATI SEORANG BLOGGER MAHASISWI UITM... !!!

Dalam kelantangan suara gen-Y yang dikatakan tidak menyokong kerajaan dan pihak-pihak yang memburuk-burukkan kerajaan di dalam kemelut MH370 ........ mari sama-sama KITA BACA AYAT DEMI AYAT YANG DITULIS OLEH CIK SITI FAIRUZ BINTI AZMI yang dimuatkan di dalam blognya mengenai PERISTIWA #MH370.....